جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار اقتصاد
مطالب بیشتر
فکرشهر: برای اکثر افرادی که قصد خرید از بازار کالاهای کامپیوتری، دیجیتالی و صوتی و تصویری را دارند این سوال وجود دارد که به واقع چه زمانی برای خرید کالاهای این حوزه مناسب است؟ \r\n
کد خبر: ۷۲۹
يکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۸

 فکرشهر: برای اکثر افرادی که قصد خرید از بازار کالاهای کامپیوتری، دیجیتالی و صوتی و تصویری را دارند این سوال وجود دارد که به واقع چه زمانی برای خرید کالاهای این حوزه مناسب است؟ آیا بهتر است کالای مورد نیاز را از بازار شب عید خریداری کنند یا خرید را به هفته دوم عید موکول کنند؟ گزینه‌های دیگری نیز مانند خرید در ماه‌های دی و بهمن (قبل از شب عید) یا ماه‌های اردیبهشت و خرداد هم وجود دارد.

در هر حال این سوال با توجه به اوضاع و احوال اقتصادی جامعه اهمیت زیادی نزد خریداران یافته است و اکثرا به دنبال یافتن پاسخ مناسب هستند تا بهترین و کم‌ضررترین خرید را از بازار کالاهای کامپیوتری، صوتی، تصویری و دیجیتال داشته باشند.

به همین دلیل ما در گزارشی به این موضوع پرداخته‌ایم. پس اگر این سوال در ذهن شما هم وجود دارد، اگر نمی‌دانید چه زمانی خرید خود را از بازار انجام دهید و اگر به‌دلیل اظهارنظرهای کارشناسی شده یا نشده برخی از فعالان بازار بین خرید کردن و نکردن از بازار مردد هستید این گزارش را بخوانید:

چه زمانی برای خرید، شال و کلاه کنیم؟
طی یک ماه گذشته بازار خرید و فروش کالاهای کامپیوتری و تجهیزات دیجیتال، به‌ویژه نوت‌بوک، تبلت و تجهیزات کامپیوتری به‌دلیل نوسانات نرخ ارز بسیار بی‌رونق بوده و از خرید و فروش خبری نیست.

از سویی با وجودی که رئیس اتحادیه صنف رایانه استان تهران در گفت و گو با خبرگزاری‌ها از کاهش 20 درصدی قیمت‌ها خبر داده است، فعالان بازار می‌گویند؛ کاهش قیمتی در کار نبوده است.زیرا در صورت بروز چنین اتفاقی بیش از پیش متضرر می‌شوند.

در هر صورت فضای کنونی بازار کامپیوتر بسیار سرد و بی‌روح است و کمتر خرید و فروشی در بازار صورت می‌گیرد. مگر در مورد برخی از کالاها نظیر تبلت‌های ارزان‌قیمت و برخی از تجهیزات کامپیوتری ارزان‌قیمت.

به گفته فعالان بازار و کارشناسان در شرایط فعلی خریداران در انتظار بهبود اوضاع و کاهش قیمت‌ها از خرید خودداری می‌کنند.

اما واقعا بهترین اقدام در چنین موقعیتی چیست؟ آیا به تعویق انداختن خرید کالاهای کامپیوتری اقدامی درست است؟

در مواجهه با این سوال برخی از خریداران اعلام کرده‌اند که خرید آنها بستگی به نیازشان به کالای مورد نظر و البته قیمت آن دارد.

به‌عنوان مثال اگر آنها قصد خرید کالایی با میانگین قیمت 100 تا 500 هزار تومان را داشته باشند در زمان حال برای خرید اقدام می‌کنند، اما اگر کالا در رده گران‌قیمت‌های بازار باشد، خرید آن را به زمانی که قیمت‌ها کاهش بیشتری یابد موکول می‌کنند.

اما صالحی یک کارشناس بازار در این‌باره به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد؛ از حدود سه ماه قبل خریداران به تدارک بازار و تامین موجودی برای شب عید پرداخته‌اند و حالا کالاها روی دستشان مانده است. به گفته وی، با توجه به این موضوع که در حال حاضر موجودی کالا در بازار کامل است (صرف‌نظر از اینکه برخی از کسبه از عرضه کالا به بازار خودداری می‌کنند) بهترین زمان برای خرید اکنون است.

وی با اشاره به اینکه برخی از شرکت‌ها و حتی فروشندگان تخفیف‌هایی را به بهانه حضور در جشنواره فروش زمستانه یا نوروزی برگزار می‌کنند، گفت: اگر چه قیمت‌ها همپای نوسانات نرخ دلار افزایش یافته است، اما این تخفیف‌های نوروزی می‌تواند کمکی باشد برای خرید بهتر از بازار!

گفته سالاری یکی از فعالان بازار هم در این باره می‌گوید: تا پیش از این گروهی که از شلوغی و ازدحام بازار بیزار بودند خرید را به هفته دوم سال جدید موکول می‌کردند تا در فضایی آرام‌تر اقدام به خرید کنند، اما امسال بازار در شرایطی که باید بسیار شلوغ باشد خلوت است. پس زمانی مناسب برای خرید است.

در بازار گوشی موبایل هم اوضاع تقریبا به همین منوال است با این تفاوت که بازار این کالا با مخاطبان بیشتری مواجه بوده است. به گفته فعالان بازار این کالا؛ اگرچه بازار خرید و فروش گوشی موبایل رونق سابق را ندارد، اما نسبت به بازار کامپیوتر اوضاع بهتری دارد.

یکی از فعالان بازار این کالا به «دنیای‌اقتصاد» گفت: به‌دلیل اینکه بسیاری از خریداران گوشی موبایل و تبلت را برای استفاده در ایام نوروز خریداری می‌کنند این کالاها بازاری پررونق‌تر دارند تا نوت‌بوک و...

کارشناسان نیز توصیه کرده‌اند، در صورتی که قصد خرید کالایی مانند گوشی موبایل و نوت‌بوک را برای استفاده در ایام نوروز دارند بهتر است قبل از سال نو برای خرید اقدام کنند، در غیر این صورت خرید بعد از سال هم ایرادی ندارد.

آینده بازار در پرده‌ای از ابهام
فعالان بازار که به شدت از بی‌رونقی بازار گله‌مندند می‌گویند: بهتر است خریداران خرید خود را قبل از سال نو انجام دهند. زیرا در سال آینده قیمت‌ها به مراتب گران‌تر از سال قبل است.

به گفته مرتضی علیون یکی از فعالان بازار، سال آینده مالیات بر ارزش افزوده به رقم هشت درصد می‌رسد. ضمن اینکه هزینه‌های جانبی نظیر دستمزد و اجاره‌بها و همچنین آب و برق نیز افزایش می‌یابد. به این ترتیب قیمت‌ها در بازار گرانتر از قبل خواهد شد.

کارشناسان هم با بیان این مطلب که آینده بازار در حاله‌ای از ابهام است به «دنیای‌اقتصاد» گفتند: اگرچه تجربه سال‌های قبل نشان داده است که خرید از هفته دوم فروردین ماه خالی از لطف نیست، اما به‌دلیل اینکه وضعیت بازار مشخص نیست و همچنین اخباری در رابطه با رشد 25 درصدی نرخ برق و... به گوش می‌رسد به نظر می‌رسد سال آینده قیمت‌ها افزایش یابد.

ضمن اینکه مهم‌ترین عامل در بازار کامپیوتر ایران نرخ دلار است.

آنها به خریداران توصیه کردند در صورتی که توان مالی داشته و منتظر محصولی خاص که در سال جدید وارد بازار می‌شود نیستند خرید خود را در سال 92 انجام دهند.

نکات ایمنی برای خرید از بازار شب عید ICT
کانون کاربران فناوری اطلاعات و ارتباطات با توجه به نزدیکی به ایام پایانی سال که یکی از مقاطع پرفروش در بازارهای لوازم الکترونیکی، موبایل، رایانه و سایر تجهیزات و ادوات وابسته به آن است، با انتشار یک اطلاعیه، توصیه‌هایی به متقاضیان خرید این اقلام ارائه کرد. به گزارش روابط عمومی کانون کاربران ICT، در ایام منتهی به پایان سال همواره مشاهده شده که برخی فروشندگان اقدام به عرضه کالاهای کارکرده، تعمیری و تقلبی با بهایی کمتر از قیمت واقعی می‌کنند که ضرورت دارد با مشورت افراد خبره و مراجعه به مراکز معتبر اقدام به خرید کرد. همچنین توجه به این نکات ساده از سوی خریداران نیز می‌تواند در خرید موثر باشد.

1- عرضه‌کننده کالا موظف است حین فروش محصولات خود نسبت به درج مشخصات فنی کالا، قیمت، نام تجهیزات و وسایل اضافی موجود یا قابل نصب و ارائه اطلاعات فنی لازم به مصرف‌کننده یا خریدار اقدام کند.

2- عرضه‌کننده موظف است در زمان تحویل کالا، راهنمای مصرف‌کنندگان به زبان فارسی یا لاتین (چاپی یا الکترونیکی) بر اساس استاندارد ملی به شماره 1- 5233 مربوط به تجهیزات فناوری اطلاعات و ماشین‌های اداری، اوراق ضمانت‌نامه یا دفترچه ضمانت و سایر مدارک لازم را به همراه کالا به خریدار تحویل دهد.

3- ارائه فاکتور هنگام خرید الزامی است. کاربران نیز توجه داشته باشند که فاکتور به منزله سند خرید قانونی تلقی شده و باید از فروشندگان فاکتور معتبر، درج کامل و دقیق کالای تحویل شده به همراه امضا و مهر فروشگاه مربوطه را دریافت کنند.

4- بر اساس تبصره یک، ماده سه قانون حمایت از مصرف‌کنندگان مصوب سال 88 مجلس شورای اسلامی، فروش اجباری یک یا چند نوع کالا به همراه کالا یا خدمات دیگر ممنوع است.

5- به بهانه بهایی کمتر از مراکز ناشناخته خرید نکنید. همواره از مراکز معتبر خریداری کرده و از فروشنده ضمانت‌نامه معتبر و قابل استناد بخواهید. /ص
منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر