پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۲۹۰۱۱
پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۳:۲۴

فکرشهر: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: براساس استعلامی که از مراجع قضایی صورت گرفته بود، نام هیچ یک از این 12 هزار دانشجوی شرکت‌کننده در کرسی‌های آزاداندیشی، در بین افراد حاضر در اغتشاشات نبود. به همین دلیل است که ما معتقد به جریان‌های طبیعی و پایدار و ایجاد فضای آزادی بیان و اندیشه در محیط علمی هستیم.

به گزارش فکرشهر از ایلنا، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان خراسان رضوی، ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که به همت تشکل‌های دانشجویی واحد مشهد برگزار شد، حضور یافت.

طهرانچی در این نشست چهارساعته، ضمن استماع سخنان، نظرات، پیشنهادات و انتقادات دانشجویان، با ارائه سخنانی با موضوع «دانشجو مؤذن جامعه؛ تحلیلی بر حوادث پاییز 1401- از دعوای سبک زندگی تا نزاع تمدنی» گفت: همانطور که یکی از دانشجویان این نشست به نیکی درباره آزادی بیان و اندیشه اشاره کرد، ما راهی جز اینکه یک فضای تعقل همراه با آزادی بیان و اندیشه داشته باشیم، نداریم چرا که این فضا می‌تواند نظام ما را پایدار کند همانطور که تاکنون نیز اینچنین بوده است و کشور ما این قابلیت را دارد که مردم به راحتی آن را نقد کرده و تندترین مباحث در محضر مقام معظم رهبری بیان می‌شود و این یکی از ویژگی‌های جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: همانگونه که دانشجویان نیز اشاره کردند، باید این بسترها در جامعه علمی گسترش بیشتری داشته باشد. دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه اقدام به برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی کرده که این اتفاق پس از دهه‌ها سکوت در این دانشگاه محقق شد؛ به طوری که در سال اول برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی، 6 هزار نفر و در سال دوم 12 هزار نفر از دانشجویان حضور داشتند. نکته جالب این است که براساس استعلامی که از مراجع قضایی صورت گرفته بود، نام هیچ یک از این 12 هزار دانشجوی شرکت‌کننده در کرسی‌های آزاداندیشی، در بین افراد حاضر در اغتشاشات نبود. به همین دلیل است که ما معتقد به جریان‌های طبیعی و پایدار و ایجاد فضای آزادی بیان و اندیشه در محیط علمی هستیم.

طهرانچی درخصوص اشاره دانشجویان حاضر به برگزاری کمیته‌های انضباطی و دعوت از دانشجویان شرکت‌کننده در تجمعات غیرقانونی دانشگاه‌ها، گفت: اساساً این کمیته‌ها به منظور رسالت دانشگاه در حوزه مراقبت والدانه است؛ چرا که دانشگاه محیط واسط بین خانواده و جامعه است و باید به جوانان تعلیم اجتماعی و تبعیت از قانون را بیاموزد تا بدانند در صورت تخطی از قانون، مجازات خواهد شد.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، وی خاطرنشان کرد: برگزاری کمیته‌های انضباطی، نشریات دانشجویی، شورای تعامل دانشجو و دانشگاه، نمونه شبیه‌سازی شده از دادگاه، روزنامه و رسانه و شوراهای شهر و مجلس است.

وی با بیان اینکه کمیته انضباطی بخشی از مراقبت والدانه و تعلیم و تربیت اجتماعی در محیط دانشگاه است، تصریح کرد: آنچه در حوادث و اغتشاشات اخیر نسبت به کمیته انضباطی و تعامل با دانشجو انجام دادیم، از دید مراقبت والدانه است و دانشگاه وظیفه دارد در این زمینه توجه و تنبه لازم را نسبت به عملکرد دانشجویان داشته باشد. در عین حال، در این مدت سه ماهه همه رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی مراکز استان و واحدها پیگیر امور دانشجویان بازداشت‌شده بودند و ضمانت‌های لازم را برای دانشجویانی که متوجه اشتباه و خطای خود شده بودند، انجام دادند. علاوه بر این؛ درخصوص افرادی که به کمیته‌های انضباطی مراجعه می‌کنند، جلسات مشاوره برگزار خواهد شد تا مشکلات و معضلات این دانشجویان بررسی شود تا بتوانند به راحتی و به سرعت میان دیگر دانشجویان برگردند.

طهرانچی تأکید کرد: آنچه برای ما مهم است، آسیب ندیدن دانشجویان است و همانطور که یکی از دانشجویان اشاره کرد، دانشجو و دانشگاه مسئله نیست؛ بلکه بخشی از حل مسئله است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به پنج دوره تمدنی غرب از سال 1780 تاکنون، گفت: این پنج دوره 50 ساله به دوره‌های انقلاب صنعتی، عصر سرمایه‌داری، عصر امپریالیسم، دوره جنگ سرد و عصر جهان شبکه‌ای تقسیم می‌شود. در عصر جهان شبکه‌ای دو رویداد رخ داد؛ یکی جنگ جهانی علیه تروریسم که منجر به چهار جنگ در منطقه ما و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی شد و دیگر علم برای امنیت که منجر به پاندمی کرونا و کشته شدن بیش از 7 میلیون انسان شد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سال نخست کار دولت یازدهم خطاب به شورای عالی فضای مجازی هشدار بزرگی بیان کردند و فرمودند شاید هویت انقلاب و جامعه دستخوش تغییر شود. معنای آنها این است که تمام حوزه‌های ما را تحت تأثیر قرار دهند. اخلاق، فرهنگ و اقتصاد تحت تأثیر قرار می‌گیرد. ایشان همچنین تأکید فرمودند که «ما باید برای صیانت از خود و ارزش‌های خود کار کنیم. در این فضا و جهان جدید باید از خود صیانت کنیم، جهان به یک جهان شبکه‌ای تبدیل شده که در آن بازیگران مختلف در کنار همدیگر فعالیت می‌کنند. باید معلوم کنیم که ایران در کدام نقطه جهان شبکه‌ای قرار دارد.»

طهرانچی با اشاره به تأثیر فضای مجازی و جهان شبکه‌ای بر نسل جدید جامعه، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که در دو سال همه‌گیری کرونا در کشور، اتفاقی افتاد که اکنون شاهدیم بیش از 75 درصد دانشجویان، سال اولی هستند و عملاً انتقال نسلی فرهنگ دانشگاه در این دو سال از بین رفت.

وی گفت: گسترش فضای مجازی باعث شد که شاهد ادبیاتی در اغتشاشات و حوادث اخیر باشیم که چنین ادبیاتی نه در محیط دانشگاه‌های ما وجود داشته و نه در گذشته ایران. تمام این تغییرات، ناشی از گسترش استفاده از فضای مجازی در بین جوانان است. در این مقوله، دانشگاه باید نقش و جایگاه خود در جهان شبکه‌ای را تعیین کند و این موضوعی است که باید به دست جوانان اتفاق بیفتد چرا که فضای مجازی اگرچه برای نسل قبل در حاشیه است اما برای نسل جدید، در متن قرار گرفته و آنها با مفاهیم فضای مجازی آشنا هستند.

در ابتدای این نشست، محمد منصوریان نماینده تشکل انجمن اسلامی واحد مشهد درخصوص جلوگیری از فضای تک‌صدایی در محیط دانشگاه‌ها و توجه به آزادی بیان و اندیشه، بحث نگاه پدرانه به دانشجویان متخلف در حوادث اخیر و امکان بازگشت این دانشجویان به دانشگاه، محمدنوید صنعی نماینده کانون‌های فرهنگی و هنری واحد مشهد درخصوص حمایت از فعالیت‌های کانون‌های دانشجویی به ویژه کانون‌های موسیقی و هنر، محیا محمودی نماینده ایسکانیوز خراسان رضوی درخصوص لزوم حمایت از خبرنگاران دانشجو و رسانه‌های دانشجویی دانشگاه، علیرضا فغانی نماینده هیئت‌های مذهبی واحد مشهد درخصوص توجه به فعالیت‌های هیئت‌های مذهبی دانشجویی، زهرا جاهد نماینده شورای تعامل دانشجو و دانشگاه واحد مشهد درخصوص اهمیت توجه به جایگاه و شکوه و عزت زنان و همچنین فراهم کردن امکان پیشرفت در مسئولیت‌های دولتی، مصطفی حیدری نماینده بسیج دانشجویی واحد مشهد درخصوص رویکرد علمی بسیج دانشجویی و حمایت از فعالیت‌های دانش بنیان دانشجویان و شرکت‌های دانش بنیان، برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت برای افزایش امید دانشجویان به ایراد سخنانی پرداختند.

همچنین حوریه شجاعی نماینده انجمن‌های علمی با تشکر از حمایت‌های طهرانچی از انجمن‌های علمی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، درخواست دسترسی به سرورهای آموزشی دانشگاه، راه اندازی رصدخانه گروه فیزیک واحد مشهد، استفاده از اساتید کارآمد در رشته طراحی لباس و خرید تجهیزات موردنیاز این گروه را مطرح کرد.

محمدمهدی لطفی نماینده نشریات و مجلات دانشجویی نیز بر حمایت از نشریات دانشجویی به عنوان صدای دانشجویان تأکید کرد و فراهم کردن شرایط انتشار نشریات به صورت فیزیکی و استفاده روابط عمومی دانشگاه از ظرفیت نشریات دانشجویی تأکید کرد. سیدمصطفی موسوی راد نماینده تشکل‌های اسلامی واحد مشهد نیز درخصوص معضل دانشجویان در چاپ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی و انفعال و سردرگمی برخی اساتید در تبیین اندیشه‌های امامین انقلاب و پاسخگویی دانشگاه به نیازهای سیاسی دانشجویان سخنانی را مطرح کرد.

رسیدگی به وضعیت خوابگاه‌های خودگران دانشگاه، توجه به وضعیت آزمایشگاه‌ها و سلف دانشجویی، حمایت از تیم‌های ورزشی دانشگاه، احداث سالن مطالعه و کتابخانه در واحد مشهد، رسیدگی به مشکلات دانشجویان گروه آموزش ابتدایی، ارتقای کیفیت رشته‌های علوم پزشکی و... از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست چهارساعته بود.

در ادامه، طهرانچی از همسر شهید امنیت دانیال رضازاده که در اغتشاشات اخیر در مشهد به شهادت رسید، تجلیل به عمل آورد.

در پایان این مراسم، با حضور طهرانچی، علی سروری مجد مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌ها و مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و واحد مشهد، از دانشجویان نخبه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد تقدیر به عمل آمد.

لازم به ذکر است طهرانچی پس از اتمام مراسم گرامیداشت روز دانشجو، ساختمان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و معاونت فرهنگی دانشجویی واحد مشهد را افتتاح کرد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر