جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
گزارش «هاآرتص» از اوضاع خاورمیانه پس از خروج آمریکا؛
فکرشهر: هاآرتص، چاپ تل آویو در مطلبی به قلم زوی بارل نوشت: در سال جدید، ائتلاف‌های محلی جایگزین ائتلاف‌های بین المللی خواهد شد. روند تقسیم منطقه به بلوک‌های تحت رهبری آمریکا و روسیه در حال فروپاشی است.
کد خبر: ۱۰۴۱۶۵
شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۳

فکرشهر: هاآرتص، چاپ تل آویو در مطلبی به قلم زوی بارل نوشت: در سال جدید، ائتلاف‌های محلی جایگزین ائتلاف‌های بین المللی خواهد شد. روند تقسیم منطقه به بلوک‌های تحت رهبری آمریکا و روسیه در حال فروپاشی است.

به گزارش فکرشهر از انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: نقش نظامی ایالات متحده در عراق روز جمعه به طور رسمی پایان یافت. در واقع، در ۹ دسامبر با اعلام ایالات متحده مبنی بر خروج تمام نیرو‌های نظامی اش از این کشور، نقش نظامی واشنگتن در عراق پایان یافت. اما همانطور که جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: این یک تغییر در ماموریت است، نه لزوما تغییر در وضعیت فیزیکی.

به عبارت دیگر، نیرو‌های آمریکایی به عنوان مربی و مستشار در عراق فعالیت خواهند کرد، اما دیگر در نبرد‌های زمینی شرکت نمی‌کنند. ما می‌توانیم یک نفس راحت بکشیم. مهم اینکه، برخلاف عقب نشینی گیج کننده و شتابزده از افغانستان در ماه اوت، خروج از عراق به طور منسجم و مطابق با قانون عراق که دولت را ملزم می‌کند تا پایان سال با نیرو‌های آمریکایی خداحافظی کند، انجام شد.

اما اکنون که جو بایدن در حال تکمیل عقب‌نشینی‌های نظامی و پایان اولین سال ریاست‌جمهوری خود است، خاورمیانه آرام‌تر نیست. جنگ افروزی‌ها در افغانستان و عراق آرام شده است و نیرو‌های آمریکایی بمباران‌ها را متوقف کرده اند، اما نقاط اصطکاک در سال جدید همراه با انواع جدید ویروس کرونا باقی خواهند ماند.

ما در حال حاضر جنگ یمن را داریم که وارد هفتمین سال خود می‌شود. جنگ قدرت در لیبی، درگیری در سوریه، فروپاشی سودان، ادامه‌ی تسلط طالبان در افغانستان، شکنندگی در عراق و فروپاشی لبنان همچنان مسائل مهمی هستند و این فقط یک لیست جزئی از مسائل است. در همه این مکان ها، دخالت بین المللی در حال محو شدن قابل تشخیص است. خاورمیانه در حال عقب نشینی به درون خود، در جستجوی جایگزین‌هایی برای قدرت ایالات متحده و آماده شدن برای بازگشت فعال ایران است.

در واقع، این تغییر قبلاً در رویکرد کشور‌های عربی در قبال ایران منعکس شده است، مانند قرارداد‌هایی که امارات متحده عربی با تهران امضا کرد. از جمله قراردادی که کالا‌های اماراتی را قادر می‌سازد از ایران به ترکیه و اروپا منتقل شوند. این مسیر، زمان مورد نیاز را از حدود ۲۰ روز از طریق کانال سوئز به یک هفته کاهش می‌دهد.

سفر طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات، برادر محمد بن زاید، حاکم بالقوه‌ی امارات به ایران و گزارش‌های مربوط به سفر پیش‌بینی‌شده رهبر این کشور به تهران، تابوی پنج ساله را شکست. حتی پیش از این، دو کشور توافق نامه‌ای برای حفاظت از خطوط کشتیرانی در خلیج فارس برای جلوگیری از حملات حوثی‌ها در یمن به اهداف اماراتی امضا کردند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر