پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۶۲۱۷۸
چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۱

فکرشهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با تاکید بر لزوم نگاه ویژه به محیط زیست جزیره خارگ، گفت: خط لوله دریایی فرسوده در خلیج فارس برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی باید نوسازی شود.

به گزارش فکرشهر به نقل از مهر، فرهاد قلی‌نژاد عصر سه‌شنبه در نشست با مسئولان جزیره خارگ اظهار داشت: حفاظت و نگهداری از محیط زیست بدون استفاده از همت و همکاری مردم امکان‌پذیر نیست و در جزیره خارگ شاهد همکاری و مشارکت بسیار خوبی در این زمینه هستیم.

وی با بیان اینکه در جریان آلودگی‌های نفتی در اطراف جزیره خارگ شاهد تلاش و همکاری جدی مردم و مسئولان برای کاهش مخاطرات آن بودیم اضافه کرد: بسیاری از مشکلات و مخاطرات قابل پیشگیری و یا کاهش اثر است که باید در این زمینه حرکت کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: زیستگاه آهوان جزیره خارگ از نقاط بسیار مهم زیستی کشور است که به عنوان یکی از مناطق حفاظت‌شده برای حفظ گونه‌های زیستی شناخته می‌شود.

حفظ تعادل آهوان در خارگ

وی با بیان اینکه استقرار تاسیسات نفتی عرصه را برای جمعیت زیستی جزیره خارگ یعنی آهوان و آب‌سنگ‌ها سخت کرده است، ادامه داد: حوادث جاده‌ای از مهمترین دغدغه‌ها در مورد جمعیت آهوان است که ماهانه حدود شش یا هفت آهو از این طریق از بین می‌رود.

قلی‌نژاد از محصورسازی، کنترل سرعت، نصب سرعت‌گیرها و گاردریل و نصب تابلو به عنوان عواملی برای کاهش تصادفات آهوان در این جزیره خبر داد و بیان کرد: انتقال آهوان از جزیره به منظور تعدیل جمعیت آهوان از دیگر برنامه‌ها است. این انتقال در کاهش بیماری‌ها نقش مهمی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مخالف انتقال جمعیت بالای آهوان به خارج از جزیره خارگ هستیم، تصریح کرد: این گنجینه باید در جزیره خارگ حفظ شود تا هم در زمینه محیط زیست و هم در عرصه گردشگری بتوان از آن بهره برد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه آهوانی که از جزیره خارگ می‌شوند باید در استان بوشهر حفظ شوند، گفت: جزیره خارگ به دلیل استقرار نفت و سایر کاربری‌ها با کاهش مساحت زیستی برای انسان و جانوران روبرو بوده است. مخالف توسعه صنعتی نیستیم ولی باید همراه با حفظ محیط زیست باشد.

نقش آبشیرین‌کن‌ها در شوری دریا

وی تاکید کرد: باید توسعه صنعتی و حفظ محیط زیست همراه با هم باشد و استانداردها به خوبی رعایت شوند. روش‌ها و متدهای خوبی برای این تعادل وجود دارد و پذیرفتنی نیست که صنایع در برخی از حوزه‌ها از دانش روز دور باشند. در تصفیه فاضلاب‌ها باید از روش‌های جدید استفاده شود و صنایع استان به این سمت و سو حرکت کنند.

قلی‌نژاد با بیان اینکه می‌توان با استفاده از سیستم‌های نوین آب مورد نیاز در بخش‌های مختلف را تامین کرد، اضافه کرد: آبشیرین‌کن‌ها خسارت‌هایی را برای محیط زیست دارند که نباید نسبت به آن بی‌توجه بود. هر اقدامی در افزایش شوری آب باعث کاهش گونه‌های زیست‌دریایی می‌شود.

وی بر لزوم جلوگیری از استحصال دریا در استان بوشهر تاکید کرد و افزود: باید زیستگاه‌ها و جزایر مرجانی حفظ شوند و با استحصال دریا آنها را نابود نکنیم.

بالاترین شاخص آلایندگی در خارگ

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر خاطرنشان کرد: برای صنایع جزیره راهکارهایی را پیش‌بینی کردیم و تاکید ما ابتدا کاهش آلودگی از طریق مکانیسم‌های اجرایی است. جزیره خارگ شرایط ویژه‌ای در کشور دارد و اهمیت زیستی آن بسیار بالا است و برخی مسائل باید در سطح استان و یا ملی پیگیری شود.

وی با بیان اینکه بالاترین شاخص آلایندگی استان به جزیره خارگ اختصاص یافته است اظهار داشت: عوارض آلایندگی باید در جزیره خارگ صرف امور زیست‌محیطی شود و در زمینه فضای سبز و مدیریت فاضلاب و دیگر مسائل زیست‌محیطی هزینه شود.

قلی‌نژاد اضافه کرد: تلاش ما این است که این مبالغ هدفمند اختصاص یابد و صرف اموری شود که به بهبود وضعیت زیست‌محیطی کمک کنند.

اجرای طرح حفاظت آبسنگ‌های دریایی

وی در مورد وضعیت صیدگاه‌های استان بوشهر بیان کرد: در بحث دریا و ذخیره آبزیان باید برای حفظ گونه‌های در خطر انقراض تلاش جدی داشته باشیم. برنامه حفاظت از دلفین خلیج فارس به زودی آغاز می‌شود. از صید غیرمجاز در حریم جزیره خارگ جلوگیری خواهیم کرد و گشت و آموزش را به صورت ویژه در دستور کار داریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه غنی‌ترین آبسنگ‌های دریایی در حریم جزیره خارگ قرار دارند، تصریح کرد: طرح حفاظت آبسنگ‌های دریایی کشور به صورت پایلوت در جزیره خارگ آغاز می‌شود که تجربه اول در کشور خواهد بود.

لزوم پیشگیری از خطرات نشت نفت

وی در مورد آلودگی‌های اخیر و نشت نفت در اطراف جزیره خارگ افزود: این آلودگی از سنگین‌ترین آلودگی‌ها بود که در سطح بالایی پخش شد و هم دریا و هم خشکی و ساحل درگیر شد. نسبت به پاکسازی آن در نقاط مختلف استان اقدام شد و هنوز بخش‌هایی از آلودگی باقی مانده است. این آلودگی تا بندر ریگ و گناوه هم رسید.

قلی‌نژاد افزود: در روزهای نخست این آلودگی وضعیت رصد شد و در ابتدا منشا آلودگی مهار شد و سپس نسبت به پاکسازی در نقاط مختلف اقدام شد. آمادگی وجود داشت که اگر آلودگی گسترش یافت در سطح ملی کمک بگیریم. برآورد خسارت‌ها و عمق فاجعه را به زودی اعلام خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه باید نسبت به تعویض خط لوله فرسوده اقدام شود، تصریح کرد: تعویض این خطوط یک سرمایه‌گذاری است و باعث جلوگیری از خسارت بالا به زیست‌محیط دریایی می‌شود و منفعت بالایی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه جزیره خارگ باید به صورت ویژه از نظر محیط زیستی دیده شود، ادامه داد: این جزیره شرایط خاصی از نظر حضور صنعت و وجود زیست‌گاه‌های مهم دارد و باید به صورت ویژه در این حوزه دیده شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر