پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
معاون برنامه‌ریزی استاندار بوشهر مطرح کرد:
فکرشهر: وی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی هشت پروژه اولویت‌دار را به شورای اقتصاد داده و شورای عالی اقتصاد که ریاست آن را رئیس جمهور بر عهده دارد، ساخت پروژه راه‌آهن بوشهر را...
کد خبر: ۹۲۲۴
يکشنبه ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱

فکرشهر: معاون برنامه‌ریزی استاندار بوشهر از تصویب راه‌آهن بوشهر در شورای عالی اقتصاد، سرمایه‌گذاری «شستا» (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) در استان بوشهر و تکلیف صنایع نفتی در استان بوشهر برای پرداخت عوارض آلایندگی خبر داد.

به گزارش فکرشهر، رضا عوض‌پور امروز در نشستی خبری با حضور اصحابه رسانه استان بوشهر که با موضوع بررسی مصوبات سفر دولت به استان  برگزار شد، در پاسخ به سئوالی در مورد عدم تصمیم دولت برای اجرای راه‌آهن بوشهر در سفر هیئت دولت، اظهار داشت: پیگیری‌های بسیار زیادی برای اجرای این طرح در استان انجام دادیم و توانستیم به خوبی دولت را برای اجرای پروژه راه‌آهن بوشهر قانع کنیم.

راه‌آهن بوشهر جزء 8 پروژه اولویت‌دار وزارت راه و شهرسازی

وی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی هشت پروژه اولویت‌دار را به شورای اقتصاد داده و شورای عالی اقتصاد که ریاست آن را رئیس جمهور بر عهده دارد، ساخت پروژه راه‌آهن بوشهر را تصویب کرده و مجوز ترک تشریفات هم برای تسریع در اجرای آن صادر شده است.

معاون استاندار بوشهر گفت: با این وجود رئیس جمهور نیز بر اجرای این طرح تاکید کرده و قطعا اعتبار پروژه را در سال آینده تامین خواهیم کرد، اما موضوع مهم این است که دولت نمی‌تواند اعتبار این پروژه را از محل اعتبارات دولتی تامین کند و حداقل 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که برای تامین این میزان اعتبار باید فاینانس خارجی آماده باشد.

عوض‌پور بیان کرد: برای  اجرای این طرح مهم منتظر فاینانس چینی هستیم و قطعا در توافق اجرای پروژه بین ایران و چین، پروژه راه‌آهن بوشهر جزء نخستین پروژه‌ها خواهد بود.

وی گفت: این پروژه در اعتبارات سال 93 حدود 8 میلیارد تومان و در اعتبارات سال آینده نیز 9 میلیارد تومان اعتبار دارد که قطعا این اعتبارات برای ساخت پروژه کافی نیست و برای اینکه ردیف بودجه این پروژه حذف نشود این میزان اعتبار را در ردیف بودجه تعیین کردیم.

معاون استاندار بوشهر تاکید کرد: دولت برنامه‌ریزی جدی برای ساخت راه‌آهن بوشهر دارد و اما برای اعتبار دولتی به منظور ساخت راه آهن برنامه ندارد بلکه هدف دولت استفاده از فاینانس است.

سرمایه‌گذاری شرکت «شستا» در پروژه منطقه ویژه شمال استان بوشهر

عوض‌پور در ارتباط با تصمیمات دولت برای توسعه سرمایه‌گذاری در استان بوشهر به اجرای پروژه منطقه ویژه اقتصادی شمال استان اشاره کرد و گفت: برای اجرای این پروژه توافقاتی با شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی(شستا) انجام شده و با توجه به اینکه آماده‌سازی تاسیسات و زیرساخت‌های منطقه ویژه اعتبار قابل توجهی نیاز دارد با شرکت شستا وارد مذاکره شدیم و پس از مذاکره و بررسی جوانب، این شرکت ابراز تمایل به سرمایه‌گذاری در این پروژه کرده است.

وی گفت: در همین ارتباط شرکت شستا طرحی ارائه کرد که در منطقه ویژه به ایجاد یک واحد متانول، یک واحد پلی اتیلن و مجموعه صنایع پایین دستی که تا 2 میلیون تن ظرفیت تولید سالانه دارد، اقدام کند.

معاون استاندار بوشهر با بیان اینکه حجم سرمایه‌گذاری شستا در این پروژه حدود 2 هزار میلیارد تومان است، گفت: اگر روند اداری با سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی که شرکت شهرک‌های صنعتی است نهایی شود شرکت شستا در این منطقه سرمایه‌گذاری خواهد کرد که می‌تواند نوید خوبی برای اشتغال و تولید در استان باشد.

عوض‌پور اضافه کرد: در بدبینانه‌ترین حالت حضور شستا در سال 94 برای اجرایی کردن این طرح در استان قطعی خواهد شد.

وی گفت: همچنین با گروه بیران آریا برای تامین خوراک منطقه ویژه شمال استان توافق کردیم و قرار است با هماهنگی وزارت نفت نیز این گروه، سرمایه‌گذاری 2 هزار میلیارد تومانی در منطقه ویژه شمال استان داشته باشد.

آخرین اخبار از احداث پتروشیمی دشتستان

معاون استاندار بوشهر گفت: اجرای پتروشیمی گناوه و دشتستان نیز به صندوق بازنشستگی وزارت نفت واگذار شده که در همین ارتباط هفته آینده با مدیرعامل این صندوق نشستی خواهیم داشت تا برای اجرای پروژه در سال 94 توافق کنیم.

عوض‌پور گفت: سرمایه‌گذاری در کشت گیاه آلوئه‌ورا نیز از دیگر طرح‌های مصوب در سفر رئیس جمهور برای استان بود که صنعتی کردن تولید گیاه آلوئه‌ورا با مشارکت شرکت شستا نیز محقق شده و پس از مکان‌یابی این طرح هم عملیاتی خواهد شد.

صنایع نفتی عسلویه مکلف به پرداخت عوارض آلایندگی شدند

وی افزود: در این سفر در مورد پرداخت عوارض آلایندگی شرکت‌های مستقر در مناطق ویژه اقتصادی هم تصمیم‌گیری شد به طوری که این شرکت‌ها مکلف شدند عوارض آلایندگی خود را به استان پرداخت کنند.

معاون استاندار بوشهر گفت: بر این اساس شرکت‌های نفتی باید یک درصد از درآمد حاصل از فروش خود را به نسبت جمعیت شهرهای تاثیرپذیر از آلایندگی پرداخت کنند.

عوض‌پور بیان کرد: حدود یکسال است که شرکت‌های مستقر در عسلویه عوارض آلایندگی و ارزش افزوده معادل 3 درصد را پرداخت نمی‌کنند، که با توجه به توافق صورت گرفته در سفر رئیس جمهور به بوشهر، این مصوبه به قانون تبدیل و پس از تایید شورای نگهبان و ابلاغ دولت لازم الاجرا خواهد شد.

منبع:فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر