پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار اقتصاد
مطالب بیشتر
کد خبر: ۷۵۰۱۳
چهارشنبه ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳

فکرشهر: مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان بوشهر گفت: در ۲ سال اخیر به ترتیب با خرید ۱۳۲ و ۱۱۹ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، این استان نخستین بار در زمینه تولید این محصول استراتژیک نسبت به میزان مصرف مردم به خود کفایی رسید.

به گزارش فکرشهر و به نقل از ایرنا، محمد هاشمی افزود: پیش از این بخشی از گندم مورد نیاز مصرف استان بوشهر از دیگر استان‌ها تامین می‌شد که در ۲ سال اخیر در این زمینه بی نیاز شده‌است.

وی یادآورشد: یکی از مشکلات اصلی و دیرینه استان بوشهر در زمینه خرید گندم مازاد برنیاز کشاورزان کمبود انبارهای ذخیره مسقف بود که باعث می‌شد تا گندم‌های خریداری شده در فضای باز نگهداری شود.

هاشمی ادامه داد: اما با احداث یک انبار مکانیزه در سال ۹۷ در شهرستان دشتستان اکنون این مشکل برطرف شده‌است طوریکه اکنون همه گندم های خریداری شده در انبارهای مسقف ذخیره است.

وی بیان کرد: با اضافه شدن این انبار مکانیزه فضای ذخیره سازی کالاهای خریداری شده از کشاورزان از ۶۸ به ۱۰۸ هزار تن افزایش یافته است و امروز ظرفیت فضای ذخیره سازی موجود در استان بوشهر بیش از میزان خرید گندم مازاد کشاورزان است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان بوشهر اظهارداشت: در هفت سال گذشته بوشهر از جمله استان‌هایی بوده‌است که همه مطالبات کشاورزان را در بخش گندم به روز پرداخت کرده‌است.

وی یادآو رشد: در این مدت هشت هزار و ۸۴۳ میلیارد و ۲۴۴ میلیون ریال در استان بوشهر بابت خرید گندم به کشاورزان پرداخت شده‌است.

ذخیره برنج و شکر در بوشهر بیش از نیاز استان است

هاشمی گفت: با فعالیت دوباره بندر بوشهر به عنوان یکی از بنادر تامین کننده کالاهای اساسی کشور در ماه‌های اخیر و هدایت کشتی‌های حامل کالای اساسی به این بندر بیش از ۶۷ هزار تن برنج وارد بوشهر و به سراسر کشور حمل شده‌است.

وی افزود: درسال ۹۱ به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم بندری برای پهلوگیری کشتی‌های با ظرفیت بالا در استان بوشهر کار حمل کالاهای اساسی به این بندر متوقف شده بود اما با فراهم شدن این زیرساخت‌ در سال‌های اخیر از جمله لایروبی بندر امکان پهلوگیری کشتی‌ها فراهم شده‌است.

هاشمی گفت: در این مدت ۶ فروند کشتی با تناژ ۱۰ تا ۱۵ هزار تن حامل برنج از کشور هند در اسکله بندر بوشهر پهلو گرفتند و پس از تخلیه به سایر مناطق کشور بارگیری شد.

وی ادامه داد: با توجه به سرعت عمل در تخلیه کشتی‌های حامل برنج از سوی استان بوشهر امروز این کشتی‌ها رغبت بیشتری برای ورود به این بندر دارند.

هاشمی گفت: با ورود کشتی‌های حامل برنج به بندر بوشهر بیش از یک هزار فرصت شغلی در این استان ایجاد و بخشی از انبارهای منطقه ویژه که سال‌ها راکد بود نیز دوباره فعال شده و علاوه بر تامین نیاز استان و کشور، باعث اشتغال و رونق اقتصادی نیز می‌شود.

وی تاکید کرد: امروز با واردات کالاهای اساسی به بوشهر همیشه ذخیره ثابتی در این استان وجود دارد و میزان آن در حد مطلوب و بیش از مجوزهای صادره برای توزیع است.

هاشمی، میزان ذخیره کنونی شکر را ۵۰۰ تن و برنج در استان بوشهر را ۱۸ هزار تن عنوان کرد و گفت: از این میزان بخشی به سایر استان‌های کشور حمل و بخشی به عنوان ذخیره ثابت استان در انبارها نگهداری می‌شود.

وی ادامه داد: شمار واحدهای تولیدی آرد استان بوشهر از سه واحد در سال ۹۷ به چهار واحد افزایش یافته است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر