شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شیلات ایران گفت: امسال به دلیل بازار خوب آبزیان در دنیا با رشد 200 درصدی صادرات میگو رکوردی مهم در صادرات این آبزی کسب کردیم.\r\n
کد خبر: ۶۷۵
پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۵:۴۰


به گزارش فکرشهر به نقل از ایرنا، حسن صالحی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در 10 ماه سال جاری 9 هزار تن محصول از میگوی تولیدی کشور صادر شد و پیش بینی می شود این میزان تا پایان سال افزایش یابد.

وی اضافه کرد: برهمین اساس ارزش صادرات محصولات شیلاتی کشور در سال جاری از 300 میلیون دلار فراتر رفته است که رکوردی برای ایران در صادرات آبزیان است.

صالحی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آبزیان در خلیج فارس پرورش میگو و ماهی در قفس در سواحل یکی از برنامه های توسعه ای و مهم شیلات ایران است.

مدیرعامل سازمان شیلات ایران گفت: منابع و ذخایر موجود در خلیج فارس به گونه ای نیست که امکان برداشت اضافه از آن وجود داشته باشد به همین دلیل ماهیگیری مسوولانه باید در دستور کارمان باشد تا بتوانیم صید را برای نسل های آینده پایدار کنیم.

وی اضافه کرد: با وجود این تاکنون کمتر به طرح پرورش میگو و ماهی در قفس پرداخته شده اما اکنون برنامه گسترده ای برای پرورش ماهیان در قفس در دریاها و به فعلیت رساندن سواحل شناسایی و در دستور کار قرار گرفته است.

صالحی اضافه کرد: برداشت ذخایر فانوس ماهیان در دریای عمان از جمله دیگر طرح های توسعه ای شیلات ایران است که 

با توجه به وجود ذخایر مناسب در اعماق 200 تا 300 متری این برنامه اجرا می شود.

وی یادآور شد: در ابتدای این طرح مقدار کمی از این ذخایر برداشت می شود ولی تا سال 96 باید 140 هزار تن از ذخایر فانوس ماهیان در دریای عمان برداشت شود.

صالحی گفت: این طرح کمک خوبی به صنعت میگو و آبزی پروری می کند زیرا بخش عمده از این فرآورده ها به پودر ماهی که مورد استفاده غذای آبزیان است و ما امروز یکی از وارد کنندگان این ماده هستیم، تبدیل می شود.

وی بیان کرد: صید در آبهای بین المللی و فراساحل از جمله دیگر طرح های توسعه ای شیلات ایران است که در دستور کار قرار دارد و هم اکنون ایران نخستین کشور در صید تن ماهیان در غرب اقیانوس هند است.

صالحی در باره روش های جدید صید و صیادی نیز گفت: روش صید با قلاب از جمله روش هایی است که در دریای عمان برای تن ماهیان اجرا می شود و می تواند ارزش خوبی به ذخایر بدهد.

وی اضافه کرد: از 13هزار تن تولید میگوی پرورشی در کشور 60 درصد معادل 9هزار تن آن در استان بوشهر تولید شده و این استان از استان های مهم شیلاتی در بخش صید و صیادی و آبزی پروری در کشور به شمار می رود.

وی بیان کرد: برآورد ما این است که امسال 900 هزار تن صید آبزیان در کشور داشته باشیم که از این میزان 830هزار تن در مراکز تخلیه می شود.

وی در باره بازسازی ذخایر گفت: برای تقویت و بازسازی ذخایر دریایی روش مزرعه داری دریایی مطرح است که با کارهای تحقیقاتی که در استان های بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان انجام شده امکان این را در دریا فراهم می کنیم که یک نوع لانه سازی برای ماهیان و سخت پوستان که در آن جا تغذیه و تکثیر شوند، مهیا شود.

صالحی افزود: با توجه به ضررهایی که فعالیت های اقتصادی در دریا به آبزیان وارد می کند باید فضایی فراهم شود که این فعالیت های اقتصادی به زندگی آبزیان فشاری وارد نکنند.

وی درمورد بسته حمایتی میگو اظهار کرد: بخش اول این بسته انجام شده و حجم زیادی از دست اندرکاران این بخش استفاده کرده اند ولی برای بخش دوم در بودجه 93 با وجود پی گیری نمایندگان استانهای ساحلی بودجه ای تصویب نشده و در کمیسیون تلفیق نیز به خاطر محدودیت هایی که بود در اولویت قرار نگرفت ولی ما به دنبال اجرای آن هستیم.

وی افزود: در بسته حمایتی میگو موضوع برق یکی از مسایلی است که وزارت نیرو به خاطر محدودیت هایی کمتر به آن پرداخته به همین دلیل با استانداران این موضوع پیگیری شده است.

صالحی گفت: هر کدام از مجتمع های پرورش میگو یک شهرک کشاورزی است که باید زیرساخت های پرورش به طور کامل در آنها دیده شود و همه وزارتخانه ها نیز باید به عنوان یک روستای تولیدی به این شهرک کشاورزی نگاه کنند. /ص

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر