پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: رییس اداره شیلات گناوه گفت: صیادان این شهرستان از زمان آغاز صید ماهی مرکب (خساک) تا دهم فروردین امسال 45 تن و 144 کیلوگرم از این گونه آبزی ارز آور صید کردند.به گزارش فکرشهر، مهدی ابراهیمی در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: میزان صید فصل جاری به نسبت مدت مشابه رشد قابل چشمگیری دارد و با توجه به آزاد بودن صید آن تا زمان تعیین شده، این میزان دوباره افزایش خواهدیافت.
کد خبر: ۱۰۳۴
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱

فکرشهر: رییس اداره شیلات گناوه گفت: صیادان این شهرستان از زمان آغاز صید ماهی مرکب (خساک) تا دهم فروردین امسال 45 تن و 144 کیلوگرم از این گونه آبزی ارز آور صید کردند.

به گزارش فکرشهر، مهدی ابراهیمی در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: میزان صید فصل جاری به نسبت مدت مشابه رشد قابل چشمگیری دارد و با توجه به آزاد بودن صید آن تا زمان تعیین شده، این میزان دوباره افزایش خواهدیافت.

وی میزان ماهی مرکب صیدشده ازسوی صیادان این منطقه را در سال گذشته 43 تن اعلام کرد و یادآورشد: براساس تصمیم کمیته مدیریت صید شیلات استان بوشهر، زمان صید این آبزی از سوم اسفند پارسال آغاز و تا پایان اردیبهشت امسال ادامه دارد.

رییس شیلات گناوه گفت: با وجود این که خوردن این گونه آبزی ازلحاظ شرعی حرام و اشکال دارد اما جنبه ارز آوری برای کشور دارد.

وی افزود: ماهی های مرکب صیدشده از سوی تعاونی صیادان خریداری و به شرکت های عمل آوری، بسته بندی و انجماد برای صدور به کشورهای خارجی به فروش می رسد.

وی گفت: صید ماهی مرکب با وسیله ای به نام گرگور (نوعی قفس سیمی) انجام می شود و در این فصل این آبزی برای تخم ریزی و یافتن پناهگاه از اعماق دریا به سواحل کم عمق می آید و گرگورهای صیادان را مامنی برای تخم ریزی خود انتخاب می کند.

وی از صیادان خواست برای مراقبت از تخم های ماهیان مرکب، پس از بالا کشیدن گرگورها و تخلیه صید بلافاصله و بدون تمیز کردن آنها را در دریا رها کنند تا ذخایر این گونه آبزی کاهش نیافته و تقویت شود.

رییس شیلات گناوه گفت: تخم های ماهی مرکب همانند خوشه های انگور است که اگر به مدت طولانی در معرض هوای آزاد قرار گیرند، خراب می شوند.

وی یادآورشد: در این شهرستان حدود یکهزار نفر بوسیله 25 فروند موتورلنج و حدود 240 قایق در امر صید و صیادی فعالیت دارند.

ماهی مرکب که در اصطلاح محلی در استان بوشهر به خساک (Khassak) معروف است در کشورهای غیر مسلمان علاوه بر مصرف غذایی در تولید صنایع دارویی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

این ماهی برای دفاع از خود، مایعی سیاه رنگ ترشح می کند که به همین دلیل به نام ماهی مرکب مشهور است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر