پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر:  در دومین جشنواره فرهنگ و هنر اسلامی مالزی، هنرمندان استان بوشهر نیز حضور داشته و در چند رشته خوش درخشیدند.به گزارش فکرشهر، در جشنواره بین‌المللی فرهنگ و هنر مالزی که هنرمندان 10 کشور اسلامی در آن شرکت داشتند با حضور «نجیب تون رزاق» نخست وزیر مالزی در «پوتراجایا» پایتخت سیاسی این کشور گشایش یافت.در آیین گشایش جشنواره هنر مالزی علاوه بر شرکت هنرمندان، مقاماتی از کشورهای فلسطین، قرقیزستان، اندونزی، تایلند، یمن و ایران حضور داشتند.
کد خبر: ۷۱۷۲
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۲

فکرشهر:  در دومین جشنواره فرهنگ و هنر اسلامی مالزی، هنرمندان استان بوشهر نیز حضور داشته و در چند رشته خوش درخشیدند.

به گزارش فکرشهر، در جشنواره بین‌المللی فرهنگ و هنر مالزی که هنرمندان 10 کشور اسلامی در آن شرکت داشتند با حضور «نجیب تون رزاق» نخست وزیر مالزی در «پوتراجایا» پایتخت سیاسی این کشور گشایش یافت.

در آیین گشایش جشنواره هنر مالزی علاوه بر شرکت هنرمندان، مقاماتی از کشورهای فلسطین، قرقیزستان، اندونزی، تایلند، یمن و ایران حضور داشتند.

شگفتی‌های جهان اسلام، نمایشگاه الاقصی با محوریت فلسطین، نمایشگاه هنرهای اسلامی، نمایشگاه کتب اسلامی، موسیقی آیینی، جلسات سخنرانی با موضوع تمدن اسلامی و معماری اسلامی از بخش‌های مختلف این جشنواره فرهنگی – هنری اسلامی در مالزی بود.

نخستین جشنواره فرهنگی - هنری پوتراجایا سال گذشته با حضور هنرمندانی از اسپانیا، ایران، اندونزی، چین، مصر و مالزی با شعار «اندلس تا پوتراجایا» برگزار شد، ضمن اینکه علی اکبر ضیایی رایزن فرهنگی ایران در مالزی نیز حضور داشت.

مدرس و رابط فرهنگی  و مترجم مرکز آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر بوشهر که در این جشنواره حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت: چندین هنرمند ایرانی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور و جمعی از اساتید برگزیده موسسه علمی و کاربردی فرهنگ و هنر و نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جشنواره شرکت داشتند.

در این جشنواره اسلامی هنرمندانی از استان بوشهر، مرکزی و تهران حضور داشتند و آثار هنری خود را عرضه کردند.

الهه غریب‌زاده افزود: هنرمندان ایرانی در این جشنواره در حوزه‌های سوغات، هنر و صنایع دستی، خوشنویسی، نقاشی، عکس، نگارگری، موسیقی، آشپزی و شیرینی ایرانی آثار خود را در معرض دید علاقمندان مالزیایی و دیگر کشورها قرار دادند.

وی بیان کرد: در این جشنواره ایران دارای 3 غرفه فرهنگی و هنری بود، این هنرمندان در طبقه اول دو غرفه در کنار هم داشتند، یکی برای سنت ایران که گلیم‌های اصفهان و تابلوهای معرق را در خود جای داد و دیگری غرفه غذا، غرفه‌های که در تمامی مدت برگزاری نمایشگاه پرتردد بود.

مدرس و رابط فرهنگی و مترجم مرکز آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر بوشهتصریح کرد: به همت مدرس و محقق افسر افشار نادری در بخش نقاشی با قهوه «یاور جمشیدزاده» ملقب به «آداک» هنرمند ایرانی آثاری ارایه کرد که با استقبال مواجه شده و نقاشی «نجیب تون رزاق» نخست وزیر مالزی نیز به وسیله این هنرمند در نمایشگاه تهیه شد که قرار شد به وی هدیه شود.

وی گفت: در بخش هنر و صنایع دستی آقایان هلمی و سام عرب‌زاده در جشنواره هنر اسلامی مالزی کارهای معرق مس و فلز و فرش دستباف را عرضه کرده بودند.

درخشش هنرمندان بوشهری در جشنواره فرهنگ و هنر مالزی

بر اساس این گزارش در بخش سوغات و امور فرهنگی هنری الهه غریب‌زاده مدرس و  مترجم و رابط فرهنگی مرکز به معرفی سوغات بوشهر (خرما تزیین شده و معجون خرما و ارده) پرداخت.

همچنین در شب عاشورای حسینی الهه غریب‌زاده در راستای معرفی هر چه بهتر سوغات سنتی و همچنین مراسمات مذهبی استان بوشهر، خرمای جنوب و همچنین رنگینک به عنوان نذری بین مسئولان حاضر در فستیوال و مهمانان پخش کرد که با استقبال جمع روبرو شد.

در بخش آثار علمی و پژوهشی (کتاب میراث جلوه‌ای از تاریخ و اهل ساز سازشناسی موسیقی بوشهر) که جزو آثار تالیفی خودشان است، پرداخته شد که کتاب «میراث جلوه‌ای از تاریخ»  که آخرین اثر منتشر شده است مورد توجه ویژه سفارت ایران و رایزنی فرهنگی در مالزی و ایرانیان مقیم آن کشور  قرار گرفت و از آن به صورتی شیوا در دفتر سفارت تقدیر شد.

همچنین در بخش معرفی لباس ایرانی و در شوی لباس اسلامی ایشان لباس مردانه برخی از اقوام ایرانی را با توضیحات به تصویر کشید و مهدی جلالی سروستانی عکاس بوشهری عکس‌هایی از مراسم آیینی ایران به خصوص تعزیه و سینه‌زنی و مراسم شمع‌زنی بوشهر را ارایه کرده است.

غریب‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد: محسن شریفیان محقق و نوازنده «نی انبان» و سرپرست گروه لیان به همراه محمدحسن کریمی نوازنده سازهای سنتی نیز نوای آیینی و سوگواری ایرانی را به دلیل غنای آواهای مذهبی و موسیقی آیینی استان بوشهر در این جشنواره عرضه کردند.

وی بیان کرد: چاووشی، بیت‌خوانی، نوحه‌های پامنبری و سینه‌زنی باعث شده موسیقی آیینی بوشهر از جذابیت و غنای بالایی برخوردار باشد، به طوری که افزون بر علاقه‌مندان داخلی در سطح بین‌المللی نیز موسیقی بوشهر بخوبی معرفی شده است.

این هنرمند بوشهری تصریح کرد: وی روزانه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر تا پایان جشنواره هنر مالزی به اجرای قطعاتی از موسیقی مذهبی و آیینی بوشهر پرداخت.

غریب‌زاده تصریح کرد: «افسانه جباریان» مدرس مرکز فرهنگ و هنر، «مرضیه جمشیدیان» مدرس قنادی و شیرینی‌پزی، «حسین بهرامی» مدرس رشته آشپزی و «حمیده شریف» مدرس آشپزی و قنادی از ایران در این نمایشگاه غذا و شیرینی‌های ایرانی را ارایه کردند.

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر