جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: جشن پشم چینی گوسفندان یکی از سنت ها و آداب و رسوم دیرینه عشایر شهرستان دشتستان است که هر ساله در آخر ماه اسفند در این شهرستان آغاز می شود.
کد خبر: ۸۰۰
چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۲

فکرشهر: جشن پشم چینی گوسفندان یکی از سنت ها و آداب و رسوم دیرینه عشایر شهرستان دشتستان است که هر ساله در آخر ماه اسفند در این شهرستان آغاز می شود.

به گزارش فکرشهر، رییس اداره امور عشایر شهرستان دشتستان در گفت وگو با ایرنا گفت: همه ساله دامداران و عشایر این شهرستان از اواخراسفند و اوایل بهار با گرم شدن هوا مبادرت به پشم چینی گوسفندان خود می کنند و این عمل تا پایان فروردین سال بعد ادامه دارد.

اسفندیار محمدی اظهار کرد: دامداران قبل از کار پشم چینی، گوسفندان را در حوضچه و یا رودخانه کامل شست و شو می دهند تا پشم گوسفندان پاک وتمیز شود و پس از خشک شدن کار پشم چینی آغاز می شود.

وی اضافه کرد: افرادی آگاه و مجرب با همکاری عشایر، قومی و قبیله ای اقدام به کار پشم چینی گوسفندان می کنند.

محمدی گفت: ازهرگوسفند به طور متوسط یک کیلو گرم پشم به دست می آید.

وی افزود: حدود 700 هزار راس دام سبک در شهرستان دشتستان وجود دارد که ازاین شمار نزدیک به 400 هزار راس دام گوسفند است.

رییس امور عشایر شهرستان دشتستان افزود: امسال از این گوسفندان 40 تن پشم به دست می آید.

وی بیان کرد: پشم گوسفندان درزندگی عشایر منطقه از اهمیت فراوان برخوردار است زیرا علاوه بر استفاده در صنایع دستی و صنعتی عشایر منطقه و استان بخش اعظمی از پشم ها تهیه شده به عنوان مواد اولیه به مراکز صنعتی استان های همجوار صادر می شود .

محمدی افزود: پشم های تولیدی پس از بسته بندی و عمل آوری در تولید صنایع دستی همچون بافت قالی، جاجیم، گبه، گلیم بافی وسیاه چادر مورد استفاده قرار می گیرد.

وی اظهار کرد: زنان ودختران عشایر پشم ها را پس از چیدن می ریسند و سپس بسته بندی می کنند و شستشو می دهند.

وی گفت: پس از بسته بندی، نخ های ریسه شده را در قالب بسته هایی برای رنگ کردن در داخل دیگ می اندازند تا کامل رنگ شود.

محمدی بیان کرد: پس از رنگ گیری، نخ های ریسه شده را خشک می کنند و سپس برای مصرف در تولید قالی و گلیم بافی مورد استفاده قرار می دهند. /ص

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر