جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
به گزارش فکرشهر، براساس اعلام نخلداران مناطق وحدتیه، دالکی و پشتکوه دشتستان درسال های اخیر براثر کم آبی، خشکسالی و خشک شدن چاه ها و چشمه ها شمار زیادی از نخلستان های این مناطق ازبین رفته و بخشی از نخیلات نیز دچار افت کیفت و کاهش میزان تولید محصول شده اند.معاون عمرانی وبرنامه ریزی فرماندار دشتستان گفت: بخشی از چشمه های منطقه دالکی که منبع مهم آبیاری نخیلات منطقه بودند بر اثر وقوع زلزله هفتم آذر سال 92 خشک و بی آب شدند.
کد خبر: ۴۲۱۹
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۰۴:۵۰

به گزارش فکرشهر، براساس اعلام نخلداران مناطق وحدتیه، دالکی و پشتکوه دشتستان درسال های اخیر براثر کم آبی، خشکسالی و خشک شدن چاه ها و چشمه ها شمار زیادی از نخلستان های این مناطق ازبین رفته و بخشی از نخیلات نیز دچار افت کیفت و کاهش میزان تولید محصول شده اند.

معاون عمرانی وبرنامه ریزی فرماندار دشتستان گفت: بخشی از چشمه های منطقه دالکی که منبع مهم آبیاری نخیلات منطقه بودند بر اثر وقوع زلزله هفتم آذر سال 92 خشک و بی آب شدند.

عبدالحمید کریم آزاد افزود: با توجه یه این که 30 هزار اصله نخل در این منطقه از طریق ین چشمه ها آبیاری می شده احیای این چشمه ها از سوی دستگاه های مربوط ضروری است.

وی اضافه کرد: کشاورزی و نخلداری یکی از منابع مهم اقتصادی و درآمدی مردم شهرستان دشتستان است که حل مشکلات پیش روی آنها باید در راس برنامه های مسوولان مربوط باشد.

کریم آزاد بیان کرد: الگوی کشت در مناطق مختلف شهرستان در برنامه کاری جهاد کشاورزی قرار گیرد تا هم کشاورزان متضرر نشوند و هم به منابع آبی و خاکی خاص منطقه صدمه وارد نشود.

وی بر کشت محصولات کم آب، اختصاص یک شعبه ویژه رسیدگی به پرونده های اجرایی برای رسیدگی به موضوع چاه های غیرمجاز تاکید کرد.

کریم آزاد با اشاره برضرورت اطلاع رسانی درزمینه مصرف بهینه و صحیح از منابع آب گفت: تشکیل تعاونی های آب بران و توسعه سیتسم های هوشمند سازی کنتورهای چاه های کشاورزی در این شهرستان ضروری است.

معاون فرمانداری دشتستان خواستار برقی کردن چاه های مجاز کشاورزی، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری، تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی، تسریع دراجرای سد دالکی و شبکه آبیاری شبانکاره و بتنی کردن کانال های آبیاری، اصلاح شیوه های آبیاری و توسعه کشت های گلخانه ای و ترغیب کشاورزان به آن، جلوگیری از حفر چاه های غیرمجاز و اطلاع رسانی دراین زمینه شد.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: در چند سال اخیر257 حلقه چاه آب درشهرستان دشتستان بر اثر خشکسالی و استفاده بی رویه و غیرمجاز از منابع زیرزمینی خشک شده اند.

حسین باشی زادگان افزود: درسال گذشته بیش از 60 میلیون مترمکعب آب به صورت غیرمجاز در قالب حفر چاه، کف شکنی و استفاده نادرست از منابع زیرزمینی درشهرستان برداشت شده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون سه هزار و 53 حلقه چاه مجاز در دشتستان از منابع آبی زیرزمینی برداشت می کنند.

باشی زادگان ادامه داد: یکهزار و 64 حلقه چاه مجاز در پنج سال گذشته در شهرستان دشتستان به دلیل کاهش منابع آبی زیرزمینی کف شکنی و لایروبی شده اند که این امر هزینه های بالایی داشته است.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای استان بوشهر بیان کرد: به دلیل کاهش منابع آبهای زیرزمینی و تقویت آنها برخی دشت های آبی شهرستان از جمله دشت بوشکان و ارم ممنوعه اعلام شده است.

باشی زادگان درباره حل مشکلات تامین آب نخیلات دالکی که چشمه های آنها بر اثر زلزله سال گذشته خشک شده است بیان کرد: یکی از راهکارها برای آبیاری این نخیلات، انتقال آب از چشمه های پایین دست برای آنهاست.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: آب به عنوان یک منابع توسعه ای در هر کشوری مورد نظر است و باید با مصرف صحیح و بهینه، منابع آبی موجود را برای نسل های آینده حفاظت کنیم.

وی افزود: در سال گذشته هشت هزارو700 هکتار از اراضی شبکه و دشت شبانکاره دشتستان زیر پوشش آبیاری قرار گرفت.

باشی زادگان گفت: 368 هکتار از اراضی مستعد با آب مورد نظر برای اجرا و توسعه طرح کشت گلخانه های درشهرستان آماده و مهیا است.

وی اضافه کرد: این طرح با مشارکت سرمایه گذاران و کسانی که علاقمند به سرمایه گذاری باشند آماده اجرا و بهره برداری است.

قائم مقام شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: دراین استان بیش از یکهزار کنتور هوشمند برای استفاده بهینه از آب چاه های کشاورزی و کاهش مصرف آب نصب شده است.

دشتستان قطب کشاورزی استان بوشهر و کشور است و سالانه حدود 120 هزار تن خرما در این شهرستان تولید می شود.

 

منبع: ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر