سر خط خبرها:

گوگل را گمراه کنید: با این تنظیمات!

 فکرشهر: با استفاده از هر یک از اپلیکیشن های گوگل موقعیت مکانی و سابقه داده های شما ممکن است ذخیره شوند.

به گزارش فکرشهر از عصر ایران، در صورت استفاده از هر یک از اپلیکیشن های گوگل این احتمال وجود دارد که توسط این شرکت ردیابی شوید. حتی اگر سابقه موقعیت مکانی را در حساب کاربری گوگل خود غیرفعال کرده باشید، به طور کامل از ردیابی نشدن در امان نیستید. برخی از اپلیکیشن های گوگل در این شرایط نیز به ذخیره داده های موقعیت مکانی ادامه می دهند. باز کردن اپلیکیشن گوگل مپس (Google Maps) یا استفاده از بخش جستجوی گوگل در هر بستری، مکان تقریبی شما را با یک مهر زمان ثبت می کند.

با این وجود، پس از پژوهش های آسوشیتدپرس در سال 2018، گوگل امکان کنترل بر ذخیره موقعیت مکانی و داده های دیگر را تسهیل کرده و فقط باید بدانید به چه آدرسی مراجعه کنید.

به گفته گوگل، از این داده ها برای شخصی‌سازی و مفیدتر کردن ویژگی ها برای کاربر استفاده می شود و این اطلاعات با شرکت های شخص سوم یا تبلیغ کنندگان به اشتراک گذاشته نمی شود. اما اگر همچنان با این شرایط راحت نیستید، طی چند مرحله می توانید گوگل را از این که شما را طی 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته ردیابی کند، باز دارید.

باید به این نکته اشاره داشت که غیرفعال کردن این تنظیمات با برخی جنبه های منفی همراه است. در شرایطی که تنظیمات گوگل ممکن است برای برخی مزاحم به نظر برسد، اما به ایجاد یک تجربه آنلاین بسیار شخصی مانند کمک به یافتن کسب و کارهای اطراف کاربر یا مشاهده تبلیغات شخصی‌سازی شده کمک می کنند. به گفته گوگل، آنها به کاربران کمک می کنند تا به جای اطلاعات تصادفی، مواردی مرتبط را مشاهده کنند.
چگونه ردیابی موقعیت مکانی گوگل را غیرفعال کنیم

برای غیرفعال کردن توانایی گوگل در ردیابی موقعیت مکانی خود مراحل زیر را دنبال کنید:

در مرورگر رایانه یا تلفن همراه خود وارد آدرس Google.com شوید.

اگر قبلا وارد حساب کاربری خود نشده اید از قسمت بالا سمت راست این کار را انجام دهید.

گزینه Manage your Google Account را انتخاب کنید.

در کادر Privacy & Personalization گزینه Manage your data & personalization را انتخاب کنید.

به سمت پایین اسکرول کرده تا به گزینه Activity Controls رسیده و گزینه Manage your activity controls را انتخاب کنید.

کادری به نام Web & App Activity را مشاهده خواهید کرد. در اینجا می توانید سوئیچ را در حالت غیرفعال قرار دهید.

کادری مبنی بر این که از غیرفعال کردن این ویژگی اطمینان دارید و از پیامدهای آن آگاه هستید، ظاهر می شود. روی دکمه Pause کلیک کنید.

با غیرفعال کردن این تنظیمات گوگل را از ردیابی خود باز دارید
غیرفعال کردن این ویژگی، گوگل را از ذخیره چه چیزی باز می دارد؟

با غیرفعال کردن این ویژگی، گوگل را از ذخیره نشانگرهای موقعیت مکانی مرتبط با فعالیت های خاص باز می دارید و ذخیره اطلاعات جمع آوری شده از جستجوها یا فعالیت های دیگر متوقف می شود. با غیرفعال کردن این ویژگی، موقعیت مکانی تقریبی شما و سایر مکان هایی که می روید، مانند آدرس خانه، خصوصی باقی می مانند.

توجه داشته باشید که برای استفاده موثر از برخی ویژگی ها مانند اپلیکیشن گوگل مپس، گوگل همچنان باید به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشد. اما با تکمیل مراحل بالا از ذخیره هر یک از فعالیت های آینده جلوگیری می شود.
مزایا و معایب غیرفعال کردن ردیابی گوگل چیست؟

غیرفعال کردن ردیابی به معنای آن است که تبلیغات مرتبط کمتری را مشاهده خواهید کرد، پیشنهادهای جستجوی مفید کمتری خواهید دید، و به طور کلی تجربه شخصی‌سازی شده کمتری هنگام استفاده از موتور جستجو و اپلیکیشن ها و خدمات گوگل خواهید داشت.

برای افرادی که به مشاهده تبلیغات شخصی‌سازی شده علاقه دارند، غیرفعال کردن این ویژگی گوگل را از پیش بینی آنچه ممکن است دوست داشته باشند، باز می دارد. اما برای افرادی که حریم خصوصی را بر همه چیز ترجیح می دهند، غیرفعال کردن این ویژگی ممکن است ارزش بیشتری داشته باشد.

نتیجه نهایی: شما می توانید حریم خصوصی خود را حفظ کرده و تجربه اینترنت شخصی‌سازی شده را از دست بدهید، یا به مشاهده تبلیغات و پیشنهادهای جستجوی مرتبط به جای موارد تصادفی و فیلتر نشده ادامه دهید.

آیا با غیرفعال کردن این ویژگی داده های ذخیره شده از دست می روند؟

خیر، این گونه نیست. داده های ذخیره شما دست نخورده باقی می مانند. غیرفعال شدن این ویژگی، گوگل را از ذخیره اطلاعات در آینده با پیوست موقعیت مکانی باز می دارد، اما داده های پیشین که جمع آوری شده اند را حذف نمی کند. برای حذف اطلاعات سابقه موقعیت مکانی خود مراحل زیر را دنبال کنید:

در مرورگر رایانه یا تلفن همراه خود وارد آدرس Google.com شوید.

اگر قبلا وارد حساب کاربری خود نشده اید از قسمت بالا سمت راست این کار را انجام دهید.

گزینه Manage your Google Account را انتخاب کنید.

از نوار ابزار سمت چپ گزینه Data & Personalization را انتخاب کرده یا از کادر موجود در صفحه گزینه Manage your data & personalization را انتخاب کنید.

زیر قسمت Activity controls گزینه Location History را انتخاب کنید.

گزینه Manage activity را انتخاب کرده و با این کار Google Timeline نمایش داده می شود.

در گوشه پایین سمت راست، روی آیکون چرخ دنده تنظیمات کلیک کرده و گزینه Delete all Location History را انتخاب کنید.

کادر ظاهر شده را علامت بزنید تا مشخص شود از اقدام خود آگاه بوده و قصد دارید سابقه موقعیت مکانی را به طور کامل پاک کنید.

روی دکمه Delete Location History کلیک کنید.

زمانی که یک حساب کاربری جدید گوگل ایجاد می کنید، گوگل مقدار داده هایی که جمع آوری می شوند را به طور پیش فرض به 18 ماه محدود می کند و هر چیز قدیمی‌تری به طور اتوماتیک حذف خواهد شد. گوگل همچنین یک ویژگی حذف اتوماتیک را ارائه کرده است که امکان حذف اتوماتیک داده های فعالیت وب و اپلیکیشن بی نیاز از انجام این کار به صورت دستی را فراهم می کند.

برای حذف دستی فعالیت وب و اپلیکیشن مراحل زیر را دنبال کنید:

در مرورگر وب به آدرس myactivity.google.com مراجعه کنید.

در قسمت Search your activity روی دکمه Delete کلیک کنید.

روی گزینه All time کلیک کنید.

روی دکمه Next کلیک کرده و برای تایید روی Delete کلیک کنید.

دیدگاه‌ها

علا

سلام بنده قصد جسارت ندارم منتها هر کس که این مطالب را نوشته هنوز اطلاع دقیقی از قدرت هوش مصنوعی و بدافزارهای شرکت گوگل ندارد. بنده به عنوان یک هکر فوق حرفه ای خدمتتان عرض میکنم که با این روشهای پیش پا افتاده نمیتوانید چیزی را تو گوشیتون از گوگل مخفی کنید چه برسد به نشانیتون! چند سال پیش پاک شدن تلگرام طلایی تو گوشی ایرانیها حتما که یادتون هست اون تازه یه گوشه اش بود چیزهایی را که تازه بنده در حد خودم میدانم بگویم شاخ درنیاورید شاهکار کرده اید!

دیدگاه خود را بنویسید