جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۷۴۳۴۴
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۵

فکرشهر: معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن بیان اینکه از ابتدای امسال برداشت چوب درختان شکسته و آسیب‌دیده در جنگل‌ها ممنوع شده است، گفت: ما پیش از این بخشی از درختان که به صورت تجمعی در جنگل‌ها افتاده بودند را نشانه‌گذاری و حدود ۵۰۰۰ متر مکعب از آن‌ها را به محلی برای دپو منتقل کردیم.

به گزارش فکرشهر از ایسنا، عباسعلی نوبخت با اشاره به اینکه جنگل دو کارکرد اقتصادی و غیر اقتصادی دارد، اظهار کرد: کارکردهای بازاری و اقتصادی جنگل تنها حدود ۲۰ درصد است که شامل اقداماتی مانند کشت گیاهان دارویی می‌شود این درحالیست که مزایای غیراقتصادی جنگل ۸۰ درصد کارکرد آن را شامل می‌شود. یکی از این کارکردها ذخیره و تولید سالانه ۱۵۰۰ متر مکعب آب در هر هکتار است.

وی با بیان اینکه درحال حاضر باتوجه به نوسانات اقلیمی در کشور ابتدا باید جنگل‌ها و مراتع را حفظ کنیم سپس به فکر احیا، توسعه و غنی‌سازی آن باشیم، تصریح کرد: جنگل‌های شمال کشور وسعتی حدود دو میلیون و ۴۰۰۰ هکتار دارند. از این‌رو میزان آبی که سالانه در این جنگل‌ها تولید و ذخیره می‌شود حدود سه میلیارد و شش میلیون متر مکعب است که این عدد حتی از میزان ذخیره آب در بزرگترین سد کشور - کارون سه- بیشتر است.

نوبخت ادامه داد: این جنگل‌ها نیاز آب بیش از نیمی از جمعیت کشور را که در قسمت‌های شمالی و جنوبی البرز زندگی می‌کنند، تامین می‌کند. ما برای اینکه جلوی مهاجرت اکولوژیک از فلات مرکزی ایران را بگیریم نیاز به حفظ پوشش‌های گیاهی داریم.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری افزود: طرح‌های جنگلداری - که تا حدود چهار سال گذشته در جنگل‌های شمال کشور اجرا می‌شد - حدود ۵۵۰ هزار متر مکعب چوب از جنگل را برداشت و استحصال می‌کردند این درحالیست که اکنون نیاز چوبی صنایع مستقر در کشور ۵.۵ تا ۶ میلیون متر مکعب است. از این‌رو جنگل‌های شمال کشور حدود ۱۰ درصد از چوب مورد نیاز صنایع را تامین می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس کارکردهای مهم غیر اقتصادی جنگل تصمیم بر آن شد که هرگونه برداشت چوبی از جنگل‌های شمال ممنوع شود، تصریح کرد: به هرحال برخی صنایع ما در کشور نیاز به چوب داشتند که قرار شد برای کمک به آن‌ها در ۹۲۸ هزار هکتار از عرصه‌هایی که مستعد زراعت چوب هستند، کار زارعت انجام شود. ما طی سال گذشته در حدود ۱۰ هزار هکتار از این عرصه زراعت چوب را انجام دادیم و امسال نیز در ۳۰ هزار هکتار این کار انجام خواهد شد و در نتیجه آن یک میلیون متر مکعب از نیاز چوبی صنایع تامین می‌شود.

نوبخت با بیان اینکه سازمان جنگل‌ها تا پایان سال گذشته می‌توانست درختان شکسته، ریشه‌کن یا خشک شده و غیر قابل احیا را از جنگل‌ها برداشت کند، اظهار کرد: از ابتدای امسال بر اساس قوانین موجود دیگر مجوز این کار را نخواهیم داشت. ما طی سال‌های گذشته بخشی از درختان را که به صورت تجمعی در جنگل‌ها افتاده بودند نشانه‌گذاری و حدود ۵۰۰۰ متر مکعب از آن‌ها را به محلی برای دپو در کنار جاده‌های جنگلی منتقل کردیم. این چوب‌ها پس از بررسی‌ها و دریافت مجوزهای لازم می‌توانند در اختیار صنایع قرار گیرند.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در پایان با تاکید بر اینکه ما فقط می‌توانیم بخشی از چوب مورد نیز صنایع را تامین کنیم، گفت: از این‌رو باید به فکر واردات چوب با رعایت پروتکل های لازم باشیم.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر