شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: هم اینک میان دانشگاه و صنایع این استان فاصله زیادی وجود دارد که این پژوهشکده می تواند با از بین بردن این شکاف میان این دو بخش مهم پیوند برقرار کند.\r\n
کد خبر: ۲۳۳۲
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۵:۵۴

فکرشهر: رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: هم اینک میان دانشگاه و صنایع این استان فاصله زیادی وجود دارد که این پژوهشکده می تواند با از بین بردن این شکاف میان این دو بخش مهم پیوند برقرار کند.
به گزارش فکرشهر، محمد ملک زاده روزیکشنبه درگفت وگو با ایرنا اظهارکرد: هم اینک میان صنعت و دانشگاه در استان بوشهر فاصله زیادی وجود دارد که این سبب شده تا با وجود ظرفیت های بالای استان در زمینه توسعه صنعتی و نیروهای نخبه ملی اما تاکنون این توانمندی ها بالقوه و نخبگان ناشناخته بمانند.

رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: هم اینک صنعت و تجارت در کشورهای دنیا به سمت کاربردهای آی سی تی پیش می روند و با توجه به این که بوشهر استانی کامل صنعتی است نیاز دارد که در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات با استانداردهای جهانی هماهنگ شود.

ملک زاده افزود: هرچند دردولت های قبل نیز کارهایی برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (آی سی تی) صورت گرفته ولی دردولت یازدهم پیگیری های بیشتری به منظور الکترونیک شدن دولت در دست اقدام است و براساس اعلام استاندار بوشهر این استان به عنوان پایلوت دولت الکترونیک انتخاب شده است.

وی بیان کرد: از طرف دیگر تربیت نیروی متخصص دانشجو و انجام کارهای تئوری درکنار درس های دانشگاهی در برنامه بلند مدت برای دانشجویان خبره از برنامه های اولویت دار این پژوهشکده است تا بتوانیم در آینده نیروهای متخصص و با تجربه داشته و نیاز استان بوشهر را در این زمینه برطرف کنیم.

ملک زاده اضافه کرد: هم اینک 70 درصد دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر بومی این استان هستند که جهت دهی آنها به سمت کارهای پژوهشی و تحقیقاتی باعث می شود تا استان در آینده از منافع آن بهره مند شود.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف این پژوهشکده جهت دهی پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی سازمان ها و شرکت های استان بوشهر است که تا کنون شرکت ها پروژه های خود را به سایر استان ها واگذار می کردند و این باعث شده بود تا توسعه دانشگاه و صنعت با هم پیش نروند.

ملک زاده اضافه کرد: مسوولان باید با توجه به این مسائل همکاری و توجه بیشتری در زمینه پژوهش های مورد نیاز خود در استان با این پژوهشکده داشته باشند.

رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس گفت: این پژوهشکده علاوه بر استفاده از استادان و دانشجویان دانشگاه خلیج فارس در پروژه های هر سازمان و دستگاه اجرایی استان نیز از کارشناسان زبده آنان در طرح های مورد نظر استفاده خواهد کرد.

وی اضافه کرد: دیدگاه نامناسبی که سازمان ها نسبت به بحث های پژوهشی دارند باید تغییر کند زیرا طبق قانون باید هر سازمان و دستگاه اجرایی یک تا سه درصد ردیف بودجه ای خود را به بحث پژوهش اختصاص دهد اما تاکنون در استان بوشهر این مهم عملی نشده است. 

ملک زاده افزود: پژوهش می تواند زیربنای اصلی توسعه درهر استان باشد و درسال 90 نیازهای پژوهشی استان بوشهر مشخص و در سند چشم انداز آی سی تی مقرر شد که درمدت پنج سال به اهداف مشخص شده برسیم ولی این نیز تاکنون عملیاتی نشده وحتی به اهداف پژوهشی سال 86 نیز دست پیدا نکرده ایم. 

وی یادآورشد: برای ارتباط با صنعت باید به سمت پروژه های بیرونی برویم که نه تنها جوابگوی نیازهای استان بلکه نیازهای کشور را نیز تامین کنیم.

ملک زاده گفت: این پژوهشکده در قالب سه گروه پژوهشی مخابرات و الکترونیک، امنیت و توسعه نرم افزار و کسب و کار حوزه آی سی تی با همکاری 15 نفر از استادان اعضای هیات علمی دانشگاه خلیج فارس فعالیت می کند.

وی بیان کرد: از مشکلات عمده پژوهشکده دانشگاه خلیج فارس بوشهر جذب نیروی متخصص در رشته کامپیوتر است که ایجاد زیرساخت های مناسب برای جذب نیروی دراین استان ضروری است.

ملک زاده اضافه کرد: به منظور آغاز به کار پژوهشکده و به بهانه هفته ارتباطات همایشی با حضور استادان دانشگاه خلیج فارس، مدیران دستگاه های اجرایی، مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات (آی تی) سازمان ها و با حضورمعاون توسعه مدیریت شبکه ملی سازمان فناوری اطلاعات کشور به همراه یک کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.

وی گفت: طرح پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس بوشهر برای ساماندهی کارهای پژوهشی این دانشگاه دراین بخش درسال گذشته ارایه شد.

وی اضافه کرد: پس از امضای تفاهم نامه رسمی میان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر و دانشگاه خلیج فارس بوشهر شورای گسترش آموزش عالی در جلسه 22 تیر سال گذشته با تاسیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه خلیج فارس موافقت کرد.

ملک زاده با اعلام این که این پژوهشکده از فروردین امسال با اولین طرح پژوهشی خود آغاز به کار کرده است افزود: دانشگاه خلیج فارس دارای ظرفیت بالایی از لحاظ هیات علمی است و استادان سه گروه رایانه ، برق و مدیریت صنعتی اعضای پژوهشی این پژوهشکده را تشکیل می دهند. 

وی یادآروشد: اکنون همه کارهای پژوهشی سازمان ها، نهادها و دستگاه های اجرایی استان بوشهر که از طریق دانشگاه خلیج فارس و استادان این دانشگاه اجرا می شود زیر نظر این پژوهشکده است. /ص

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر