شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به وضعیت بحران آب این سازمان آمادگی دارد بدون هیچ محدودیتی اراضی کشاورزی این استان را به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز کند.به گزارش فکرشهر، منصور نوذری روز دوشنبه افزود: دراین ارتباط برای هرهکتار 56 میلیون ریال کمک بلاعوض دولتی معادل 85 درصد هزینه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار پرداخت می شود.وی اضافه کرد: تاکنون از 50 هزار هکتار زمین قابل کشت در استان بوشهر 23هزار هکتار آن زیر پوشش سیستم آبیاری تحت فشار قرار دارند.
کد خبر: ۶۷۱۳
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۲

فکرشهر: معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به وضعیت بحران آب این سازمان آمادگی دارد بدون هیچ محدودیتی اراضی کشاورزی این استان را به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز کند.

به گزارش فکرشهر، منصور نوذری روز دوشنبه افزود: دراین ارتباط برای هرهکتار 56 میلیون ریال کمک بلاعوض دولتی معادل 85 درصد هزینه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار پرداخت می شود.

وی اضافه کرد: تاکنون از 50 هزار هکتار زمین قابل کشت در استان بوشهر 23هزار هکتار آن زیر پوشش سیستم آبیاری تحت فشار قرار دارند.

نوذری بیان کرد: امسال برآورد این سازمان برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی استان بوشهر پنج هزار هکتار است که دراین ارتباط 27 میلیارد ریال درخواست اعتبار شد و تاکنون هفت میلیارد ریال از این میزان تخصیص یافته است. 

معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر یادآورشد: با این وجود هیچ محدودیتی از نظر اعتباری یا سطح زیر پوشش در زمینه 

اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در این استان وجود ندارد. 

وی گفت: یکی از طرح های سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر برای جلوگیری از هدر رفت آب انتقال آب با لوله از منبع تا مزرعه است که در این ارتباط 40 میلیارد ریال اعتبار درنظرگرفته شده است و با تبادل موافقتنامه اجرایی می شود. 

معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: با اجرای طرح انتقال آب با لوله راندمان انتقال آب از چاه تا مزرعه 100 درصد افزایش می یابد. 

نوذری گفت: براساس آمارهای آب منطقه ای 90 درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود ولی با توجه به هدر رفت و تبخیر آب تنها 60 تا 70 درصد این آب در بخش کشاورزی مصرف می شود. 

وی افزود: هم اکنون 137 رشته قنات در استان بوشهر وجود دارد که 110 رشته آن فعال است.

معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: 150دهنه چشمه و 13هزار حلقه چاه از دیگر منابع تامین آبهای زیرزمینی استان بوشهر است.

نوذری بیان کرد: بیشتر کشاورزی استان بوشهر به دلیل پراکندگی به آبهای زیرزمینی وابسته هستند به غیر از دشتستان و بخشی از نخیلات تنگستان که از آبهای سطحی استفاده می کنند. 

وی در باره آبهای سطحی استان بوشهر اظهار کرد: رودخانه های شاپور، دالکی و باهوش اهرم آبهای سطحی استان بوشهر هستند که شبکه های آبیاری زه کشی نخیلات استان بوشهر تحت پوشش این رودخانه ها است. 

معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به اینکه مدیریت استفاده از منابع آبهای زیرزمینی با کشاورز است با استفاده از سیستم های آبیاری نوین می توان راندمان آب را بین 70 تا 90 درصد افزایش داد این درحالی است که در شیوه سنتی راندمان آب بین 30 تا 35 درصد است. 

معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: شبکه آبیاری و زهکشی پایین دست سد رییسعلی دلواری یکی از ویژگی های این سد است و امسال برای اجرای کانال های آبرسان زیر دست این سد14 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار مصوب شده که تاکنون سه میلیارد و 600 میلیون ریال آن تخصیص یافته است.

وی یادآور شد: اراضی پایین دست سد رییسعلی دلواری با توجه به وجود آب موردنیاز با ایجاد پمپ های لازم می تواند به تحت فشار تبدیل شود.

نوذری گفت: هشت هزار و 300 هکتار اراضی پایین دست سد رییسعلی دلواری قابلیت تبدیل به آبیاری تحت فشار را دارد. 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر