جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار جامعه
به گزارش فکرشهر، علیرضا خسروی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شهرخبر اظهار کرد: به نظر می رسد اشکالاتی که در حال حاضر به وجود آمده به دلیل عدم رعایت قوانینی است که خود ایجاد کرده ایم. طرح جامع شهرها مصوب شده و بر اساس آن افق شهرها در بخشهای مختلف دیده شده که شهر تا چه جایی باید گسترش پیدا کند. در این طرح میزان جمعیت و طرح تفضیلی و همچنین همه مشخصات شهر از جمله مکانهای خدماتی، پارکینگ ها، معابر و غیره تعریف شده است.وی افزود: این در حالی است که در حال حاضر بلاتکلیفی در اجرای طرح جامع شهری به چشم می خورد که از طرف شهردارها و به خصوص شهرداری تهران زیر پا گذاشته شده است.
کد خبر: ۶۸۷۵
يکشنبه ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵

به گزارش فکرشهر، علیرضا خسروی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شهرخبر اظهار کرد: به نظر می رسد اشکالاتی که در حال حاضر به وجود آمده به دلیل عدم رعایت قوانینی است که خود ایجاد کرده ایم. طرح جامع شهرها مصوب شده و بر اساس آن افق شهرها در بخشهای مختلف دیده شده که شهر تا چه جایی باید گسترش پیدا کند. در این طرح میزان جمعیت و طرح تفضیلی و همچنین همه مشخصات شهر از جمله مکانهای خدماتی، پارکینگ ها، معابر و غیره تعریف شده است.

وی افزود: این در حالی است که در حال حاضر بلاتکلیفی در اجرای طرح جامع شهری به چشم می خورد که از طرف شهردارها و به خصوص شهرداری تهران زیر پا گذاشته شده است.

این نماینده مجلس ضمن اشاره به اینکه در اتوبان همت بخشی از کوه را کنده و متری 5 میلیون تومان پیش فروش کرده اند، گفت: این موضوع در آینده نزدیک معضلی برای تهران خواهد شد. بر اساس برآوردی که برای این مکان شده 12 میلیون نفر می توانند در این مکان زندگی کنند و به نظر می رسد سردرگمی و بلاتکلیفی در شهر حاکم شده است.

خسروی ضمن بیان اینکه مدیران تنها منابع درآمدی را دیده و گویا مسابقه ای طراحی شده است که هیچ برنده ای ندارد، خاطرنشان کرد: اشکال اصلی از این جا پیش می آید که ما خود قانونی تحت عنوان  طرح های جامع و طرح های تفضیلی شهری را گذراندیم اما این قانون را شهرداری ها رعایت نمی کنند و  شورای شهر هم که وظیفه نظارت دارد چندان رعایت نمی کند.

وی تصریح کرد: امروزه تراکم فروشی یک رقابت بین شهرها شده است که هر شهر برای خود تراکم بفروشد، شهرها به شکلی در آمده اند که با وقوع اتفاقی دسترسی به معابر بسیار سخت می شود. ما به خاطر اینکه به درآمد بیشتری دست یابیم آیندگان را ندیده و در واقع به کسانی که قرار است در آینده در شهر زندگی کنند جفا شده است.

به گزارش شهرخبر این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به صحبت های شهردار تهران در برنامه ویژه خبری مبنی بر اینکه تراکم فروشی در تهران ممنوع است، گفت: اینکه آقای شهردار گفته است در تهران تراکم فروشی وجود ندارد بدین معناست که احاطه به شهر تهران ندارد، حداقل اینکه اگر در مناطق مختلف شهری دوری بزند، ساخت و سازها کاملا مشهود است.

وی انتقاد کرد: آقای شهردار این ساختمانهای سر به فلک کشیده در شهر از کره مریخ به تهران نیامده اند، شما که ادعا می کنید تراکم فروشی نیست پس چه کسانی در حال ساخت و ساز هستند؟ واقیت ها را باید مورد نظر قرار داد، آقای شهردار شما فرض کردید مردم شما را نمی بینند و متوجه نیستند؟ مردم عملکرد شهرداری را در بخش های مختلف دیده و می بینند.

خسروی در ادامه مطرح کرد: تنها بودجه فرهنگی شهرداری 10 هزار میلیارد تومان است، این در حالی است که کل بودجه صدا و سیما این میزان نیست و روز به روز هم در حال رشد است. این واقعیت ها در شهر وجود دارد و ساخت و سازها در بخش های مختلف وجود دارد. این سوال مطرح است که آیا پروانه ساخت این ساختمان های و برج ها را شهردار ترکیه صادر کرده است؟ واقعیت این است که شهر تهران فروخته شده است.

وی ضمن بیان اینکه امروزه وقتی در بخش های مختلف شهر تهران قدم میزنی تناقض کاملا مشهود است، یادآور شد: خلع قانونی وجود ندارد، شورای عالی شهرسازی و معماری می تواند طرح های جامع و تفضیلی شهرداری را تصویب کند ضمن اینکه شورای شهر نیز می تواند بر مصوبات آنها نظارت داشته باشد و باز هر دو این  نهاد را فرمانداری نظارت دارد و هر سه را وزارت کشور نظارت می کند.

این نماینده مجلس در خصوص اینکه قالیباف موضوع کهنه بودن قوانین شهرداری را مطرح کرد، تاکید کرد: کمبود قانون نداریم ولی در روش اجرا هر نهادی بر اساس دیدگاه خود تصمیم می گیرد. قانون شهرداری که در سال 1334 به تصویب رسیده، قوانین محکم و کارایی است و نیازی به به روز کردن قوانین برای ایجاد تغییرات نیست. این دلیلی منطقی نیست و با حدود 100 ماده شهرها را می توان مدیریت کرد و احتیاجی به قوانین جدید نیست ضمن اینکه خود شورای شهر می تواند در بسیاری از مواقع قوانینی کمک کننده به شهرداری ها را وضع کند.

خسروی در پایان ضمن بیان گلایه ای در خصوص اینکه همه امکانات از جمله امکانات آموزشی، دانشگاه ها، بیمارستان ها،  صنایع مهم و همچنین هر سه قوه در تهران قرار گرفته است، گفت:  این در حالی است که در کشورهای دیگر امکانات در شهرهای مختلف پراکنده است و شهرها به صورت ترکیبی کار می کنند که باید این رویکرد عوض شود.

وی خاطرنشان کرد: وجود همه اقتصاد در تهران سبب شده زیبایی های تهران دیده نشود و بسیاری از مناطق گردشگری مغفول بماند و یا در طول زمان آسیب بسیاری ببیند. در واقع تهران را باید خلوت کرد، تهران باید رژیم بگیرد چرا که به نفع همه و به ویژه مردم شهر است، مردم را به دلیل اینکه تمامی امکانات در این شهر است از بسیاری از موارد چون آرامش و هوای پاک محروم کرده ایم.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر