جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۵۸۳۵۰
شنبه ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷

فکرشهر: کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: جایگزینی کاملی برای گوشت وجود ندارد و نمی توان گوشت را به طور کامل از سبد غذایی حذف کرد.

ب‌ه گزارش فکرشهر، نسرین علیزاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، ‌با اشاره به افزایش قیمت گوشت و فرآورده های گوشتی و کاهش توان خرید مردم برای این محصولات، افزود: تامین پروتئین های موجود در گوشت از نیازهای اساسی بدن انسان به خصوص کودکان در حال رشد و نوجوانان در سن بلوغ است که با توجه به افزایش قیمت مرغ و گوشت باید جایگزینی برای آن درنظر گرفت تا نیاز بدن تا حدی تامین شود.

وی ادامه داد: برای جایگزینی آن می توان از حبوبات، غلات، تخم مرغ و... استفاده کرد که البته حبوبات هم به طور کامل جایگزین مناسبی نیست زیرا پروتئین های حیوانی دارای 100درصد از اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است که در مورد حبوبات اینطور نیست.

علیزاده در پاسخ به این سوال که آیا صرفا گیاهخوار بودن به نفع بدن است؟ گفت: به طور قطع خیر، صرفا گیاهخوار بودن سبب تامین نشدن بخشی از نیازهای اساسی بدن می شود، به طور مثال در گیاه‌خواری، شیر حذف شده که موجب کمبود کلسیم می شود.

وی تصریح کرد: عامل دیگر رابطه میان میزان مصرف و درصد جذب مواد مورد نیاز است، مثلا یک لیوان شیر 30درصد از نیاز روزانه انسان را به کلسیم تامین می کند اما برای تامین همین مقدار کلسیم از کلم بروکلی که یک فرآورده گیاهی و دارای کلسیم است باید یک کیلو کلم بروکلی مصرف شود که چنین مسئله ای تقریبا امکان ناپذیر است.

وی در پایان افزود: فرآورده های گوشتی دارای پروتئین، اسید آمینه های ضروری و املاح مورد نیاز بدن است و نباید از رژیم غذایی حذف شود، همچنین مصرف میوه و سبزی به صورت روزانه مورد توصیه کارشناسان تغذیه است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر