قطعات زيادي از نوزادان آبزيان به دليل وجود پسابها و فاضلابها نابود شدهاند
فکرشهر: استاندار بوشهر گفت: با توجه به جایگاه صید و صیادی در استان بوشهر برای بررسی و برطرف شدن مشکلات صیادان لازم است کارگروه صید و صیادی در استانداری تشکیل شود.
به گزارش فکرشهر و به نقل از روابط عمومي استانداري بوشهر، دكتر مصطفي سالاري در نشست با نمايندگان اتحاديههاي صيادان استان بوشهر اظهار داشت: صيادي علاوه بر اينكه معيشت بخش زيادي از جمعيت استان است، بخشي از فرهنگ ماست و لازم است تلاش كنيم كه اين قشر تقويت شده و كمتر آسيب ببينند.
وي افزود: حمايت از اتحاديهها و تشكلهاي صنفي و بررسي مشكلات اصناف مختلف مورد تاكيد مديريت ارشد استان قرار دارد و تلاش ميكنيم با برگزاري نشستها و بررسي مشكلات اتحاديهها و صنفها، گامهاي اساسي براي رفع مشكلات آنها برداريم.
استاندار بوشهر با اشاره به صيد غيرمجاز و لزوم برخورد با صيادان متخلف خاطرنشان كرد: صيد غيرمجاز آسيبهاي زيادي به جامعه صيادان وارد كرده و پيگيريهايي براي رفع اين معضل انجام شده كه اميدوار هستيم به نتيجه مطلوب برسيم.
دكتر سالاري در ادامه با اشاره به آلايندگيهاي دريا و ايجاد مشكل براي ذخاير دريايي گفت: طلب خسارت از آلودهكنندگان دريا مكانيسم سختي دارد، اما مطلوبتر اين است كه مراكز آلودهكننده مكلف شوند نسبت به توسعه زيرساختهاي صيادي اقدام كنند كه اين موضوع نيز به زودي رسيدگي و تصميمگيري ميشود.
وي با اشاره به درخواست جامعه صيادي براي بازنشستگي زودهنگام اين قشر گفت: مكاتبات لازم در مورد شناخته شدن صيادي به عنوان مشاغل سخت و زيانآور با اداره كار و همچنين سازمان تامين اجتماعي انجام و با كار كارشناسي و رعايت قانون و مقررات تصميمگيري ميشود.
استاندار بوشهر در ارتباط با وضعيت هليله و بندرگاه نيز بيان كرد: در سفر هفته گذشته دكتر نوبخت به استان وضعيت اين مناطق بررسي شد و قرار شد در شوراي عالي امنيت ملي اين موضوع رسيدگي و تعيين تكليف شود.
دكتر سالاري در ارتباط با احداث اسكله شيف نيز بيان داشت: هزينه مطالعات آن را تامين ميكنيم اما در ارتباط با اجراي آن، بايد از منابع ملي استفاده شود.
استاندار بوشهر در ارتباط با پرداخت تسهيلات به صيادان و شرايط پذيرفتن شناورها به عنوان وثيقه نيز گفت: بايد از لحاظ قانوني بررسي شود و اگر راهكاري قانوني دارد اقدامات لازم انجام شود.
دكتر سالاري تاكيد كرد: از تمام توان و ظرفيت موجود براي رفع مشكلات جامعه صيادان استفاده ميكنيم و از اتحاديه صيادان نيز انتظار داريم با تلاش و فعاليت شبانهروزي براي پيشرفت بيشتر تلاش كنند.
معاون مديركل شيلات استان بوشهر نيز گفت: وظيفه شيلات در واقع مديريت بهينه بهرهبرداري از آبهاي سرزميني و توسعه پايدار آبزيپروري در سواحل است.
محمد تنگستاني افزود: از چالشهاي عمده صيادان در استان بوشهر بحث آلايندگيهاي دريايي است كه لازم است پايش و مونيتورينگ لازم را داشته باشيم كه اين موضوع عمدتا توسط مجموعههاي زيرشاخه وزارت نفت انجام ميشود.
وي يادآور شد: تاكنون 9 بندر صيادي را در استان در چارچوب قانون واگذار كردهايم كه تعاونيهاي صيادان مديريت آنها را بر عهده دارند و همكاري اداره كار و تعاون استان در اين راستا بسيار مهم بوده است.
معاون مديركل شيلات استان بوشهر خاطرنشان كرد: در ارتباط با بحث آموزش در حوزه صيادي اقدامات بسيار خوبي انجام دادهايم و اين روند تداوم خواهد داشت.
تنگستاني ابراز داشت: در حال حاضر تعداد 6 مركز آموزش صيادي را در شهرستانهاي مختلف راهاندازي كردهايم كه خروجي بسيار خوبي داشته است.
وي وجود قايقهاي بيهويت و افزايش قايقهاي تفريحي را از معضلات صيادان برشمرد و خواستار همكاري استانداري، درياباني، اداره بندر، دادگستريها و فرمانداريها براي مقابله با اين پديده شد.
اين مسئول اضافه كرد: از مشكلات اساسي شيلات كمبود نيروي پرسنلي است و اميدوار هستيم اين معضل نيز رفع شود.
تنگستاني گفت: براي رفع مشكلات جامعه صيادان و افزايش بهرهوري اين قشر از هيچ تلاشي فروگذار نميكنيم و از تمام توانمندي و ظرفيت موجود براي اين مهم بهره ميبريم.
مديرعامل اتحاديه صيادان استان بوشهر نيز در اين نشست بيان كرد: استان بوشهر 707 كيلومتر مرز دريايي دارد كه با احتساب جزاير به بيش از 936 كيلومتر ميرسد و اين نشان دهنده جايگاه استان در حوزه دريايي است.
محمد كارگر افزود: هماكنون 25 درصد جمعيت استان به طور مستقيم و غيرمستقيم از صيد و صيادي ارتزاق ميكنند و بايد به اين حوزه نگاه ويژهاي شود.
وي ابراز داشت: نقش صيادان در توليد بسيار مهم است و در ايجاد اشتغال پايدار و معيشت خانوادهها نيز نقش صيادان بسيار مهم است و نبايد اين صنف مورد بيمهري قرار گيرند.
نايب رئيس اتحاديه تعاوني صيادان كشور با تقدير از توجهات ويژه دكتر سالاري به جامعه صيادان خاطرنشان كرد: مديريت ارشد استان با همه توان پيگير مشكلات صيادان است و اين يك نقطه قوت محسوب ميشود و اميدوار هستيم با تدبير مسئولان ارشد استان شاهد افزايش اميدواري در جامعه صيادان باشيم.
كارگر ابراز داشت: كاهش ذخاير دريايي ناشي از اكتشافات و لرزهنگاري و همچنين پسابهاي صنعتي و فاضلابهاي خانگي و صنعتي از معضلات اساسي جامعه صيادان است.
وي گفت: قطعات زيادي از نوزادان آبزيان به دليل وجود پسابها و فاضلابها نابود شدهاند و تخلفات پي در پي صيادان زيادهخواه نيز مشكلات را دوچندان كرده است.
كارگر خواستار برگزاري نشست مشترك با اتحاديه صيادان چهار استان جنوبي كشور شد و افزود: صيدگاههاي ما تقريبا مشترك است و برگزاري نشست مشترك و بررسي مشكلات موجود گامي در رفع مشكلات صيادان است.
وي بيان كرد: آلايندههاي نفتي نيز مشكلات زيادي در عرصه صيد و صيادي ايجاد كردهاند و موجبات تخريب محيط زيست دريايي و اكوسيستم دريايي شدهاند كه بايد مورد بررسي جدي قرار گيرد.
كارگر تاكيد كرد: صيد ترال نيز از مشكلات اساسي صيادان است و افراد صيادنما با اين گونه صيدها علاوه بر كاهش ذخاير دريايي، ادوات صيادان را نيز از بين ميبرند و انتظار داريم با اين متخلفان برخورد قاطع شود.
وي خواستار بازنشستگي پيش از موعد صيادان شد و گفت: انتظار داريم با پيگيريهاي لازم، صيادي جزو مشاغل سخت و زيانآور محسوب شود و صيادان در زمان كوتاهتري بازنشسته شوند.
كارگر خواستار حمايت كارآمد از جامعه صيادان شد و اضافه كرد: استاندار بوشهر فردي بومي و تحصيلكرده است و براي رفع دغدغه اصناف مختلف اهتمام دارد و انتظار داريم مشكلات صيادان نيز با تدبير شايسته ايشان مرتفع شود.
وي با بيان اينكه 90 درصد جمعيت هليله و بندرگاه از طريق صيادي ارتزاق ميكنند خواستار تعيين تكليف وضعيت اين دو روستا شد.
كارگر همچنين بر لزوم ساماندهي شناورهاي جزيره شيف نيز تاكيد كرد.
در اين نشست تعدادي از نمايندگان اتحاديه صيادان شهرستانها و مناطق مختلف استان بوشهر نيز به بيان نظرات و ديدگاههاي خود پرداختند.