سر خط خبرها:

کاهش خطر ابتلا به زوال شناختی با ۲ میوه

فکرشهر: زوال شناختی یکی از علائم اولیه بیماری آلزایمر یا زوال عقل است و با مشاهده رفتار‌های روزمره فرد قابل تشخیص است. برخی از نشانه‌های افت شناختی که باید به آن‌ها توجه داشته باشید عبارتند از: فراموش کردن تاریخ ملاقات، فراموش کردن رویداد‌های اخیر، مشکل در درک کار‌های ساده، حافظه مه آلود و مشکل در توجه، اما شاید راهکار‌هایی برای حل این مشکل موجود باشد.

به گزارش فکرشهر از انتخاب به نقل از نشریه نورولوژی ایالات متحده، برخی میوه‌ها مانند توت فرنگی و پرتقال می‌توانند در کاهش خطر زوال شناختی کمک کنند.

بر اساس یک مطالعه، افرادی که از رژیم غذایی حاوی حداقل نصف وعده غذایی در روز حاوی غذا‌های سرشار از فلاونوئید مانند توت فرنگی، پرتقال، فلفل و سیب استفاده می‌کنند، ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر اختلال شناختی قرار دارند.

فلاونوئید‌ها ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند و آنتی اکسیدان‌های قوی محسوب می‌شوند. تصور می‌شود که کمبود آنتی اکسیدان، ممکن است با افزایش سن در کاهش شناختی نقش داشته باشد.

در این  مطالعه ۴۹۴۹۳ زن با میانگین سن ۴۸ سال و ۲۷.۸۴۲ مرد با میانگین سن ۵۱ در آغاز مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. طی ۲۰ سال پیگیری، افراد چندین پرسشنامه در مورد میزان خوردن غذا‌های مختلف تکمیل کردند. میزان دریافت انواع مختلف فلاونوئید‌ها با ضرب محتوای فلاونوئید هر غذا در فرکانس آن محاسبه شد.

این مطالعه نشان داد که فلاون‌ها  که در برخی ادویه جات و میوه‌ها و سبزیجات زرد یا نارنجی یافت می‌شوند  قوی‌ترین ویژگی‌های محافظتی را دارند و با کاهش ۳۸ درصدی خطر زوال شناختی همراه است، معادل سه تا چهار سال سن کمتر.

فلفل‌ها در هر وعده ۱۰۰ گرمی حدود ۵ میلی گرم فلاون دارند. آنتوسیانین‌ها، که در زغال اخته، توت سیاه و گیلاس یافت می‌شود، با کاهش ۲۴ درصدی خطر زوال شناختی مرتبط است. بلوبری حدود ۱۶۴ میلی گرم آنتوسیانین در هر وعده ۱۰۰ گرم دارد.

به نظر می‌رسد رژیم غذایی رنگارنگ سرشار از فلاونوئید‌ها و به طور خاص فلاونو‌ها و آنتوسیانین‌ها برای ارتقاء سلامت مغز طولانی مدت گزینه خوبی است.

دیدگاه خود را بنویسید