پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
همزمان با سالروز زلزله ی 7 آذر برازجان؛
فکرشهر: با حضور مسئولین کشوری و استانی در دشتستان، از چندین طرح عمرانی این شهرستان بازدید به عمل آمد و برخی پروژه ها نیز افتتاح شد...
کد خبر: ۷۷۶۱
جمعه ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۳

فکرشهر: با حضور مسئولین کشوری و استانی در دشتستان، از چندین طرح عمرانی این شهرستان بازدید به عمل آمد و برخی پروژه ها نیز افتتاح شد.

به گزارش فکرشهر، همزمان با اولین سالگرد زلزله هفتم آذر سال گذشته در برازجان، 826 واحد مسکونی آسیب دیده که بازسازی آن ها به پایان رسیده امروز جمعه، 7 آذرماه 1393 در آیینی با حضور رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور و مسولان استانی و شهرستانی به بهره برداری رسید.

بهره برداری از 826 واحد مسکونی بازسازی شده از زلزله در دشتستان

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در این آیین گفت: زلزله 5.7 ریشتری در عمق پنج کیلومتری زمین هفت آذر سال 92 هفت شهر و 47 روستای دشتستان استان بوشهر را لرزاند و به چهار هزار و 800 واحد مسکونی خسارت وارد کرد.

علیرضا تابش افزود: بلافاصله و با سفر رییس جمهوری (دکتر روحانی) به منطقه زلزله زده، ستاد بازسازی در برخی از شهرها و حتی روستاها مستقر و فعال شد.

وی اضافه کرد: در کارشناسی های اولیه مشخص شد که یکهزار و 800 واحد به طور کلی تخریبی و باید دوباره احداث شود، یکهزار و 700 واحد تعمیری و یکهزار و 300 واحد نیز به دیوارکشی نیاز دارند.

تابش ادامه داد: تسهیلات دولت در زمینه بازسازی منازل برای احداثی ها 250 میلیون ریال وام و 50 میلیون ریال کمک بلاعوض، تعمیری ها 100 میلیون ریال وام و 20 میلیون ریال کمک بلاعوض و دیوارکشی نیز 30 میلیون ریال وام و 10 میلیون ریال کمک بلاعوض درنظررفته شد.

وی در باره پرداخت نشدن بخشی از کمک بلاعوض دولت به برخی از زلزله زدگان دشتستان گفت: کمک های بلاعوض را ما سعی کردیم بر اساس برنامه و با توجه به پیشرفت کار پرداخت کنیم که با توجه به تخصیص 100 میلیارد ریال جدید بزودی مابقی کمک های بلاعوض زلزله زدگان دشتستان پرداخت می شود.

تابش در مورد واحدهای آسیب دیده از زلزله در دشتستان که خارج از محدوده شهرها یا روستاها هستند بیان کرد: منازلی که غیرمجاز ساخته شده و پروانه کار ندارند در محدوده قانونی نیست و باید با شهرداری یا دهیاری تکلیف خود را معلوم کنند. 

وی اضافه کرد: روند بازسازی با برنامه ریزی مناسب دولت، پشتیبانی هیات وزیران و مشارکت خوب مردم به سرعت و کیفیت بالا آغاز شد و امروز که یکسال از این حادثه می گذرد احداثی ها 90 و تعمیری ها 95 درصد پیشرفت دارند. 

تابش بیان کرد: از واحدهای احداثی یکهزار و 563 واحد تا مرحله سقف آن پیش رفته که 826 واحد آن مردم ساکن شده اند و امروز آیین افتتاح آنها برگزار شد.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: تلاش می کنیم همه واحدهای آسیب دیده مناطق زلزله زده دشتستان تا پایان سال تکمیل شود.

استاندار بوشهر نیز گفت: میانگین پیشرفت بازسازی مناطق زلزله زده دشتستان 90درصد است که سعی داریم هم از حیث زیرساخت ها و اماکن مسکونی این میزان را به 100درصد رسانده تا پرونده آن بسته شود.

مصطفی سالاری افزود: در حادثه سال گذشته ابتدا رییس جمهوری و پس از آن همه مسوولان کشوری بویژه رییس بنیاد مسکن توجه ویژه ای به منطقه داشتند طوری که روند بازسازی در سطح کشور بی نظیر و خاص شد.

وی اضافه کرد: از لحاظ زیرساخت ها همه بازسازی های جامع و کامل است اما یکی از برنامه ها و درخواست های ما اجرای طرح های هادی و بهسازی آنها در مناطق زلزله زده است.

سالاری یکی از شاخصه های مهم روند بازسازی مناطق زلزله زده دشتستان را مشارکت و محوریت مردم خواند و ادامه داد: امروز با تلاش مردم و مسوولان اگر با روزهای نخستین حادثه و دغدغه هایی که مردم داشتند مقایسه کنیم، آرامش و رضایت مندی خاصی در منطقه وجود دارد.

فرماندار دشتستان نیز گفت: حادثه زلزله هفتم آذر سال گذشته باعث وارد شدن خسارت فراوانی به شهرستان بیشتر در امور زیربنایی، تاسیسات ومنازل مسکونی شد.

ارسلان زارع افزود: روند بازسازی و بهسازی پس از حادثه به سرعت آغاز، اما این سرعت و افزایش خدمات دولت و مجموعه دستگاه های اجرایی پس از دیدار حجت الاسلام روحانی رییس جمهوری از مناطق زلزله زده دشتستان تسریع شد.

وی یادآورشد: این امر باعث شد که مراحل بازسازی بیش از چهار هزار و 800 واحد مسکونی آسیب دیده از زلزله به سرعت انجام شود.

زارع اظهار داشت: همچنین بهسازی و بازسازی تاسیسات زیربنایی از جمله اولویت های برنامه دولت است که همان هفته های اول بخش اعظمی از آنها بازسازی و مشکلات برطرف.

وی اضافه کرد: در زمینه بازسازی منازل مسکونی زلزله زده شهستان دشتستان نیز تاکنون بیش از 90 درصد خانه های آسیب دیده به مرحله سقف پوشی رسیده است.

فرماندار دشتستان گفت: مجموع تسهیلات پرداختی در سه حوزه احداثی، تعمیری و حصارکشی 659 میلیارد ریال و کمک های بلاعوض 137 میلیارد ریال است.

زلزله 5.7 ریشتری هفتم آذر سال 92 شهرستان دشتستان هفت کشته و خسارات زیادی به واحدهای مسکونی و تاسیسات زیربنایی این منطقه وارد کرد.

شهرستان دشتستان با مرکزیت شهر برازجان بیش از 230 هزار نفر جمعیت دارد و یکی از مناطق زلزله و سیل خیز استان بوشهر و کشور است که در دهه های اخیر چندین زلزله و سیل همراه با خسارت و تلفات در آن رخ داده است. 

بازدید قائم مقام وزیر راه و شهر سازی از مسکن مهر برازجان

همچنین در این روز، قائم مقام وزیر راه و شهر سازی، معاون امور عمرانی استانداری بوشهر، فرماندار دشتستان و مدیران راه و شهرسازی از طرح مسکن مهر آبیاری و پرگان شهر برازجان بازدید بعمل آوردند.

دکتر احمد اصغری مهرآبادی در این بازدید گفت: با توجه به برگشت سریع سرمایه در فروش اقساطی هرچه بتوانیم واحدهای بیشتری را با این روش به فروش برسانیم و مردم پولهایشان را پرداخت کنند این سرمایه ها برای تسریع در تکمیل و اتمام پروژه ها موثر است.

وی افزود: از آغاز طرح مسکن مهر درسال 85 تاکنون 42 هزار و 500 میلیارد ریال ازمحل اقساط تسهیلاتی مسکن مهر وصول شده است و یک میلیون و 306 واحد مسکن مهر نیز به روش اقساط انجام شده است.

دکتر اصغری مهرآبادی، مجموع تسهیلات پرداخت شده در طرح مسکن مهر در کشور را 456هزار میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: 430 هزار میلیارد ریال از این مبلغ توسط بانک مسکن پرداخت شده است.

وی گفت: امسال برنامه فروش اقساطی 700 هزار واحد مسکن مهر در کشور اجرا می شود.

قائم مقام وزیر راه و شهر سازی در طرح مسکن مهر گفت: تصمیم های خوبی درنشست با معاون اول رییس جمهوری در مورد مسکن مهر اتخاذ شده است که با عملی شدن آنها قادر خواهیم بود تا پایان سال زمینه اسکان حدود یک میلیون و 200 هزار نفر را فراهم کنیم.

فرماندار دشتستان در این بازدید خواستار افزایش سطح تسهیلات از مبلغ 250 میلیون ریال به 300 میلیون ریال و اختصاص اعتبارات یارانه ای برای اجرای تاسیسات فاضلاب و محوطه سازی این طرح ها شد.

افتتاح طرح های برق رسانی و آبرسانی روستای بند محمد عبداله

با حضور فرماندار دشتستان، نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان ،امام جمعه شهر آبپخش، جمعی از مدیران شهرستانی و مردم بخش آبپخش طرح برق رسانی و آبرسانی روستای بند محمد عبداله افتتاح شد.

 دکتر ارسلان زارع در این  آیین ضمن گرامی داشت هفته بسیج، گفت: دولت تدبیر و همواره  رویکردی امیدبخش دارد و به روستاها و مناطق دوردست توجه خاصی شده است، در همین راستا استاندار محترم بوشهر هم به آبادانی و توسعه مناطق روستایی تاکید دارد.

فرماندار دشتستان ضمن تشکر از مشارکت مردم روستای بند محمد عبداله  با مسولین در اجرای پروژه های آبرسانی و برق رسانی از اقدامات شرکت های آبفار و توزیع برق و پیگیری های نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و بخشدار آبپخش قدردانی نمود و خاطرنشان کرد: روستاهای دشتستان ظرفیت‌های فراوانی در تولیدات کشاورزی و دامداری دارند و با برنامه ریزی مناسب می توان زمینه آبادانی بیشتر این روستاها را فراهم آورد.

زارع تصریح کرد: سهم روستاها در تولید ناخالص ملی تاثیرگذار است و توسعه و آبادانی روستاها باید مورد توجه و بیشتر قرار گیرد.

نماینده عالی دولت در دشتستان اظهار داشت: مشارکت مردم و به ویژه حضور جهادی مسئولان و مردم موجب شد در کمترین زمان این طرح های خوب تکمیل شود و هزینه اجرای طرح ها نیز کاهش داشته باشد.

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: خدمت‌رسانی به مردم امری مهم و ارزشمند است و همه مسئولان باید در این مسیر اهتمام ورزند.

حجت‌الاسلام سیدمهدی موسوی‌نژاد با تبریک هفته بسیج افزود: در روزگاری که همه سردمداران ریاکار و فریبکار قدرت‌های پوشالی با شعارهای انتخاباتی دموکراسی و مردم‌سالاری، به استثمار ملت‌ها می‌پردازند، هوشمندانه‌ترین تصمیم، تشکیل بسیج مردمی و دخالت مستقیم مردم در حساس‌ترین امور اجرایی خود به وسیله حضرت امام (ره) بود.

وی اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام عدالت‌محور است و به مردم فقیر و محروم در مناطق دوردست نیز همانند مردم مناطق برخوردار، خدمت می‌کند.

موسوی‌نژاد بیان کرد: حضور و مشارکت مردم باعث سرعت بخشیدن به پروژه برق‌رسانی و آبرسانی به این روستا شده و هزینه‌های انجام شده نیز کاهش چشمگیری داشته است.

حجت‌الاسلام خداداد رضایی امام جمعه شهر آبپخش نیز در این مراسم اظهار داشت: پروژه آبرسانی به روستای کوچک بند محمد عبدالله با همت جهادی مردم و مسئولان تحقق یافت و نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز همکاری بسیار خوب و قابل توجهی در این زمینه داشت.

وی افزود: در ماه‌های اخیر شاهد تلاش و فعالیت دسته‌جمعی مردم و مسئولان بودیم و این پروژه ما را به یاد جهاد سازندگی و دوران دفاع مقدس انداخت و بار دیگر شاهد دوستی و وحدت و همکاری مردم بودیم.

روح‌الله طاهریان‌پور مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر نیز اظهار داشت: اجرای این پروژه با مشارکت مردم و مسئولان بود و همین امر سبب شد که هزینه‌ها کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه در حالی شروع شد که هیچ منبع اعتباری نداشت و حضور و مشارکت مردم باعث صرفه‌جویی 1.8 میلیارد ریالی در این پروژه شده است.

طاهریان‌پور تصریح کرد: هم‌اکنون در تمام کشور از نظر منابع آب مشکل داریم و مردم باید صرفه‌جویی کنند و با مدیریت مصرف آب، به دیگران نیز اجازه استفاده بدهند.

وی گفت: این پروژه از طریق منبع تامین خط آب کوثر اجرا شده و دبی مورد نیاز فعلی آن 0.3 لیتر بر ثانیه است و تا ابتدای سال آینده به 0.5 لیتر بر ثانیه می‌رسد.

امرالله پاراد مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر نیز اظهار داشت: پروژه برق‌رسانی به بند محمد عبدالله مهر 92 کلنگ‌زنی شد و با وجود کمبود اعتبارات امروز به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: مجری پروژه مدیریت برق دشتستان بوده که توسط شرکت تعاونی 988 اجرایی شده و بیش از 5.4 میلیارد ریال برای اجرا و تکمیل این پروژه هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر خاطرنشان کرد: 8 هزار و 400 متر شبکه فشار متوسط هوایی با اعتبار 4.2 میلیارد ریال در این پروژه انجام شده و بیش از 380 متر فشار متوسط زمینی نیز با اعتبار 800 میلیون ریال انجام گرفته است.

وی یادآور شد: 3 اشتراک خانگی و 9 اشتراک کشاورزی و دامداری از این پروژه برخوردار شده‌اند و امیدواریم این روند در سایر روستاها نیز تداوم داشته باشد. 

منبع:پرتال فرمانداری دشتستان

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر