جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
فکرشهر: ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای جهان برای فرد تهیه و توزیع کننده مواد غذایی تقلبی حتی مجازات اعدام تعیین می کنند، افزود: آسیب رساندن به سلامت مردم جرم است اما این جرم در ایران سبک گرفته می شود.به گزارش فکرشهر از ایرنا، دکتر «زهرا عبداللهی» در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک تاکید کرد: فردی که در مواد غذایی مردم، تقلب می کند، مرتکب جنایت بزرگی شده است.وی خاطرنشان کرد: بطور مثال به نظر می رسد در جمع آوری نمک دریا در کشور موانع قانونی وجود دارد.
کد خبر: ۸۴۳۸
پنجشنبه ۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷

فکرشهر: ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای جهان برای فرد تهیه و توزیع کننده مواد غذایی تقلبی حتی مجازات اعدام تعیین می کنند، افزود: آسیب رساندن به سلامت مردم جرم است اما این جرم در ایران سبک گرفته می شود.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، دکتر «زهرا عبداللهی» در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک تاکید کرد: فردی که در مواد غذایی مردم، تقلب می کند، مرتکب جنایت بزرگی شده است.

وی خاطرنشان کرد: بطور مثال به نظر می رسد در جمع آوری نمک دریا در کشور موانع قانونی وجود دارد.

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت سال گذشته از یک فرد فعال تهیه و توزیع کننده نمک دریا به دادسرای تخلفات جرایم پزشکی شکایت کرد و مشاهده کردیم که این فرد چند پرونده دیگر هم در آن دادسرا دارد، بنابراین شاید موانع قانونی در این زمینه وجود دارد؛ به ما اعلام شده که این پرونده در دست بررسی است.

عبداللهی تصریح کرد: موانع قانونی، دست و پای وزارت بهداشت را در برخورد با متخلفان مواد غذایی گرفته است، بطور مثال اگر فروشگاهی اقدام به عرضه نمک دریا کند، جریمه خیلی کمی دارد.

وی افزود: آیین نامه های مواد غذایی مربوط به سال 1346 است و وزارت بهداشت در سال های اخیر بدنبال بازنگری آن است.

عبداللهی ادامه داد: اگر فروشگاهی اقدام به عرضه نمکی کند که ید نداشته باشد، اگر قیمت این محصولات کمتر از 500 هزار تومان باشد، معدوم می شوند در غیر اینصورت دوباره به چرخه غذایی مردم بازمی گردد.

** تبلیغ نمک دریا در صدا وسیما

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سال گذشته با صدا وسیما مکاتباتی داشتیم تا نمک دریا در برنامه های صدا وسیما بطور مستقیم و غیرمستقیم تبلیغ نداشته باشد و مدتی نیز نمک دریا تبلیغ نشد.

عبداللهی افزود: اما متاسفانه اکنون دوباره در برنامه های آشپزی و دیگر برنامه ها از نمک دریا استفاده می شود.

وی خاطرنشان کرد: نمک دریا مجوز و پروانه ساخت ندارد و مورد تایید وزارت بهداشت نیست و برگه آزمایش ها نیز نشان می دهد که نمک دریا، ید کافی ندارد.

** آغاز بسیج ملی کاهش مصرف نمک در کشور 

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از آغاز بسیج ملی کاهش مصرف نمک در کشور از ششم دی ماه خبر داد و گفت: این بسیج تا 15 بهمن ماه ادامه دارد.

عبداللهی افزود: هدف از این بسیج، اطلاع رسانی به مردم، فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی مردم است.

وی خاطرنشان کرد: سبک زندگی و مصرف غذاهای پرنمک و پرچربی موجب شیوع بیماری های غیرواگیر از جمله سرطان و دیابت در جامعه شده است.

** هشدار درباره نمک پنهان

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درباره نمک پنهان موجود در غذاها هشدار داد و گفت: بطور مثال در پیتزا، پنیر و زیتون آن دارای نمک است.

عبداللهی افزود: حتی میوه و سبزی و آب معدنی حاوی سدیم یعنی ماده موثره نمک هستند.

وی با بیان اینکه اصلا نباید به غذای کمکی کودک زیر یک سال نمک اضافه شود، گفت: علاوه بر خانواده ها، مهدکودک ها نیز نقش بسزایی در آموزش رفتار غذایی سالم به کودکان دارند.

ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مهمترین پیامد مصرف زیادی نمک بر سلامت، فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی است، بطوریکه اکنون 20 درصد جمعیت کشور دچار فشارخون بوده و در گروه سنی میانسالان - 45 تا 65 سال - از هر 10 نفر، سه نفر فشار خون دارند.

** نمک عامل سرطان معده و پوکی استخوان

وی گفت: تمام مطالعات جدید جهانی نشان می دهد که نمک یکی از عوامل ابتلا به سرطان معده است.

عبداللهی افزود: افرادی که غذاهای پرنمک مصرف می کنند بیشتر به سرطان معده و همچنین پوکی استخوان مبتلا می شوند و تراکم استخوان ها با افزایش مصرف نمک، کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر مقدار توصیه شده جهانی است، خاطرنشان کرد: تمام مواد غذایی حاوی سدیم(ماده موثره نمک) است.

** آیین نامه منع تبلیغات مواد غذایی پرنمک و پرچربی

رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: آیین نامه منع تبلیغات مواد غذایی پرنمک و پرچربی و دارای قند در سطح بین المللی تدوین شده و سازمان جهانی بهداشت، کشورهای مختلف از جمله ایران را متعهد به اجرای این آیین نامه کرده است.

عبداللهی افزود: دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم در مدارس امسال با توجه به کاهش مصرف نمک، قند و چربی بازنگری شد.

وی ادامه داد: همچنین از سال گذشته، کارگروه تخصصی با مشارکت صنایع غذایی، سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو تشکیل شده تا میزان نمک در محصولات غذایی کشور بازنگری شود و کاهش یابد.

به گفته ربیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، اکنون 10 تا 20 درصد کاهش استاندارد میزان مصرف نمک در محصولات غذایی اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: حالا باید این استانداردها اجباری اعلام شده و پایش آن نیز صورت بگیرد؛ این استانداردها اکنون در مرحله ابلاغ قرار دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر