پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: خشکسالی های پی درپی هشت ساله، چرای بی رویه و عوامل غیرطبیعی باعث ضعیف شدن مراتع این استان شده است.\r\n
کد خبر: ۲۳۱۷
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷

فکرشهر: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: خشکسالی های پی درپی هشت ساله، چرای بی رویه و عوامل غیرطبیعی باعث ضعیف شدن مراتع این استان شده است.
به گزارش فکرشهر، مهدی کریمی روزیکشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: بهره برداری بی رویه به دلیل استقرار دام بیش از ظرفیت مراتع، استفاده غیراصولی از پوشش جنگلی و بوته ای مراتع برای تامین سوخت باعث شده تا بیشتر مراتع استان بوشهر از لحاظ تولید علوفه و تغذیه دام از سطح درجه یک و دو به درجه سه تبدیل شوند.

وی اضافه کرد: هم اکنون یک میلیون و 263هزار هکتار مرتع در استان بوشهر وجود دارد که از این میزان 60درصد در اختیار روستاییان و 40 درصد دراختیار عشایر است.

کریمی اظهارکرد: جمعیت دامی استان بوشهر دو میلیون و500 هزار واحد است که این میزان سه برابر ظرفیت مراتع این استان است. 

وی بیان کرد: برای این که بتوانیم جلوی سیر نامطلوب و قهقرایی تخریب مراتع را بگیریم باید نهضتی فراگیر با مشارکت عمومی در دستور کار قرار گیرد که دراین مشارکت جایگاه دولت به عنوان مدیر و جایگاه بهره بردار به عنوان همیار و همراه طبیعت محسوس خواهد بود.

کریمی گفت: دراین ارتباط برای بخش عمده ای از مراتع استان طرح هایی تهیه و در آنها نحوه بهره برداری، اصلاح، احیا و مدیریت مرتع ذکر شده و تعداد زیادی از بهره برداران نیز با کسب آگاهی برای حفظ و احیای مراتع با منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر همگام شده اند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر افزود: با وجود خشکسالی های پی در پی و صدمه هایی که به جنگل های طبیعی استان بوشهر وارد شده اما بارش های مناسب سال گذشته نوید بخش زادآوری مطلوب و بازپروری رضایت بخش جنگل ها شده است.

کریمی در زمینه بیابان زدایی اظهار کرد: بیشتر تپه های ماسه ای استان بوشهر با اجرای عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی تثبیت شده اند اما با توجه به این که فرسایش خاک یک بحث فرا استانی و فراملی است گاهی شاهد گرد و غبار محلی و ریزگردهای فرامنطقه ای هستیم.

وی افزود: به همین دلیل از محل اعتبارات ملی و استانی همه ساله نسبت به انجام عملیات پیشگیری از توسعه بیابان در قالب طرح ها و پروژه های مختلف از جمله پروژه توسعه روستایی با محوریت منابع طبیعی (ترسیب کربن) فعالیت چشمگیری صورت می گیرد.

کریمی گفت: پروژه ترسیب کربن از سال 91 در استان بوشهر آغاز و اعتبار آن نیز از سال 92 پیش بینی شده و برای سال جاری نیز با همکاری مسوولان و مشارکت مردم این پروژه باید پیش رود.

وی یادآور شد: پروژه ترسیب کربن در بخش شبانکاره از توابع شهرستان دشتستان در سطح 61هزار هکتار و 20 روستا و آبادی در دست اجراست.

کریمی گفت: با اجرای پروژه ترسیب کربن توسعه زندگی روستایی، ارتقای توان اقتصادی و شیوه معیشت مردم، رعایت مسایل زیست محیطی و احیای منابع طبیعی، حفاظت و غنی سازی خاک، تقویت آبخوان ها، غنی شدن سفره های آب زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی به وجود می آید. /ص

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر