جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
اختصاصی فکرشهر/ قول های معاون وزیر جهاد کشاورزی پیرامون محصولات کشاورزی دشتستان:
به گزارش فکرشهر، مهندس حسین صفایی افزود: بر اساس این قانون تولید تا تجارت محصولات کشاورزی هر دو بر عهده ی جهاد کشاورزی است ولی این قانون را دولت دهم اجرایی نکرد...
کد خبر: ۲۱۳۱
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۲

فکرشهر: معاون وزیر کشاورزی و ریاست سازمان مرکزی تعاون کشور گفت: مجلس سال 91 قانونی وضع کرده که تمرکز وظایف کشاورزی در جهاد کشاورزی باشد.

به گزارش فکرشهر، مهندس حسین صفایی افزود: بر اساس این قانون تولید تا تجارت محصولات کشاورزی هر دو بر عهده ی جهاد کشاورزی است ولی این قانون را دولت دهم اجرایی نکرد.

وی در نشست با کشاورزان دشتستانی و مسئولین شهرستان ادامه داد: دولت یازدهم تا آیین نامه ی اجرایی این قانون را نوشت، 6 اسفندماه 1392 شد و عملا از اول امسال وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی مسائل تنظیم بازار خواهد بود.

مسئولیت اتفاقات رخ داده برای خرما در سال های گذشته با جهاد کشاورزی نیست

صفایی اضافه کرد: البته ابهاماتی نیز در این قانون و آیین نامه وجود دارد ولی آن چه مسلم است، اتفاقاتی که برای خرما در سال های گذشته رخ داده، مسئولیتش با جهاد کشاورزی نبوده است.

معاون وزیر کشاورزی پیرامون خرید تضمینی خرما نیز اظهار داشت: این قانون سال 68 تصویب شده و تا کنون چندین بار هم اصلاح شده با این حال 4 سال است که این قانون در مورد محصولات باغی  بلاتکلیف است.

صفایی ادامه داد: این قانون کف حمایت از کشاورزان را دارد و قانون جلوگیری از آسیب به کشاورز است و سودی برای آنان در نظر نگرفته است.

وی افزود: این قانون سال های قبل ناقص اجرا شده ولی از اولین قانون هایی است که دولت یازدهم برای اجرای کامل آن اقدام کرده است.

این مقام مسئول ابراز داشت: 40 محصول در این قانون نام برده شده که انواع خرما را نیز شامل می شود.

در دولت دهم هیچ قیمتی برای خرما در دستور کار هیات وزیران نبوده

مهندس صفایی توضیح داد: در دولت دهم هیچ قیمتی برای خرما در دستور کار هیات وزیران داده نشده و مصوبه ای وجود ندارد و خرماهایی که در انبار است محصول سال های 91 و 92 می باشد؛ ما برای محصولات سال 93 پیشنهاد قیمت داده ایم و در دستور کار هیات وزیران است.

وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم هیات وزیران قیمت خوبی برای خرما را از ما بپذیرد.

ریاست سازمان مرکزی تعاون کشور در پاسخ به شخصی که اظهار داشت می توان خرماها را خرید و به کمیته ی امداد داد، گفت: کار باید درست مهندسی شود، نمی توان همه ی کشور را به کمیته ی امداد تبدیل کرد؛ همه ی مردم کشور و همینطور کشاورزان باید با عزت زندگی کنند و فقط در حالت استثنا باید کمیته امدادی باشد تا خدمات خود را ارائه نماید.

حسین صفایی اضافه کرد: ما برای خرما دنبال برنامه های میان مدت و بلند مدت و کار اساسی هستیم نه این که حرفی را امسال بزنیم و سال بعد هم تکرارش کنیم.

وی اظهار داشت: باید الگوی مصرفمان را اصلاح کنیم و بتوانیم محصولاتی که در کشورمان وجود دارد و سالم است را در سبد غذایی مردم قرار دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی پیرامون قرار دادن خرما در سبد کالا نیز اظهار داشت: سبد کالا آمده و حاضر است و نمی توان الان برای آن خرما را آماده و بسته بندی کرد و درون سبد قرار داد.

وی افزود: برای این منظور خرما باید توسط مباشر خریداری شده و فرآوری گردد و بعد به بازار بیاید.

خرید تضمینی خرماهای باقیمانده دشتستان از ابتدای خردادماه

این مقام مسئول قول داد جهاد کشاورزی، مباشر خریدی تعیین کرده و در حد ظرفیت کارخانجات فرآوری برای خرید خرمای دشتستان اقدام نماید تا زمان برداشت خرمای جدید، وضعیت کمی تثبیت شود.

مهندس صفایی افزود: طبق بررسی های ما در بهمن ماه میزان خرمای باقیمانده 20 هزار تن بوده و قاعدتا در حال حاضر از این میزان هم کم تر است.

وی قول داد: از ابتدای هفته ی آینده مقدمات حضور مباشر را فراهم می کنیم و از اول خردادماه خرید خرماهای دشتستان را با قیمت توافقی آغاز کرده و تا قبل از برداشت محصول جدید آن را پایان خواهیم داد.

معاون وزیر کشاورزی توضیح داد: قیمت مصوب شده در خرید تضمینی، کف قیمت است و دولت در جایی که محصول به فروش نرسد برای حمایت از کشاورز وارد عرصه خواهد شد چون عملا دولت تاجر خوبی نیست.

مهندس صفایی اضافه کرد: طی 4 سال گذشته که برخی محصولات را دولت تضمینی خریده بود، 1600 میلیارد بدهی داشت که ما آخر سال گذشته با مصوبه ی دولت رفتیم و این بدهی به دو بانک را تسویه نمودیم.

وی به پیشنهاد یکی از حاضرین که زمان تعیین قیمت خرید تضمینی دولت از شهریور به خردادماه تغییر یابد نیز پاسخ مثبت داد.

پیگیری کارت سوخت و بیمه ی کشاورزان

این مقام مسئول پیرامون برخی مسائل غیر خرمایی مطرح شده در جلسه نیز مطالبی بیان داشت و قول داد بحث بیمه ی کشاورزان و مشکل ایجاد شده از سوی تامین اجتماعی را نیز در نشست امروز خود با استاندار بررسی نماید.

مهندس صفایی پیرامون دریافت سوخت کشاورزان نیز اظهار داشت: این وضع بسیار ناخوشایند است که کشاورزان هر بار برای دریافت سهمیه ی خود به ادارات مختلف مراجعه کنند.

وی افزود: شخص مهندس حجتی و کل جهاد کشاورزی این وضع را قبول ندارد و اصرار دارد که وزارت نفت این شیوه را تغییر دهد و ما این مساله را دنبال می کنیم و امیدواریم تا دو الی سه ماه آینده تکلیف قضیه مشخص شود و چاه های مجاز صاحب کارت سوخت شوند.

خرید محصولات گوجه ی دشتستان از آخر هفته ی جاری

معاون وزیر کشاورزی و ریاست سازمان مرکزی تعاون کشور پیرامون کشت صیفی جات نیز گفت: دولت سیاست کشتی دارد و هر کس بر این اساس پیش رود می تواند از حمایت دولت بهره مند شود.

وی افزود: در استان شما هیچ کس توصیه نمی کند که در این فصل گوجه برداشت شود؛ بهترین فصل کشت کشور مربوط به استان شماست و آن هم تولید صیفی خارج از فصل و تا پایان اسفندماه می باشد و در همان فصل جهاد کشاورزی تمام همش را می گذارد تا کشاورز دچار مشکل نشود.

مهندس صفایی قول داد از اواخر هفته گروه هایی برای خرید گوجه فرنگی های مانده در دست کشاورزان بیایند و قیمت کمی برای کشاورزان اصلاح شود.

وی تاکید کرد تنها برای گوجه فرنگی که صنعت دارد می توان این کار را انجام داد و آن ها بخاطر افزایش قیمت حمل و نقل است و برای سایر صیفی جات امکان پذیر نیست.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر