شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
یک نشست، یک بیانیه، یک تکذیب؛
فکرشهر: در همین راستا و در 19 آذرماه 95، یعنی 43 روز بعد، در نمازجمعه شهر برازجان، یکی از جوانان با قرائت بیانیه ای نسبت به حضور نماینده مردم دشتستان در آن آیین واکنش نشان داد و به این اعتراض کرد که محمدباقر سعادت در نشست حزب نهضت اسلامی حضور یافته است!!
کد خبر: ۳۰۱۸۱
يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۲

فکرشهر: ششم آبان ماه بود که مراسم بزرگداشتی برای 60 سال فضیلت، فرزانگی، مبارزه، قران پژوهش و نهج البلاغه پژوهی سید محمدمهدی جعفری در مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی تهران برگزار شد؛ مراسمی که با استقبال پر شور مردم و مسوولین سوای از مسوولیتشان و با افکار و دیدگاه های مختلف سیاسی همراه بود؛ نشستی برای قدردانی از پژوهش های یکی از برترین نهج البلاغه پژوهان ایران اسلامی.{گزارش کامل این نشست به همراه تصاویر، در شماره 29 هفته نامه و البته در پایگاه خبری ـ تحلیلی فکرشهر منتشر شده است}.

در همین راستا و در 19 آذرماه 95، یعنی 43 روز بعد، در نمازجمعه شهر برازجان، یکی از جوانان با قرائت بیانیه ای نسبت به حضور نماینده مردم دشتستان در آن آیین واکنش نشان داد و به این اعتراض کرد که محمدباقر سعادت در نشست حزب نهضت اسلامی حضور یافته است!! 
از آن جایی که ماجرا به همین جا ختم نشد و تعدادی از معترضین تلاش می نمایند با برگزاری جلساتی، دو ماه پس از برگزاری نشست مذکور، به این حضور اعتراض نمایند، دفتر محمدباقر سعادت با صدور بیانیه ای اظهارات صورت گرفته در نماز جمعه را تکذیب کرد.

دفتر نماینده دشتستان: بیانیه بسیج دانشجویی کذب است

در این متن آمده است:
«روز جمعه مورخه 19/9/1395 در نماز جمعه برازجان متنی از طرف بسیج دانشجویی قرائت شد که متاسفانه حاوی اتهامات ناروایی به نماینده مردمی دشتستان بود و لذا لازم است نکاتی را در این خصوص با مردم فرهیخته دشتستان در میان بگذاریم.
 در تاریخ ششم آبان ماه سال جاری، به پاس گرامی داشت شصت سال مجاهدت علمی و دینیِ دانشمند فرزانه دشتستانی، دکتر محمد مهدی جعفری که در نهج البلاغه و قرآن پژوهی و تدریس و پژوهش در علوم اسلامی و بویژه مذهب تشیع از مفاخر دنیای اسلام و دشتستان بزرگ محسوب می شوند، مراسم باشکوهی در سالن امیرالمؤمنین مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی در تهران برگزار شد. در این مراسم که با مجوز نهادهای رسمی کشور و به شکل کاملا قانونی برگزار شد، جمع کثیری از مسئولین گذشته و حال نظام و نخبگان علمی و دینی و فعالان سیاسیِ قبل و بعد از انقلاب، با تفکرات مختلف حضور داشتند. از جمله چهره‌های اصولگرایی همچون آقای ندیمی بوشهری استاندار اسبق بوشهر، آقای مهندس رازقی نماینده اسبق دشتستان و بسیاری از چهره های سیاسی اصلاح طلب و همچنین برخی از چهره های حزب نهضت آزادی که فعالیت آن در اوایل انقلاب و به صلاحدید امام راحل (رض) متوقف شده است.

دکتر محمد مهدی جعفری در سراسر کشور دوست داران زیادی دارند و این ناشی از  شخصیت چند بعدی و کم نظیر ایشان است. از جهت علمی آثار فاخر پژوهشی در حوزه دین پژوهی، ترجمه و تفسیر نهج‌البلاغه و قرآن مجید از ایشان منتشر و بارها تجدید چاپ شده است. ایشان استاد تمام بازنشسته دانشگاه شیراز هستند و بسیاری از دین پژوهان کشور، شاگردی ایشان را افتخار خود می دانند. از جهت سیاسی و انقلابی همین بس که ایشان در راه مبارزه برای به ثمر رسیدن انقلاب شکوهمند اسلامی در دوران ستم شاهی چندین سال از عمر شریف خود را در کنار بزرگانی همچون آیت الله طالقانی در زندان سپری کرده و پس از آن با مقام معظم رهبری و معلم انقلاب، دکتر شریعتی هم بحث و هم سنگر بوده اند. دکتر جعفری پس از انقلاب نیز نمایندگی مردم شریف دشتستان در اولین دوره مجلس را برعهده داشتند.

نماینده مردم دشتستان بنا بر وظیفه‌ای که بر خود می دانستند و به جهت گرامی داشت شخصیت متخلق، با تقوا، علمی، دینی و انقلابی دکتر محمد مهدی جعفری در مراسم نکوداشت ایشان شرکت کردند. حضور در مراسم نکوداشت یک عالم و پژوهشگر دینیِ هم شهرستانی، که با مجوز رسمی نهادهای قانونی کشور برگزار شده است، چگونه می تواند محل اشکال و ایراد باشد؟ علاوه بر این، وقتی نماینده دشتستان در یک نشست قانونی شرکت می کنند، حضور دیگر افراد با سلایق سیاسی متفاوت چه ارتباطی به ایشان پیدا می‌کند؟ 
لذا ایراد اتهامات بی اساس، مبنی بر شرکت نماینده مردم نجیب دشتستان در جلسه افراد ضد انقلاب و دیگر اتهامات بی پایه به ایشان، خارج از چارچوب اخلاق و کذب محض است. این دفتر هیچ مطلبی جز شرح واقع را صحیح نمی داند و امید دارد که تکریم مفاخر علمی و دینی دشتستان بزرگ، قربانی بازی های سیاسی نشود.»

زمان و مکان نکوداشت محمدمهدی جعفری در استان بوشهر

همچنین به گزارش فکرشهر، قرار است مراسم بزرگداشتی برای سید محمدمهدی جعفری در 29 دی ماه در استان بوشهر نیز برگزار شود.

این نکوداشت قرار است در دو بخش علمی و اجتماعی برگزار گردد؛ بخش علمی نکوداشت صبح روز چهارشنبه 29 دی ماه به میزبانی دانشگاه خلیج فارس و با ارایه مقاله علمی توسط استاد جعفری و اساتید حوزه تخصصی نهج البلاغه، ادبیات عرب و معارف اسلامی همراه با میزگرد تخصصی در شهر بوشهر برگزار خواهد شد و بخش دوم مراسم، تکریم وی در سالن اجتماعات کانون امام خمینی(ره) شهر برازجان برگزار خواهد شد.

زندگینامه و آثار

 دکتر سید محمد مهدی جعفری (زاده ۵ مهر ۱۳۱۸ خورشیدی مطابق با ۲۷ سپتامبر ۱۹۳۹ میلادی؛ شهرستان دشتستان - روستای دهقاید) نویسنده، مترجم، پژوهشگر متون دینی، فعال و زندانی سیاسی دوران پهلوی و استاد بازنشسته دانشگاه شیراز است.
دکتر جعفری در خانواده‌ای روحانی چشم به جهان گشود. تحصیلات مقدماتی را تا دیپلم متوسطه ادبی در برازجان مرکز شهرستان دشتستان) گذراند. در سال ۱۳۳۷ وارد دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز شد و در سال ۱۳۴۰ به اخذ لیسانس زبان و ادبیات فارسی توفیق یافت. سپس برای ادامه تحصیل به تهران عزیمت کرد و به دانشسرای عالی وارد شد و ضمن تحصیل، به فعالیت‌های سیاسی ـ مذهبی دانشجویی روی آورد تا این که در سال‌های ۱۳۴۲ و ۱۳۴۳ دستگیر و در دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر نظامی، محاکمه و به چهار سال زندان محکوم شد.
پس از انقلاب وی به عنوان مشاور سیاسی در دفتر آیت ا... طالقانی به انجام وظیفه مشغول بود (از آبان ۱۳۵۷ تا شهریور ۱۳۵۸) و در سال ۱۳۵۸ منصب معاونت پژوهشی وزیر وقت دکتر حسن حبیبی را به عهده گرفت.

در خرداد ۱۳۵۹ به عنوان نماینده مردم دشتستان (برازجان) به نخستین دوره مجلس شورای اسلامی راه یافت و در دوره چهار ساله نمایندگی در مجلس شورای اسلامی، در کمیسیونهای فرهنگی انجام وظیفه کرد.

وی پس از پایان دوره نمایندگی مجلس، از سال ۱۳۶۲ با بازگشایی دانشگاه‌ها، به تدریس نهج البلاغه، متون عربی، تاریخ اسلام و علوم قرآنی مشغول شد. ایشان که در سال ۱۳۵۵ وارد دوره دکتری «فرهنگ عربی و علوم قرآنی» دانشکده الهیات دانشگاه تهران شد، اما به جهت فعالیتهای سیاسی دوران انقلاب، انجام وظایف پس از انقلاب و تعطیلی دانشگاه‌ها در نتیجه انقلاب فرهنگی، کار تحصیل وی به تعویق افتاد، در سال ۱۳۶۷ از پایان نامه خود با عنوان «تصحیح خطب نهج البلاغه» به راهنمایی سید محمدباقر حجتی دفاع کرد و به درجه دکتری نائل آمد.

دکتر جعفری علاوه بر مبارزات و مناصب سیاسی، از مفاخر علمی ایران است که عناوین زیر تنها بخشی از دهها مورد تألیف و تحقیق ایشان می باشد:

• پژوهشی در اسناد و مدارک نهج‌البلاغه (پایان‌نامه کارشناسی ارشد). انتشارات قلم، ۱۳۵۶.
• آشنایی با نهج‌البلاغه. انتشارات امیرکبیر، ۱۳۶۴.
• سید رضی. طرح نو، چاپ دوم، ۱۳۷۸.
• آموزش نهج‌البلاغه. سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ سوم، (دو جلد در یک مجلّد)، ۱۳۸۷.
• پرتوی از نهج‌البلاغه (۵ جلد). سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۳۸۰-۱۳۸۱.
• نهج‌البلاغه شناخت. مؤسسه‌ اهل قلم، ۱۳۸۱. (چاپ سوم ۱۳۸۴)
• همای رحمت (زندگانی امیرالمؤمنین از نهج‌البلاغه)، مؤسسهٔ اهل قلم، ۱۳۸۱.
• بار دیگر شریعتی (برشی از خاطرات). نشر نگاه امروز، چاپ دوم، ۱۳۸۱.
• سازمان مجاهدین خلق از درون (برشی از خاطرات). نشر نگاه امروز، ۱۳۸۳.
• آفرینش‌های هنری در گفتار نبوی. مؤسسة اهل قلم، ۱۳۸۵.
• همگام با آزادی خاطرات شفاهی (۲جلد). مصاحبه و تدوین: سید قاسم یاحسینی، صحیفه خرد، قم، ۱۳۸۹.
• آیت الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن. خانه کتاب، تهران، ۱۳۸۹.
• احیاگر بلاغت علوی (مروری بر زندگی و آثار سید رضی). همشهری، تهران، ۱۳۸۹.

وی همچنین سرویراستار و رئیس کمیتهٔ علمی نشر مجموعهٔ آثار آیت‌الله سید محمود طالقانی است؛ تاکنون جلد نخست آن مجموعه با عنوان «درس‌های قرآنی» و جلد هشتم با نام «مباحث اقتصادی» منتشر شده و مجلدات دوم تا هفتم نیز به نسخهٔ ویراسته و بازبینی شدهٔ «تفسیر پرتوی از قرآن» اختصاص دارد. 

برخی از جوایز و افتخارات

لوح تقدیر استاد برجسته از دانشگاه شیراز.
لوح تقدیر پژوهشگر نمونه از ادارهٔ کل ارشاد فارس.
برندهٔ جایزه دومین دورهٔ کتاب سال ولایت (پرتوی از نهج‌ البلاغه) قم، آبان ۱۳۷۹
مدال تقدیر از رئیس جمهوری الجزایر در مراسم پنجاهمین سال انقلاب الجزایر، نوامبر ۲۰۰۴.
برندهٔ جایزه بیست و ششمین دورهٔ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برای ترجمهٔ نهج البلاغه). تهران، زمستان ۱۳۸۷)
برندهٔ جایزه هجدهمین دوره کتاب فصل (آفرینش‌های ادبی در گفتار نبوی) تهران، زمستان ۱۳۹۰
برگزیدهٔ مراسم «تکریم خادمان نهج‌البلاغه»، نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، تهران، تابستان ۱۳۹۱

منبع: هفته نامه فکرشهر ـ شماره 33

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر