پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر:  کشاورزان شهرستان دشتی می گویند: درفصل برداشت محصولات کشاورزی، قطع یکباره سهمیه سوخت یارانه ای باعث تعطیلی فعالیت آن ها شده است.به گزارش فکرشهر، جمعی ازکشاورزان شهرستان دشتی با مراجعه به خبرنگار ایرنا در این شهرستان افزودند: با توجه به فصل برداشت محصول گندم و کاشت صیفی جات، محصولات جالیزی، سبزی و آبیاری باغ های خرما ومرکبات قطع یک باره سهمیه سوخت باعث خسارت بسیارشدید به این قشر تولید کننده می شود.آنان اضافه کرد: این مشکل باعث تعطیلی فعالیت آنها از دادن شغل بسیاری از مردم دشتی که با کشاورزی امرار معاش می کنند خواهد شد.
کد خبر: ۱۳۰۵
سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۲

فکرشهر:  کشاورزان شهرستان دشتی می گویند: درفصل برداشت محصولات کشاورزی، قطع یکباره سهمیه سوخت یارانه ای باعث تعطیلی فعالیت آن ها شده است.

به گزارش فکرشهر، جمعی ازکشاورزان شهرستان دشتی با مراجعه به خبرنگار ایرنا در این شهرستان افزودند: با توجه به فصل برداشت محصول گندم و کاشت صیفی جات، محصولات جالیزی، سبزی و آبیاری باغ های خرما ومرکبات قطع یک باره سهمیه سوخت باعث خسارت بسیارشدید به این قشر تولید کننده می شود.

آنان اضافه کرد: این مشکل باعث تعطیلی فعالیت آنها از دادن شغل بسیاری از مردم دشتی که با کشاورزی امرار معاش می کنند خواهد شد.

این کشاورزان ازمسوولان دولت تدبیر و امید خواستند تدبیری خردمندانه اتخاذ کنند تا این مشکل باعث تعطیلی و خسارت به کشاورزان و تولید کنندگان نشود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی با تایید قطع سهمیه سوخت کشاورزان این شهرستان گفت: به یک باره سهمیه سوخت کشاورزان شهرستان قطع شده و این باعث خسارت جبران ناپذیری به کشاورزان شهرستان خواهدشد.

امرالله احمدی افزود: ماهیانه به طورمیانگین بین 500 هزار تا یک میلیون لیترسهمیه سوخت بین کشاورزان، دامداران مرغداری ها ووسایل نقلیه کشاورزی از جمله تراکتورها در این شهرستان توزیع می شد که این سهمیه بتازگی قطع شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به فصل برداشت محصول گندم و نیاز کمباین ها و تراکتورها به سوخت برای درو و جا به جایی محصول، قطع سوخت مشکلات فراوانی برای کشاورزان ایجاد خواهد کرد و خسارت زیادی را به محصول آن ها وارد می کند.

احمدی تاکیدکرد: هم اکنون سهمیه سوخت بخش کشاورزی شهرستان به کمتر 100 هزار لیتر کاهش یافته که جوابگوی نیاز آن ها نیست و با توجه به فصل کشت صیفی جات ومحصولات جالیزی و مرغداری ها با مشکل تامین سوخت مواجه شده اند.

احمدی بیان کرد: شهرستان دشتی با بیش از30 هزار هکتار اراضی آبی و دیم دومین قطب کشاورزی استان است و بیش از 50 درصد اشتغال این شهرستان در بخش کشاورزی و دامداری است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی خواستار تجدید نظر مسوولان ذی ربط برای تامین سوخت موتور پمپ ها، تراکتورها و کمباین های کشاورزی و مرغداری های شهرستان دشتی شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در این باره گفت: 123هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان بوشهر به وسیله 443 عدد کمباین برداشت می شود که از این تعداد 423کمباین از خارج از این استان تامین می شود. 

محمد تقی منوچهری افزود: طبق مصوبه ستاد برداشت کشور هزینه هر ساعت کاری کمباین ا به ر متوسط 458 هزارو 500 ریال با تامین هزینه سوخت با نرخ لیتری یکهزارو500 ریال تعیین شده است. 

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت محصول استراتژیک گندم و لزوم برداشت و جمع آوری بموقع محصول تولیدی کشاورزان و جلوگیری از حیف و میل شدن این محصول مهم برای حمایت از تولید ملی اولویت کاری وزارت جهاد کشاورزی حمایت از زنجیره تولید گندم از مرحله کاشت تا پایان برداشت و پس از آن است. 

وی اضافه کرد: درا ین ارتباط به منظور جلوگیری از افزایش هزینه برداشت گندم و جلوگیری از خروج گندم تولیدی استان مقرر شد اولویت تخصیص سوخت به نرخ یکهزارو500 ریال به کمباین داران اختصاص یابد. 

منوچهری یادآور شد: به محض تخصیص سهمیه جدید سوخت، به دیگر مصرف کنندگان نیز سوخت یارانه ای تعلق می گیرد. 

وی گفت: از آغاز برداشت گندم در استان بوشهر در شانزدهم فروردین تاکنون یکهزار و 500 تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان تحویل مراکز خرید غله شده است. 

در استان بوشهر 123 هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم دیم و آبی است که 443 دستگاه کمباین در فصل برداشت محصول امسال دراین استان مشارکت دارند و پیش بینی شده 75 هزارتن گندم تولید شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر