جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۵۰۸۳۰
سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۶

فکرشهر: فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت ‌نیرو گفت: با استفاده از ظرفیت تمامی اقشار بسیج، طرح جهاد روشنایی از امروز آغاز و ٣٠٠٠ پنل خورشیدی خانگی پنج کیلوواتی در ۲۰۰ نقطه از مناطق محروم ایران نصب می‌شود.

به‌گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، داوود طارمی امروز  در گردهمایی بزرگ بسیجیان صنعت آب و برق با بیان این‌که براساس این طرح، سه مسئله کلان کشور مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: مشکل رشد روزافزون مهاجرت روستاییان به شهرها به‌دلیل درآمد کم و ناپایدار، نیاز به توسعه تولید برق تجدیدپذیر با مشارکت بخش خصوصی و هم‌چنین نیاز به منابع مالی و مشاغلی با سرمایه‌گذاری کم و درآمد مطلوب و مستمر برای مناطق کم‌برخوردار از جمله مسائلی است که در این حوزه مطرح و راه‌حل‌های مربوط به آن نیز طراحی شده است.

وی با تاکید بر این مساله که این طرح مجموعه همکاری وزارت نیرو، سازمان بسیج، بانک‌های عامل و ... برای حل مشکلات فوق درنظر گرفته است، ابراز کرد: راهکاری اندیشیده شده که در قالب آن با استفاده از وام‌های توسعه روستایی که از طریق بانک‌های عامل فراهم خواهد شد، می‌توان نسبت به احداث نیروگاه‌های کوچک در منازل مسکونی روستاییان در مناطق کم‌برخوردار و محروم اقدام کرد.

فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نیرو ادامه داد: در این شرایط روستاییان با اشتغال به نیروگاه‌داری و فروش برق تولیدی نیروگاه‌های خود در قالب طرح تشویقی وزارت نیرو در خصوص خرید تضمینی برق تجدیدپذیر برای مدت ۲۰ سال، ضمن باز پرداخت تسهیلات از محل فروش برق، از یک درآمد نسبتاً خوب و مستمر بهره‌مند می‌شوند.

به‌گزارش ایسنا، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق هم در این مراسم گفت: بر اساس تدابیر درنظر گرفته شده، قرار است ۳۰۰۰ نیروگاه خورشیدی برای ۳۰۰۰ خانواده در مناطق محروم ۹ استان احداث شود.

سیدمحمد صادق‌زاده با بیان این‌که با احداث این ۳۰۰۰ نیروگاه خورشیدی، بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های اصلی نیاز برق کشور تامین می‌شود و ۳۰۰۰ خانوار کسب درآمد خواهند کرد، اظهار کرد: شبکه برق ایمن‌تر شده و خطرپذیری در مقابل حوادث کاهش می‌یابد.

وی افزود: این اقدام از دو سال پیش در کشور آغاز شده و اکنون ۲۴۰۰ نیروگاه کوچک در روستاهای دچار کم‌آبی، احداث شده و در حال تولید برق هستند که با افزوده شدن این میزان نیروگاه خورشیدی جدید به نیروگاه‌های قبلی، درمجموع به ۵۴۰۰ مگاوات برق خورشیدی دست خواهیم یافت.

به گفته صادق‌زاده، سازمان بسیج مستضعفین، منابع مالی لازم برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی را از حدود دو ماه پیش تامین کرده، اکنون در حال انتخاب پیمانکاران اجرایی است و تا یک ماه مانده، عملیات نصب نخستین نیروگاه‌ها آغاز و در کمتر از یک‌سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق درباره درآمدزایی این نیروگاه‌ها، گفت: این نیروگاه‌ها بسته به محل نصب و کیفیت بهره‌برداری، ماهانه بین ۷ میلیون ریال تا ۹ میلیون ریال برای هر خانوار درآمد ایجاد می‌کند.

صادق‌زاده با تاکید بر این مساله که این آمادگی هم وجود دارد که ظرفیت احداث نیروگاه خورشیدی برای هر خانوار، از پنج کیلووات به ۱۰ کیلووات افزایش یابد، اظهار کرد: در این صورت درآمد هر خانوار نیز افزایش خواهد یافت.

به گفته وی، طبق برنامه‌ریزی و تمهیدات سازمان بسیج مستضعفین، مبلغ ۱۰ میلیون تومان به‌عنوان کمک بلاعوض و مبلغ ۱۵ میلیون تومان به صورت تسهیلات وام در اختیار خانواده‌ها قرار خواهد گرفت که از طریق فروش برق پنل‌های خورشیدی می‌توانند مبلغ وام را مستهلک کنند.

معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا با بیان این‌که ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کمتر از یک سال به بهره‌برداری می‌رسد، ابراز کرد: امید می‌رود این میزان انرژی خورشیدی افزایش یافته و تا سال آینده بتوانیم به بیش از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی دست یابیم.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر