جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۸۷۱۳۴
شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸

فکرشهر: کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در بوشهر گفت: روزه‌داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر اثرهای معنوی، آثار جسمانی بسیار ارزشمندی دارد که تحقق آن در گرو رعایت یک سری اصول تغذیه‌ای است.

به گزارش فکرشهر، مریم کرمپور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حفظ سلامت فرد روزه‌دار نیازمند رعایت اصول صحیح تغذیه است زیرا روزه‌داری بدون رعایت این اصول نه تنها ضامن سلامت روزه‌داران نیست بلکه سلامت وی را به مخاطره می‌اندازد.

وی بیان کرد: روزه‌داری در زمینه پیشگیری و یا کنترل بیماری‌هایی که عادات غذایی چاقی و اضافه وزن در بروز آنها نقش دارند، بسیار موثر است.

کرمپور ادامه داد: این روزها سفره‌های سحری و افطار با انواع غذاهای چرب و شیرین مانند حلوا و زولبیا و بامیه رنگین می‌شود؛ در نتیجه اینکه برخی از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش  وزن و افزایش سطح چربی، فشارخون و مشکلات گوارشی و غیره می‌شوند.

وی افزود: برای حفظ سلامت فرد روزه‌دار بهتر است وی ابتدا با آب ولرم، شیر گرم با خرما یا کشمش روزه خود را باز و سپس یکی از غذاها شامل انواع نان سبوس‌دار با پنیر همراه با سبزی، گوجه فرنگی و گردو، فرنی یا شیر برنج یا انواع کوکو و شامی و یا شله زرد میل کند.

کرمپور ادامه داد: برای شام نیز بافاصله دو ساعت بعد از افطار باید یکی از غذاهای زیر شامل سوپ ساده و کم چرب، آش با حبوبات کم، حلیم بدون روغن، خوراک لوبیا عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوس‌دار و تیره به همراه ماست و خیار و سبزی خوردن یا سالاد کاهو و دوغ صرف شود.

وی عنوان کرد: در ماه رمضان استفاده از شیر، ماست، میوه قبل از خواب کمک بسیاری در داشتن خواب بهتر و تغذیه مناسب دارد.

کرمپور ادامه داد: در وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و  غذایی اصلی در این وعده مصرف شود.

وی اظهار داشت: برای سحری انواع چلو خورشت و  پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیا پلو، سبزی پلو) به همراه مقدار اندکی مرغ ماهی یا گوشت پیشنهاد می‌شود.

کرمپور ادامه داد: مصرف زیاد مواد پروتئینی درسحر سبب تشنگی در ساعت اولیه روز می شود از این رو باید مصرف آن بخوبی مدیریت شود.

وی تصریح کرد: سبزی‌های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد کاهو و ماست برای این وعده مناسب است اما برای وعده سحر باید از مصرف بیش از حد سالاد نیز خودداری شود.

کرمپور ادامه داد: مصرف آب خیلی سرد یا چای خیلی داغ در شروع افطار، مصرف دوغ‌های شور، مصرف فراوان چای پررنگ و قهوه  غلیظ (برای افراد مواجه با مشکل کم خوابی) از جمله نوشیدنی‌هایی است که مصرف آنها در ماه رمضان باید محدود شود.

وی بیان کرد: شربت‌ها و آب میوه‌های آماده در بازار و دلیل دارا بودن  قند فراوان و نداشتن خواص آب میوه‌های طبیعی انتخاب خوبی برای سحر نیست زیرا موجب سیری زودرس و متعاقب آن بعد از یکی دو ساعت موجب گرسنگی می شوند.

کرمپور ادامه داد: در مجموع نوشیدنی‌های مناسب در وقت افطار شامل آب معمولی، چای کمرنگ با خرما، دوغ کم نمک و سوپ رقیق است.

 وی گفت: مصرف غذاهای خشک و پر ادویه شور در وقت سحر به هیچ وجه مناسب نیست که این غذاها شامل کالباس سوسیس انواع کتلت‌ها با کنسروها است زیرا غذاهای پر ادویه و خشک منجر به تشنگی بیشتر در طول روز می‌شوند.

کرمپور ادامه داد: پرخوری به امید گرسنگی کمتر( با عوارض اضافه وزن و تشنگی)، کم خوری( با عوارض کاهش وزن، ضعف و بی حالی)، بی نظمی وعده‌های غذایی و حذف سحری( عوارض کاهش کارایی بدن در طول روز)، مصرف چای فراوان در سحری(عوارض کم آبی)، مصرف غذاهای شور و پرادویه بویژه در سحر( با عوارض کم آبی بدن و احساس تشنگی) از جمله‌ عادت‌های اشتباه ماه رمضان است که باید از آن اجتناب شود.

کرمپور ادامه داد: در فاصله بیداری بین افطار و سحر به طور معمول مردم تمایل زیادی به مصرف غذاهای اصلی دارند و از مصرف میوه‌جات و سبزیجات غافل می شوند.

وی گفت: دلیل دیگری که میوه جات و سبزیجات فراموش می‌شود مصرف فراوان شیرینی جات در ماه مبارک است و عبارت دیگر شیرینیجات بویژه زولبیا و بامیه جایگزین مصرف میوه‌ها می‌شوند.

 کرمپور تاکید کرد: مصرف کم میوه و سبزی ممکن است منجر به کاهش سطح ویتامین‌ها، مواد معدنی مفید و کم آبی بدن در افراد مستعد شود.

وی اظهار داشت: مصرف اضافه بر نیاز انواع ویتامین‌ها و مکمل‌ها عوارض بار اضافی برای کلیه و کبد را به همراه دارد از این رو باید مصرف آنها مدیریت شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر