دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی هم باید تغییر کند. \n\nغذا مفاهیم بسیاری دارد و علاوه بر تولید انرژی،موجب ساخت بسیاری از اندام ها می شود وتمامی اعمال بدن را حفظ و تنظیم می کند،اما معنای غذا چیزی بیش از تغذیه بدن است.ما از غذاخوردن لذت می بریم،غذا درما احساس امنیت و شادمانی ایجاد می کند،بمنظور برقراری ارتباط با دوستان از آن استفاده می کنیم و برای بیان شادی و تعطیلات و جشن ها و به عنوان نماد مذهبی هرروز استفاده می شود.\n\n
کد خبر: ۲۸۵۰۴
دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰

فکرشهر: آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی هم باید تغییر کند. 

\n\n

غذا مفاهیم بسیاری دارد و علاوه بر تولید انرژی،موجب ساخت بسیاری از اندام ها می شود وتمامی اعمال بدن را حفظ و تنظیم می کند،اما معنای غذا چیزی بیش از تغذیه بدن است.ما از غذاخوردن لذت می بریم،غذا درما احساس امنیت و شادمانی ایجاد می کند،بمنظور برقراری ارتباط با دوستان از آن استفاده می کنیم و برای بیان شادی و تعطیلات و جشن ها و به عنوان نماد مذهبی هرروز استفاده می شود.

\n\n

\n\n

به گزارش فکرشهر از شبکه بهداشت و درمان دشتستان، غذا بزرگترین مشغله مردم دنیاست،زیرا بخش بزرگی از فعالیت های دنیا فقط تولید،فرآوری وتهیه مواد غذایی است.انسان ها درصد مهمی از درآمد خود را صرف خرید و تهیه آن می کنند.حتی دربرخی کشورها،کار بیش از سه چهارم جمعیت مستقیما با تولید مواد غذایی در ارتباط است،اما به ندرت غذای کافی تولید می شود و میلیون ها نفر در دنیا دچار گرسنگی مزمن هستند.

\n\n

تاریخچه غذا:

\n\n

تا اوایل قرن نوزدهم،مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم بود و احساس گرسنگی،بشر را وادار می کرد برای خوردن در آنچه دسترس دارد،بدون توجه به کمیت و کیفیت آن بخورد.

\n\n

شهرنشینی و تشکیل اجتماعات،تغیرات زیادی در طرز غذاخوردن بشر به وجود آورد.شهرنشین اولیه با کشاورزی و دامپروری آشنا بودند و برای تغذیه خود از محصولات متنوعی استفاده می کردند.ایران نخستین کشور جهان است که در آن انسان اولیه به کشاورزی و پرورش دام پرداخته است.(دوتن از متخصصان به نام های آرتورکیت و دکتر ارنست هرتسفیلد در کتابی به نام صنایع ایران ثابت کرده اند که کشاورزی و تمدن از فلات ایران آغاز شده است.)

\n\n

بیست و چهارم مهر

\n\n

از آنجا که غذا نقش مهمی دربقای آدمی ایفا میکند و قسمت بزرگی از برنامه ریزی دولت ها را به خود اختصاص می دهد،سازمان خوارو بار جهانی(FAD( روز شانزدهم اکتبر را به نام روز جهانی غذا جشن می گیرد.این سازمان،سال ۱۹۴۵ برای اولین بار،شانزدهم اکتبر را روز جهانی غذا اعلام کرد و هرساله با فرارسیدن این روز آن را جشن می گیرند به مسائل پایه ای غذا می پردازند.

\n\n

این روز در میان تمام ملت ها شناخته شده است،به طوری که درکشور ما،بیست و چهارم مهرماه هرسال مصادف با این روز اعلام شده و بسیاری از سازمان هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با مسائل غذا و تهیه و تامین آن در ارتباط هستند،بیشتر به آن می پردازند و بسیاری از چالش های مربوط به آن را مورد بررسی قرار می دهند.در این روز،بسیاری از طرح های تحقیقاتی و راهکارهایی که می تواند در بهبود وضعیت تغذیه هرجامعه نقش داشته باشد،مطرح و برنامه های جدیدی به سازمان های مربوطه ابلاغ می شود.در این روز،بیشتر به چالش های تغذیه ای نظیر گرسنگی و بیماری های قابل پیشگیری با تغذیه می پردازند.وراهکار مطرح می کنند.

\n\n

چالش های امروز

\n\n

مشکل اصلی غذایی در کشورهای توسعه یافته،مصرف زیاد بسیاری از مواد غذایی است،درحالی که در کشورهای درحال توسعه این معضل به صورت فقر،گرسنگی و سوتغذیه نمود یافته است. در کشورهای پیشرفته ،مصرف زیاد قندها و چربی ها منجر به دریافت زیاد کالری همراه با یک رژیم غذایی دارای دانسیته پایین مواد مغذی می شود وکنارهم قرار گرفتن عوامل محیطی و غذایی احتمال بروز بسیاری از بیماری های مزمن را افزایش می دهد.برای مثال،چاقی خطر بیماری های قلبی،برخی سرطان ها و دیابت را افزایش می دهد.

\n\n

پوسیدگی دندان ها به اندازه ای شایع شده است که مردم تصور نمی کنند بیماری است.تشکیل دندان ها و حفظ سلامت آنها از دوران جنینی به نوع تغذیه بستگی دارد که امروزه کمتر رعایت می شود و به عنوان یک مشکل تغذیه ای در محافل علمی هرروز مورد بحث است .

\n\n

به دنبال آن،بیماری های قلبی-عروقی،تصلب الشرائین،پرفشاری خون،سرطان،دیابت و پوکی استخوان از بیماری های مزمنی شناخته شده اند که تغذیه درجلوگیری از آنها نقش بسزایی دارد و در سال های اخیر بیشتر به آنها پرداخته می شود.

\n\n

بطور مثال،با کم کردن مصرف چربی های اشباع،کلسترول،الکل،سدیم و دریافت بالای فیبرهای محلول و مواد غذایی که منابع کلسیم و پتاسیم هستند ،میتوان تاحد زیادی احتمال بروز بیماری های قلبی-عروقی را کم کرد.حتی می توان با کاهش مصرف چربی،کالری،گوشت،ماهی های دودی یا نمک سود شده و دریافت بالای فیبرها به همراه درمان چاقی از بروز بسیاری ازسرطان ها جلوگیری کرد.هرسال این روز شعار مخصوص خود را دارد تا بر اساس آن اقداماتی خاص برای بهبود وضعیت غذا در دنیا انجام شود.شعار امسال روز جهانی غذا،بررسی و توجه به کشاورزی برای رسیدن به امنیت غذایی است.منتظریم ببینیم در این روز چه تصمیماتی گرفته می شود تا دیگر هیچ گرسنه ای در دنیا یا حداقل درکشور خودمان باقی نماند.

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر