شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: معاون امور عمرانی استانداری بوشهر گفت: با توجه به خشکسالی های پی در پی و کمبود منابع آبی، طرح کشت گیاهان شور پسند در این استان درقالب طرحی نوین تدوین شده است و به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.به گزارش فکرشهر، شاپور رستمی روز سه شنبه در نشست کارگروه بررسی وضعیت آب کشاورزی و شرب استان بوشهر افزود: جهاد کشاورزی این استان باید راهکارهای تغییر الگوی کشت برای کاهش مصرف آب ارایه کند تا بتوان از منابع آبی موجود بیشترین بهره وری را داشته باشیم.وی اضافه کرد: مدیریت مصرف آب به عنوان یک فرهنگ باید در دستور کار مردم در حوزه های کشاورزی و شرب قرار گیرد تا از بحران کم آبی عبور کنیم.
کد خبر: ۵۳۴۵
چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۶

فکرشهر: معاون امور عمرانی استانداری بوشهر گفت: با توجه به خشکسالی های پی در پی و کمبود منابع آبی، طرح کشت گیاهان شور پسند در این استان درقالب طرحی نوین تدوین شده است و به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.

به گزارش فکرشهر، شاپور رستمی روز سه شنبه در نشست کارگروه بررسی وضعیت آب کشاورزی و شرب استان بوشهر افزود: جهاد کشاورزی این استان باید راهکارهای تغییر الگوی کشت برای کاهش مصرف آب ارایه کند تا بتوان از منابع آبی موجود بیشترین بهره وری را داشته باشیم.

وی اضافه کرد: مدیریت مصرف آب به عنوان یک فرهنگ باید در دستور کار مردم در حوزه های کشاورزی و شرب قرار گیرد تا از بحران کم آبی عبور کنیم.

رستمی با اشاره به این که بیشتر مصرف آب در بخش کشاورزی است تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر موظف است با ترویج طرح الگوی مصرف در میان کشاورزان آنان را مکلف به اجرا آن کند.

معاون عمرانی استانداری بوشهر با تاکید برتوسعه طرح های آبخیزداری دراستان بوشهر گفت: اجرای طرح های سد سازی، آبخوان و آبخیزداری برای کنترل آبهای سطحی، تغذیه آبهای زیرزمینی و توسعه فضای سبز، تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و جنگل کاری ضروری است.

وی بیان کرد: خشکسالی های پی درپی آثار نامطلوبی بر منابع آبی استان بوشهر گذاشته به گونه ای که درآبهای سطحی به طور متوسط منابع آبها بین 54 تا 80درصد کاهش داشته است.

رستمی از تخصیص 34 میلیارد ریال برای اجرای طرح های آبخیزداری خبر داد و گفت: امسال 22 طرح آبخیزداری با اعتبار 34 میلیارد و 299 میلیون ریال در این استان اجرا می شود.

وی بر ضرورت اجرای طرح های کوچک آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان زیرساخت ها و روی آوردن کشاورزان به سمت کشت های مکانیزه، کم آب و گلخانه ای تاکید کرد.

رستمی با تاکید بر استفاده از شیوه های مدرن کشاورزی گفت: آبیاری نخیلات به صورت غرقابی از مشکلات استان بوشهر است و باید اصلاح این شیوه آبیاری برای مصرف بهینه آب صورت گیرد.

رستمی با بیان این که دهیاران باید نقش خود را در ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب محقق کنند گفت: 380 دهیاری در استان بوشهر فعالیت دارند که باید نسبت به تغییر رویه مصرف آب شرب در روستاها اقدام و از آبیاری باغ ها و مزارع با استفاده از شبکه آب روستایی پیشگیری کنند.

وی افزود: پساب آب روستاها که 30 درصد آب مصرفی این مناطق است باید به سمت درختکاری و توسعه فضای سبز درروستاها هدایت شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: 21 میلیاردریال برای طرح بیابان زدایی و جنگل کاری دو هزار هکتار از اراضی استان بوشهر تخصیص یافته که تاکنون با کاشت 484هزار اصله نهال 30 درصد آن در استان اجرا شده است.

هوشنگ شریفی با بیان این که طرح های بیابان زدایی و تثبیت شن های روان در اولویت برنامه های امسال است افزود: هم اکنون در این استان 331 هزار هکتار بیابان و یک میلیون و260 هزار هکتار مرتع وجود دارد.

وی با اشاره به این که 93 درصد جنگل های استان بوشهر طبیعی است اظهارکرد: این استان 227 هزار هکتار پوشش جنگلی دارد که از این مقدار 93 درصد جنگل های طبیعی شامل بنه، بادام کوهی و کنار و 6.4 درصد جنگل های دست کاشت شامل گونه های کنار، آکاسیا، آمپلی سپس، آکاسیا، سالیسینا، آکاسیا ویکتوریا، درمان عقرب و کهور و جنگل های حراست. 

شریفی، وسعت جنگل های دست کاشت در استان بوشهر را 660 هکتار اعلام و بیان کرد: اکنون در عرصه های ملی و حاشیه های جاده ها بیش از 14 هزار و 500 هکتار جنگل دست کاشت وجود دارد که با مشارکت مردم ایجاد شده است.

شریفی به پروژه ترسیب کربن درمنطقه شبانکاره پرداخت و گفت: این پروژه که با موفقیت دردست اجراست می توان از این طریق منابع طبیعی را به معارف عمومی تبدیل کرد.

وی افزود: امسال علاوه براین یکهزار هکتار از اراضی بیابانی منطقه جنوبی استان بوشهر از سوی پارس جنوبی جنگل کاری می شود.

شریفی از اجرایی شدن پارک ملی شهدای استان بوشهر خبرداد وگفت: عملیات اجرایی پارک ملی شهدای این استان تا پایان آبان امسال آغاز می شود.

وی با اشاره به این که این پارک به عنوان اردوگاه کشوری تبدیل می شود گفت: اعتبارات ملی استان بوشهر دربخش منابع طبیعی از 1.1 درصد به 4.5 درصد رسیده است و در زمینه جنگل کاری این استان بالاتر از میانگین کشوری است.

مدیرکل منابع طبیعی استان بوشهر گفت: استان بوشهر با 333کیلومتر درختکاری مقام نخست و استان فارس مقام دوم درختکاری را در کشور دارد.

شریفی افزود: یکهزار و660 هکتار از حاشیه جاده ها در استان بوشهر نهال کاری شده و امسال این طرح توسعه می یابد. 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر