جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار جامعه
مطالب بیشتر
کد خبر: ۴۶۱۷۸
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲

فکرشهر: یک کارشناس خانواده عنوان کرد: فاکتور مهمی که در زندگی مشترک باید به آن توجه شود، احترام به تفاوت‌های شخصی و بین فردی است، به این معنا که اشخاص به این باور برسند که طرف مقابلشان با تمام انسان‌هایی که می‌شناسد، متفاوت است.

‌به گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، محمد‌علی جمشیدی عنوان کرد: پژوهش هایی در زمینه ازدواج موفق درعرصه‌ی جهانی با عناوین مختلف انجام شده است که همگی به دنبال رسیدن به رضایتمندی در زندگی مشترک بوده‌اند؛ جالب آنکه در نهایت نتیجه این تحقیقات با آموزه‌های اسلامی همسو بوده‌ است.

وی با اشاره به پژوهشی که توسط پژوهشگرآمریکایی دیوید اچ اولسون در خصوص ازدواج انجام شده است، افزود: در نتیجه این پژوهش که با بررسی چهارهزار خانواده در طول 10 سال انجام شده است، مشخص شد افرادی در زندگی مشترک موفق‌ هستند که به یک سری از دانش‌ها در زمینه ازدواج مسلط باشند.

5 سال ابتدایی زندگی مشترک، سال‌های بحرانی زندگی به شمار می رود

این روانشناس مطرح کرد: لازم است افراد قبل از ازدواج، آمادگی های شخصیتی داشته باشند و فاکتورها‌ی منطقی انتخاب همسر را بدانند؛ چرا که 5 سال اول زندگی نیز سالهای بحرانی زندگی است، درصورتی که فرد به دانش های لازم در خصوص ازدواج آگاه نباشد، قطعا در طول زندگی دچار مشکل می شود.

وی گفت: این دانش‌های لازم شامل آگاهی کامل نسبت به سازگاری در زندگی، شناخت دنیای یکدیگر، ارتباط موثر، مدیریت زمان، هماهنگی شخصیتی و روابط خاص زناشویی است که درصورت تسلط نسبت به این اصول، زوجین دچارمشکلات بحرانی در سال های ابتدایی زندگی نمی‌شوند.

فراگیری دانش های مربوط به ازدواج، باید قبل از عقد انجام گیرد

جمشیدی تصریح کرد: طبق روایتی از امام صادق(ع)، هرکس در زندگی خویش به سه خصلت احتیاج دارد که عبارتند از خوش رفتاری، گشاده دستی سنجیده و غیرتی که محافظت کننده از خانواده باشد؛ این مطلب بدین معناست که هرشخص باید به دانش‌های لازم یک زندگی مشترک آگاهی کامل داشته باشد.

وی بیان کرد: خیلی ازناسازگاری های بین زوجین به دلیل عدم تسلط به دانش‌های لازم در خصوص ازدواج است؛ زوجین تا هنگامی که صحبت کردن با یکدیگر را یاد نگرفته‌اند در واقع مدنی نشده و نمی توانند زندگی مشترکی را بپذیرند.

جمشیدی با تاکید براینکه بسیاری از مشکلات در زندگی مشترک طبیعی است، اظهار کرد: در صورتی که زوجین نوع برخورد با مشکلات را بدانند دچار تعارضات در زندگی نمی شوند؛ چرا که درصورت عدم حل تعارضات، افراد در خانواده دچار کمبود اکسیژن عاطفی شده و نهایتا کانون خانواده متلاشی می‌شود.

رییس مرکز مشاوره صدرا افزود: چون زوجین با فرهنگ، نگرش‌ها و خواسته‌های متفاوت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند طبیعتا دچار مشکلاتی در زندگی مشترک می‌شوند اما درصورتی که افراد زندگی کردن را آموخته باشند همه‌ی این مشکلات به آسانی مرتفع می‌شود، درغیر این صورت با اولین تعارض، زندگی متلاشی می شود.

همسر شما با تمامی عالم متفاوت است

وی گفت: مرد و زن باید بدانند که خانواده یک سیستم است واین سیستم با دوفرد متفاوت شکل می‌گیرد؛ در فضای ازدواج، مرد باید بداند که همسر او با همه‌ی زنان وحتی مردان عالم متفاوت است و زن نیز باید به این مسئله آگاهی کامل داشته باشد که همسر او با تمامی مردان و حتی زنان عالم تفاوت دارد.

جمشیدی ادامه داد: هیچ کدام از زوجین به تنهایی کامل نیستند بلکه زن و مرد در کنار یکدیگرنقص‌ها‌ی طرفین را تکمیل می کنند؛ یعنی در سیستم خانواده‌ی پویا، موفق و متعالی، نقش‌ها‌ی زنان، نیاز مرد را تامین و نقش‌های مردان، نیاز زن را برآورده می کند.

وی با تاکید براینکه زندگی مشترک یک رابطه منصفانه مبتنی بر نقش و نیاز است، گفت: لازم است زوجین با نیازهای یکدیگر آشنا شوند و برای برآورده ساختن نیازها وقت صرف کنند؛ در واقع هرمرد و زن باید این سوال را ازخود بپرسد که آیا عملکرد او در زندگی مشترک، نیازهای طرف مقابل را برطرف ساخته است یا خیر.

‌برای شروع یک زندگی، عشق لازم است اما کافی نیست

رییس مرکز مشاوره صدرا بیان کرد: دو نفر هرچقدر هم که عاشق یکدیگر باشند، بازهم به دنبال تامین نیاز توجه، عاطفه و حمایت‌گری هستند که این گونه نیازمندی‌ها بیشتر از طرف جنس زن احساس می‌شود و مردان نیز به اموری از قبیل اعتماد، پذیرفته شدن، قدردانی و تایید و تحسین نیازدارد.

وی گفت: فاکتور مهمی که در زندگی مشترک باید به آن توجه شود احترام به تفاوت‌های شخصی و بین فردی است؛ به این معنا که اشخاص به این باور برسند که طرف مقابلشان با تمام انسان هایی که می شناسد، متفاوت است.

زندگی مشترک را شبیه یک تخم مرغ  فرض کنید

جمشیدی اظهار کرد: زوجین باید به خاطر داشته باشند که زندگی مشترک شبیه تخم مرغی است که توسط فشار درونی به راحتی متلاشی شده و در برابر فشار بیرونی مقاومت می کند بنابراین زن و مرد باید دنیای یکدیگر رابشناسند و اجازه ندهند تا خانواده با مشکلات و فشارهای درونی متلاشی و ساختار آن نابود شود.

بحث و جدل با همسر ممنوع

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق مبنی براینکه، "بگو مگو دوستی طولانی را ازبین می برد و رابطه محکم را به جدایی می کشاند و کمترین اثر بگو مگو این است که هرکدام از دوطرف می خواهد بر دیگری پیروزشود و همین درپی پیروزی بودن، مهم ترین عامل قطع رابطه است"، گفت: بحث و جدل بین زوجین سبب قطع رابطه شده و زندگی را منهدم می‌کند، بنابراین باید زوجین صحبت کردن با یکدیگر را بیاموزند و از جدل بپرهیزند.
 

رییس مرکز مشاوره صدرا افزود: دخالت اطرافیان در زندگی و ناپایداری هیجانی از دیگر عوامل ثانویه‌ای است که موجب اختلاف بین زوجین می‌شود، چرا که دختر و پسر در سنین جوانی در اوج ناپایداری هیجانی هستند و به راحتی در برخورد با مسئله‌ای ناراحت و یا خوشحال می شوند.

تفاوت مذهب تنها تفاوت در نوع آن نیست

وی تاکید کرد: ناهماهنگی در مذهب و اختلافات فرهنگی بین خانواده زوجین نیز از مسائل مهمی است که قبل از ازدواج باید به آن توجه کرد؛ ناهماهنگی مذهب بدین معنا که گاه زوجین هردو دارای یک مذهب مشترک هستند اما میزان تقید آنان متفاوت است و همین مسئله موجب بروز مشکلات متعددی در زندگی می‌شود.

جمشیدی تصریح کرد: نداشتن طرح برای زندگی، از جمله مشکلاتی است که بسیاری از زوجین درگیر آن هستند؛ فرد قبل از ازدواج حتما باید طرح و برنامه‌ای برای زندگی آینده خود داشته باشد و بی‌برنامه وارد زندگی شدن از آسیب‌های بسیار گسترده‌ای است که اغلب متوجه زوجین می‌شود.

ریشه‌ی اختلافات مزمن کجاست؟

رییس مرکز مشاوره صدرا گفت: پژوهش‌ها نشان داده است که در اختلافات مزمن یعنی مشکلاتی که پس از سال‌های زیادی ازگذران زندگی مشترک، گریبان‌گیر خانواده‌ها می‌شود همیشه رد پایی از تفاوت های عمیق شخصیتی دیده می‌شود، چراکه متاسفانه فرهنگ مشاوره قبل از ازدواج هنوز درجامعه فراگیر نشده است تا افراد قبل از ازدواج به تفاوت های فردی خود وهمسرآینده آگاه شوند.

وی اظهار کرد: بیشتر اوقات، افراد به تنهایی شخصیتی نرمال و سازگار دارند اما به دلیل تفاوت تیپ شخصیتی، در کنار یکدیگر سازگاری ندارند؛ چرا که یکی از طرفین درون‌گرا و طرف دیگر برون‌گرا است و یا زن احساسی و مرد کاملا شخصیتی منطقی دارد و همین عوامل سبب عدم ناسازگاری افراد درکنار یکدیگر می‌شود.

زوجین باید به مسائل جنسی یکدیگر آگاه باشند

جمشیدی متذکر شد: گاهی گفته می شود مسائل جنسی بیشترین نقش را در اختلافات بین زوجین دارد در حالی که پژوهش‌ها این مسئله را تایید نمی‌کند، چرا که مسائل جنسی به معنای رفتار جنسی نمی تواند عامل موثری جهت اختلافات خانوادگی باشد.

وی افزود: اگر مسائل جنسی به معنای تربیت جنسی، دانش جنسی و تفاهم جنسی باشد می تواند عاملی موثر دربروز اختلافات بین زوجین باشد، به این معنی که اگر دختر و پسر از دوران یک سالگی از جهت جنسی تربیت مناسبی داشته باشند دچار اختلالاتی از قبیل سادیسم جنسی، مازوخیست جنسی وتنوع طلبی جنسی نمی‌شوند بلکه تعهد جنسی دارند.

رییس مرکز مشاوره صدرا تاکید کرد: گاهی نیز افراد از جهت جنسی، تربیت خوب و مناسبی دارند اما به دانش جنسی ازقبیل تفاوت‌های جنسی و عملکردهای جنسی زن و شوهر آشنایی کامل ندارند در حالی که کلیه این مسائل در دین اسلام به صورت کامل مطرح شده است و کسی که دین خود رابشناسد و در این زمینه مطالعه داشته باشد هیچ گاه در این زمینه دچار مشکل نمی‌شوند.

وی گفت: 99 درصد نارسایی‌ها و ناتوانایی‌های جنسی به دلیل استرس و اضطراب یکی از طرفین است، همچنین وسواس و دیگر رفتارهای تنش‌زایی که معمولا زوجین درگیر آن هستند؛ موجب بروز مشکلات جنسی در روابط زناشویی می‌شود.

جمشیدی در پایان  با تاکید بر نقش مشاوره قبل از ازدواج متذکر شد: طبق بررسی‌هایی که اخیرا انجام گرفته است، درصد طلاق و جدایی زوجین در یک کشور لائیک و کمونیستی چین ازایران کمتراست، نکته مهم این است که در کشورهای دیگر به نقش مشاوره قبل از ازدواج بسیار اهمیت داده می شود؛ به طوری که در چین اگر زوجین در جلسات مشاوره قبل از ازدواج شرکت ندشته باشند، مجوز ازدواج را دریافت نمی کنند و ازدواج بدون داشتن این مجوز تخلف محسوب می شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر