جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار جامعه
مطالب بیشتر
کد خبر: ۹۷۴۳۴
سه‌شنبه ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸

فکرشهر: مدیر مرکز پیشگیری و ارتقای سلامت پویا گفت:‌ اکنون جمعیت سالمند در کشور ۱۰ درصد است که در سال ۱۴۵۰ به ۳۰ درصد می‌رسد و باید برنامه های اساسی برای افزایش کیفیت زندگی اقشار جامعه طراحی و اجرایی شود.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، آریستا شجاع الدین روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سالمند(۶ تا ۱۲ مهر) افزود:  نرخ سالمندی در دنیا و کشورمان رو به افزایش است  و در طول پنج دهه جمعیت سالمندی ۲ برابر شده و باید فکر اساسی برای ارتقای سطح وسیع تر کیفیت زندگی از سوی مسوولان بهداشت و درمان کشور اتخاذ شود.

وی اظهار داشت: اگر کیفیت زندگی ارتقا نیابد، رضایتمندی از زندگی کاهش یافته و هزینه های درمان نیز سنگین خواهد شد، استفاده از متخصصان طب سالمندی برای تعیین گادلاین های روز دنیا در کشور ضروری است و البته دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران در مراکز پیشگیری و ارتقای سلامت، وضعیت و کیفیت سالمندی را مورد بررسی قرار می دهند که نتایج آن بزودی استخراج خواهد شد.

شجاع الدین ادامه داد: افسردگی و آلزایمر از شایع ترین اختلالات دوره سالمندی است و توجه به ابعاد اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی به سالمندان کمک می کند که کیفیت زندگی بهتری داشته و سالم بمانند.

کرونا آسیب های زیادی به سالمندان زد

وی با بیان اینکه شیوع کرونا آسیب های زیادی به سالمندان وارد کرد، ادامه داد: کرونا و قرنطینه خانگی باعث شده روابط خانوادگی و اجتماعی سالمندان کمتر شود، دیابت، پرفشاری خون، پوکی استخوان و بیماریهای مزن دیگر غیرواگیر به دنبال کم تحرکی افزایش  یافت.

مدیر مرکز پیشگیری و ارتقای سلامت پویا خاطرنشان کرد: همچنین بررسی ها نشان می دهد ۷۰ درصد مرگ و میرهای کرونایی بالای ۶۵ سال بود و این مسئله بسیار مهمی است که باید مورد توجه و تحلیل قرار گیرد، سلامت سالمندان با سنجش به موقع و انجام مداخلات درمانی ضرورتی حائز اهمیت است.

خدمات سالمندی زیر چتر بیمه 

به گفته شجاع الدین، بیمه خدمات سالمندی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از سالمندان نیاز به مهارت های آموزشی، گفتاری و درمانی دارند که درصد زیادی از آنها توان پرداخت مالی برای بهره مندی از این خدمات را ندارند، به همین دلیل باتوجه به اینکه جمعیت کشور رو به سالمندی می رود، برای پیشگیری از ناتوان شدن آنها که بخش مهمی از جامعه را تشکیل خواهند داد، باید این خدمات زیر چتر حمایتی بیمه قرار گیرد.

وی افزود: خودمراقبتی مسئله بسیار مهمی است که باید از ۵۰ سالگی به افراد آموزش داده شود، ورزش و تغذیه مناسب به افراد کمک می کند که دوره سالمندی سالم تری داشته باشند و کیفیت زندگی آنها نیز ارتقا می یابد.

شجاع الدین تاکید کرد: یبوست شایع ترین بیماری سالمندان است که تغذیه مناسب از جمله مصرف میوه و نوشیدن ۶ تا هشت لیوان آب در روز، ورزشهای کششی و پیاده روی به درمان این بیماری کمک می کند.

وی با بیان اینکه ابتلا به دیابت در دوره سالمندی سه برابر افراد عادی است، تصریح کرد: توجه و حفظ جایگاه سالمندان در خانواده به سلامت جسمی آنها کمک می کند و باید آنها همواره مورد توجه قرار گیرند و این مرکز خدمات طب سالمندی را به افراد مسن ارایه می دهد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر