جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
در جشنواره پایتخت کتاب ایران صورت گرفت؛
فکرشهر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم معرفی پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب گفت: کشور ما به چنین رقابت‌هایی سخت نیازمند است...
کد خبر: ۹۸۴۷
شنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰

فکرشهر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم معرفی پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب گفت: کشور ما به چنین رقابت‌هایی سخت نیازمند است.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم در این مراسم که اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد اظهار کرد: قبل از رسیدگی به مسائلی مثل آلودگی هوا و ریزگردها باید به حوزه فرهنگی توجه کرد.

به گزارش فکرشهر، علی جنتی که امروز (شنبه، دوم اسفند) در محل کتابخانه ملی سخن می‌گفت با اشاره به همزمانی دو جشنواره یادشده گفت: پیام این دو جشنواره این است که در نگاه متولیان فرهنگی، شهر و روستا از منزلتی برابر و پایاپای برخوردارند و این نشانه‌ای از توجه به عدالت فرهنگی در پهنای سرزمین فرهنگ‌پرور ایران است.

او ادامه داد: سرزمینی که روستاهایش آباد باشد می‌تواند ادعا کند که به توسعه پایدار دست یافته است. محرومیت‌زدایی و توسعه روستاها اولویت انقلاب اسلامی بوده، هست و خواهد بود. با این حال ما همچنان نیازمند توسعه فرهنگی و خیزش عظیمی در روستاها هستیم و چه نیکوست که این خیزش از کتاب آغاز شود.

وزیر ارشاد برگزاری جشنواره روستاهای دوستدار کتاب را یکی از نخستین گام‌ها برای توسعه روستاها دانست.

او همچنین استقبال بیش از 800 روستا از این جشنواره را نشانگر تشنگی مردم روستاها به فرهنگ و کتاب توصیف کرد.

جنتی با اشاره به روستاهای برگزیده و نامزدهای این جشنواره اظهار کرد: می‌توان 10 برگزیده نهایی این جشنواره را به عنوان الگوهای روستاهای فرهنگی تبلیغ کرد.

او با بیان اینکه بدون تردید این فعالیت‌ها منشأ تحولات بزرگی خواهد بود، گفت: برگزاری این جشنواره نشان داد که آیین روستا که همان بالندگی، جوشندگی و دانایی است، فراموش‌ناشدنی است.

وزیر فرهنگ گفت: پرسشی که در این بین ذهن مرا به خود مشغول ساخته این است که آیا به همین میزان امکانات فرهنگی و آموزشی به این مردم شریف اختصاص یافته است یا نه، که پاسخ من متأسفانه منفی است. در صورتی که اگر دولت‌ها آنچنان که به فکر ساخت جاده و برق‌رسانی و توسعه مخابرات و امکانات سخت‌افزاری هستند به حوزه فرهنگ در روستاها توجه می‌کردند سرعت مهاجرت روستاییان به شهرها کاسته می‌شد.

او در ادامه بیان کرد: باید اعتراف کرد که در حوزه مسائل فرهنگی جوانان‌مان آنچنان که شایسته است گام برنداشته‌ایم. من در اینجا از خیران دعوت می‌کنم نسبت به تجلیل و احداث کتابخانه‌های روستایی مشارکت کنند چرا که ثواب ساخت کتابخانه اگر بیشتر از ثواب ساخت مسجد و مدرسه نباشد کمتر از آن نیست.

او گفت: روستایی که مدرسه و مسجد دارد حتما باید کتابخانه هم داشته باشد. امیدوارم در آینده روستازادگان دانشمند برخیزند و پرچم فرهنگ ما را به اهتزاز درآورند.

جنتی در ادامه به انتخاب پایتخت کتاب ایران نیز اشاره کرد و با جذاب خواندن برگزاری این جشنواره گفت: کشور ما به چنین رقابت‌هایی سخت نیازمند است.

او افزود: باید کتاب به بطن زندگی مردم راه یابد و به نیازهای فردی برای آن‌ها تبدیل شود. جشنواره انتخاب پایتخت کتاب توانست بخش غیردولتی را به میان آورد و ما در انتظار روزی هستیم که در بهترین مکان هر محله از شهر یک کتابخانه احداث شود. برگزاری این جشنواره به ما یادآوری کرد که در کنار پایتخت سیاسی و اقتصادی باید پایتخت کتاب هم داشته باشیم تا این گوهر دانایی فراموش نشود.

او همچنین به ایده‌های بکری که از طرف مسوولان شهرهای نامزد انتخاب پایتخت کتاب ایران مطرح شده بود اشاره کرد و گفت: یکی از این ایده‌ها توسط مسوولان شهر گنبد کاووس ارائه شده که طرح جایگزین کردن پرداخت جزای نقدی محکومان به تجهیز کتابخانه‌های شهر است. بنابراین این جشنواره ظرفیت‌های تازه‌ای را زنده کرده است که می‌تواند به تقویت کتاب‌خوانی و رونق بازار نشر بیانجامد.

وزیر ارشاد اضافه کرد:‌ این دو جشنواره در مقایسه با دیگر جشنواره‌های فرهنگی هنری با کمترین هزینه و با کمک مردم و مسوولان محلی برگزار شده که خود زمینه تحقق شعار دولت تدبیر و امید یعنی تلاش برای فرهنگ کتاب‌خوانی، گسترش عدالت فرهنگی و واگذاری امور به مردم است.

او همچنین با اشاره به نکات برجسته این جشنواره، حمایت تمام‌قد مطبوعات و رسانه‌های محلی را قابل قدردانی دانست و در پایان به مردم و مسوولان برگزیده جشنواره انتخاب پایتخت کتاب یعنی شهر اهواز به خاطر برگزیده شدن شهرشان به عنوان پایتخت کتاب ایران تبریک گفت.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: کتاب دریچه مطمئنی برای دانایی است.

او همچنین با اشاره به جشنواره انتخاب روستاهای دوستدار کتاب اظهار کرد: این جشنواره پایه‌ای برای حرکت‌های بزرگتر بر محور کتاب است تا کتاب به عنوان کانون تمدن‌سازی موقعیت ویژه خود را بازیابد.

صالحی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ارائه ایده‌های بسیار زیاد با موضوع کتاب و کتاب‌خوانی در جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب گفت: در آینده دبیرخانه این جشنواره کار خود را ادامه خواهد داد.

او همچنین گفت: پایتخت کتاب در سال 94 برنامه‌های متنوع و گسترده‌ای خواهد داشت و ایده‌های گردآوری‌شده در آن‌جا عملیاتی خواهد شد. ما این مراسم اختتامیه را پایان این جشنواره نمی‌دانیم و امیدواریم با رقابتی سالم، این دو جشنواره به عنوان دو طرح ملی به فعالیت خود ادامه دهند.

در ادامه این مراسم سیدرضا صالحی امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در سخنانی گفت: اگر باور داشته باشیم که توسعه بدون توسعه فرهنگی، حرکت در تاریکی و کج‌راهه است، سخن گزافی نگفته‌ایم؛ بنابراین باید باور کنیم جوهر توسعه هر کشوری توسعه فرهنگی است.

او افزود: پیام ما به همه بزرگان اقتصاد و سیاست این است که تنها راه برای رسیدن به توسعه حرکت به سمت توسعه فرهنگی است و اگر بناست در آینده اتفاقی در این کشور بیفتد جامعه باید از مسیر فرهنگ عبور کند.

صالحی امیری گفت:‌ به تعبیر رهبری جامعه‌ای که فرهنگ ندارد مثل این است که اکسیژن ندارد.

او به نقش کتاب و مطالعه در دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم فرهنگ ایرانی را به جهانیان بشناسانیم مجرای آن کتاب است.

صالحی امیری همچنین اظهار کرد: اگر امروز مشکل ما آلودگی هوا و ریزگردها هستند ممکن است روزی این مسائل حل شود، اما مشکل جامعه بحران اخلاق و نداشتن فضایل و دوری از مبانی دینی است. بنابراین قبل از رسیدگی به مسائلی مثل آلودگی هوا و ریزگردها باید به حوزه فرهنگی توجه کرد.

رییس کتابخانه ملی گفت: ما بر این باوریم که فرهنگ هم انسجام‌بخش و هم هویت‌بخش و هم نمادی از شخصیت فرهنگی است و نشست امروز منهای کارکرد خودش به خاطر این‌که توانسته اقوام و قومیت‌های مختلفی را زیر یک سقف گرد آورد یک دستاورد فرهنگی محسوب می‌شود.

در پایان این مراسم با حضور علی جنتی،‌ سیدعباس صالحی و سیدرضا صالحی امیری از 10 روستای دوستدار کتاب و شایستگان تقدیر و برگزیده انتخاب پایتخت کتاب ایران تقدیر شد.

در پایان این مراسم اعلام شد که از سوی بانک آینده به هر روستای برگزیده 10 میلیون تومان اهدا می‌شود. همچنین معادل این مبلغ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتاب به این روستاها اهدا می‌شود. امور بهیاری‌های وزارت کشور نیز پنج میلیون تومان به این روستاها اهدا کرد.

سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد هم اعلام کرد: به 10 روستای دوم جشنواره نیز هدایایی از جمله معادل سه میلیون تومان کتاب اهدا خواهد شد.

بر اساس این گزارش، هیات داوران نهایی انتخاب پایتخت کتاب ایران با بررسی روند داوری مقدماتی و پرونده‌ شهرهای نامزد، پنج شهر را به عنوان نامزدهای نهایی انتخاب‌، و از میان آن‌ها دو شهر را شایسته تقدیر و یک شهر را به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب و به شرح زیر معرفی کردند:

1- به دلیل استفاده از ظرفیت‌های بومی و رویکرد مشارکت‌جویانه در تدوین برنامه‌های ویژه پایتخت کتاب ایران لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو و لوح تقدیر معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و شهردار این شهر به نمایندگی از مردم شهر یزد اختصاص یافت.

2- لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو و لوح تقدیر معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر بوشهر و شهردار این شهر به نمایندگی از مردم بوشهر رسید.

3- همچنین لوح تقدیر وزیران کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو به نمایندگی از مردم شهر گنبدکاووس به رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار این شهر رسید.

4- لوح تقدیر وزیر کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو به نمایندگی از مردم شهر نیشابور به رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار این شهر تعلق گرفت.

5- همچنین لوح افتخار وزیر کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو به نمایندگی از مردم شهر اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران به مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار این شهر رسید.

همچنین 10 روستای برگزیده در نخستین جشنواره‌ روستای دوستدار کتاب به این شرح معرفی شدند:

1-روستای رحیم‌آباد از شهر کرمان

2-روستای ضامنجان شهر اراک استان مرکزی

3-روستای دهکهان شهر کهنوج از استان کرمان

4-روستای ابراهیم‌آباد شهر اشکذر از استان یزد

5-روستای ینگیجه از شهر مریوان استان کردستان

6-روستای گوگ تپه از شهر مهاباد استان آذربایجان غربی

7-روستای ابویسان شهر جغتای استان خراسان رضوی

8-روستای رمین‌ شهر چابهار استان سیستان و بلوچستان

9-روستای پوده‌ شهر دهاقان از استان اصفهان

10-روستای خرماطلای شهر قائم‌شهر استان مازندران

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر