شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
فکرشهر: برای اولین بار پس از گذشت یک قرن از ورود بامبو به استان گیلان، گل دهی یکی از گونه های آن با نام Semiarundinario sp در کلکسیون بامبو ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی لاهیجان در خرداد 1393 مشاهده و گزارش شد.به گزارش فکرشهر و به نقل از ایسنا، این پدیده نادر توسط مهندس مسعود امین املشی، کارشناس بخش منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان و از محققان بامبو کشور گزارش شده است.بامبو بیش از یک قرن است که به استان گیلان وارد شده و در حال حاضر جزو فلور این استان معرفی می شود. تاکنون 11 گونه مختلف این گیاه در گیلان شناسایی شده است.
کد خبر: ۳۱۳۱
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۹

فکرشهر: برای اولین بار پس از گذشت یک قرن از ورود بامبو به استان گیلان، گل دهی یکی از گونه های آن با نام Semiarundinario sp در کلکسیون بامبو ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی لاهیجان در خرداد 1393 مشاهده و گزارش شد.

به گزارش فکرشهر و به نقل از ایسنا، این پدیده نادر توسط مهندس مسعود امین املشی، کارشناس بخش منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان و از محققان بامبو کشور گزارش شده است.

بامبو بیش از یک قرن است که به استان گیلان وارد شده و در حال حاضر جزو فلور این استان معرفی می شود. تاکنون 11 گونه مختلف این گیاه در گیلان شناسایی شده است.

یکی از ویژگی های گیاهان بامبو، گلدهی نادر آنها است که در بعضی از گونه ها تا 150 سال به درازا می کشد و همین ویژگی در ضرب المثل "وقت گل نی" دیده می‌شود.

بامبو سریع الرشدترین گیاه درخت وار و همیشه سبز جهان است که بعضی از گونه های آن روزانه تا 120 سانتی متر رشد دارد.

بامبو مناسبترین جانشین درختان چوبی است که می تواند در تولید پارکت، مبل و صندلی، کاغذ سازی (حدود 70 درصد کاغذ مصرفی جمعیت بیش از یک میلیارد نفری کشور هند از بامبو تهیه می شود)، نئوپان، تخته چند لا استفاده شود.

الیاف بامبو دارای ویژگی های آنتی باکتریال بوده و از اینرو این گیاهان بهترین الیاف را برای تولید انواع البسه آماده می کند. در ساخت انواع پرده و صنایع دستی به وفور استفاده می شود. ریشه‌های این گیاه مناسب ترین محافظت طبیعی (زنده) را برای جلوگیری از فرسایش خاک ایجاد می کند.

از ویژگی‌های این محافظ‌ها آن است که سالانه بر تراکم و فشردگی خود اضافه می کنند و علاوه بر آن قابل ترمیم و بازسازی نیز هستند. در حال حاضر در دنیا از بامبو به عنوان منجی محیط زیست یاد می شود و در مدیریت پایدار محیط زیست بی رقیب ترین گیاه معرفی شده است.

اکثر گونه های بامبو دارای جوانه خوراکی است که سرشار از املاح معدنی و ویتامین های مختلف است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر