چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
رییس مرکز مشاوره معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان بوشهر تشریح کرد:
فکرشهر: امسال روز جهانی سلامت روان، در حالی برگزار می‌شود که در نتیجه بیماری همه گیر کووید۱۹، زندگی روزمره ما به میزان قابل توجهی تغییر کرده است و طی ماه‌های گذشته چالش های بسیاری را برای گروههای مختلف به همراه داشته است..
کد خبر: ۷۷۱۳۰
يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۳

فکرشهر: سرهنگ شهربانو بهروزیان-رییس مرکز مشاوره معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان بوشهر به مناسبت هفته سلامت روان نوشت: امسال روز جهانی سلامت روان، در حالی برگزار می‌شود که در نتیجه بیماری همه گیر کووید۱۹، زندگی روزمره ما به میزان قابل توجهی تغییر کرده است و طی ماه‌های گذشته چالش های بسیاری را برای گروههای مختلف به همراه داشته است.

 برای کارکنان مراقبتهای بهداشتی ،ارایه مراقبت در شرایط سخت و ترس از آوردن کووید۱۹ به خانه، برای دانش آموزان و دانشجویان سازگاری با گذراندن کلاسها به صورت آنلاین و تماس کم با معلمان و اساتید، دوستان و نگرانی از آینده، برای کارگران کم شدن درآمد و از دست دادن شغل، همچنین برای افرادی با درآمد کم شکنندگی در برابر پیامدهای بیماری کووید۱۹، در این میان افرادی که مشکلات سلامت روان داشته‌اند، بیشتر از گذشته انزوای اجتماعی را تجربه می‌کنند. بنابرایـن بـا توجـه به تجربـه گذشـته، انتظار مـی رود کـه در ماهها و سـالهای آینـده نیـاز به تامین شـاخص های سلامت روان به میزان قابـل توجهی افزایش یابد. بـه همین دلیل اسـت که شـعار امسـال روزجهانی«سلامت روان بـرای همه»نام گذاری شـده اسـت و همه افـراد، جوامع، سـازمانها و دولتها توصیـه بـه سـرمایه گـذاری در حـوزه سلامت روان شـده انـد، تا به این شـکل امـکان بهـره مند شـدن همـه افـراد در همه جا از سلامت روان فراهم شـود. 

مفهوم سلامت روان شامل آسايش ذهني، احساس خودتوان‌مندي، خودمختاري، كفايت، درك هم بستگي بين نسلي و شناخت توانايي خود در محقق ساختن ظرفيت‌هاي عقلي و هيجاني خويش است. به گونه‌اي ديگر مي‌توان گفت: بهداشت روان حالتي از رفاه است كه در آن فرد توانايي‌هايش را باز مي‌شناسد و قادر است با استرس‌هاي معمول زندگي مدارا کند، از نظر شغلي مفيد و سازنده باشد، براي اجتماع خود نقشي ايفا کند و با ديگران مشارکت و همکاري داشته باشد. سلامت روان شامل افزايش توانايي‌هاي افراد و جامعه و قادرسازي آن‌ها در دستيابي به اهداف مورد نظر مي‌باشد.

پنج بعد سلامت روان

1- خودپذیری
 2- روابط مثبت با دیگران
 3- خودمختاری
4-  تسلط بر محیط
5- مقصود در زندگى

 کسانی که سطح بالایی از این پنج ویژگی را دارند:

از نگرش مثبت به خود برخوردارند، جنبه های متعدد خود را می پذیرند، از جمله ویژگی های خوب و بد آن را و در مورد گذشته احساس خوبی دارند.

 روابط گرم، رضایت بخش و مطمئنی با دیگران دارند، به رفاه دیگران اهمیت می دهند، از همدلی عمیق، محبت و صمیمیت برخوردار هستند، و مصالحه در روابط انسانی را درک می کنند.
 خودمختار و مستقل هستند، در برابر فشارهای اجتماعی برای فکر کردن و عمل کردن به شیوه خاص مقاومت می کنند و رفتارشان را از درون تنظیم می کنند و با معیارهای شخصی خودشان را ارزیابی  می کنند.

 در رابطه با اداره کردن محیط,احساس تسلط و شایستگی می کنند؛ مجموعه پیچیده ای از فعالیتهای بیرونی را کنترل می کنند؛ از فرصتهای موجود در محیط استفاده موثر می کنند؛ می توانند موقعیتهایی را انتخاب کنند یا به وجود آورند که با نیازها و یا ارزشهای شخصی مناسب باشد.

 در زندگی هدف دارند؛ احساس می کنند زندگی حال و گذشته معنی دارد ,برای زندگی کردن برنامه و هدفهایی دارند.

 احساس می کنند جریان رشد ادامه دارد، خود را رشد کننده و گسترش یابنده می بینند، به روی تجربیات جدید گشوده هستند، به صورتی تغییر می کنند که بیانگر خودآگاهی و اثر بخشی بیشتر است. پس برای ارتقا بهداشت روان:

۱-مهم‌ترین گام این است که باید در محلات پایگاه‌هایی ایجاد شود که افراد بدانند در مواقع  بحرانی باید به مجاور چه کسی مراجعه کنند تا به خوبی و درستی یاری شوند.

۲-باید به افراد جامعه آموزش داده شود که چگونه از خود مراقبت کنند و دانش و مهارت شناسایی،توصیف و مدیریت استرس و مسائل عاطفی را  آموزش داده تا در مواقع استرس و بحران های عاطفی از این معلومات و مهارتها استفاده کنند.

۳-تکنیک حل تعارض و مذاکره را باید به افراد آموزش تا در روابط بین فردی بتوانند مناسب ترین عملکرد را داشته باشند.

مرکز مشاوره آرامش معاونت اجتماعی فرماندهي انتظامی استان بوشهر-شماره تماس جهت دریافت خدمات مشاوره ۰۹۶۵۸۰
 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر