دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۳۸۸۵۳
سه‌شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۰

فکرشهر: سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: امسال اقدامات حفاظتی برای بهبود شرایط لاک‌پشت های منقار عقابی به‌عنوان یکی از گونه‌های در معرض خطر انقراض خلیج فارس به دانشگاه شهید باهنر کرمان سپرده شد.

به گزارش فکرشهر به نقل از ایرنا، عبدالرحمن مرادزاده روز سه‌شنبه به رسانه‌ها بیان کرد: دانشگاه شهید باهنر کرمان یکی از مراکز علمی معتبر در این زمینه است و قرار شده این دانشگاه با نظارت اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر و بهره‌گیری از متخصصان، کمک جامعه محلی و کارشناسان خبره کشور برای حفاظت از لاک پشت‌های منقار عقابی در جزایر نخیلو، ام الگرم ، خارکو و سواحل پارک ملی دریایی نایبند اقدام کند.

وی افزود: متخصصان دانشگاه باهنر کرمان در قالب این طرح به پایش، تگ‌گذاری و ایجاد هچری سایت برای حفاظت از اینگونه ارزشمند می‌پردازند.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: اقدامات پایشی و حفاظتی لاک‌پشت‌های دریایی استان بوشهر از سال ۱۳۹۱ با حمایت صنعت و معاونت دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شده و اکنون شرکت مبین انرژی خلیج‌فارس در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی خود از فعالیتی‌های حفاظتی از این گونه در معرض خطر انقراض حمایت می‌کند.

مرادزاده اضافه کرد: در این راستا تاکنون اقداماتی از جمله آموزش جوامع محلی، پایش و زیست‌سنجی، رفع تهدیدات، ایجاد هچری سایت و پژوهش برای حفاظت از این گونه مهم و انجام شده و تداوم دارد.

وی یادآور شد: خلیج فارس زیستگاه پنج گونه مهم لاک پشت‌های دریایی است که از این شمار گونه‌های سبز و منقار عقابی در معرض خطر انقراض قرار دارند و در زیستگاه‌ها و سواحل مستعد استان بوشهر مانند پارک ملی دریایی نای‌بند، جزایر پارک ملی دیر نخیلو و اثر طبیعی ملی خارکو تخم گذاری می‌کنند.

وی عنوان کرد: لاک‌پشت منقار عقابی از گونه‌های نادر است و به دلایلی مانند تغییر شکل و تخریب زیستگاه‌ها، گرفتار شدن در تورهای ماهیگیری، شکار از سوی انسان‌ها، تخریب لانه‌ها و برداشت تخم‌ها، تغییرات اقلیمی و آلودگی‌های محیط زیست دریایی و سواحل، در بسیاری از مناطق کمیاب شده و در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر