جمعه ۰۴ خرداد ۱۴۰۳
جستجو
نمک نبود پوشک بر زخم مبتلایان به ام‌اس و آلزایمر
کد خبر: ۴۷۱۶۴
شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷

فکرشهر: چندی است موضوعی در کشور مطرح شده که هیچگاه فکر نمی‌کردیم روزی برسد که به دغدغه حداقل نیمی از ملت ایران بدل شود و آنها از نبود این کالای خاص اظهار نگرانی کنند؛ "پوشک" حالا به دغدغه تبدیل شده و خانواده‌ها برای تامین پوشک مورد نیاز نوزادان و بیماران خود با چالش‌ مواجه شده‌اند.

به گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، این روزها نوسانات اقتصادی بازاری برخی را به خریدن حریص کرده و برخی را به انبار کردن، خانواده ها انبارهای کوچک از اجناس مورد نیازشان را پدید آورده‌اند و گویی محتکران بی‌گناه کوچکی شده‌اند و محتکران بزرگ هم جای خود دارند و انبارهای چند میلیونی و چند میلیاردی را با تکیه بر ترس مردم از نبود احتمال نبود کالا، پر و خالی می کنند.

بازار که آشفته شد، اجناس هم گران شدند، کمیاب شدند و برخی مانند انواع پوشک نایاب شدند.

طی هفته‌های اخیر خانواده‌های بسیاری از چند برابر شدن قیمت پوشک و در دسترس نبودن آن گله و شکایت دارند و برخی از خانواده‌ها نیز به دلیل شرایط خاصی که به آن دچارند، در واقع کاسه چه کنم چه کنم به دست گرفته‌اند و مستاصل همه فروشگاه‌ها را برای رفع نیاز خود زیرپا گذاشته‌اند.

نیاز مبرم نوزادان به پوشک بر هیچکس پوشیده نیست، اما اقشار دیگری هستند که تامین پوشک در شرایط کنونی اولویت‌دارترین خواسته آنهاست.

این روزها که پوشک در فروشگاه‌ ها پیدا نمی شود، یا کمیاب شده بیمارانی هستند که خانواده آنها شهر را زیرپا گذاشته‌اند تا بلکه نیاز خود را رفع کنند، بیماران مبتلا به ام‌اس، بیماران درگیر ضایعات نخاعی، بیماران آلزایمری، سالمندان، بیماران دچار زخم بستر، جانبازان و هزاران بیمار دیگر که البته بیشتر خانواده‌های آنها با گرفتاری بزرگتر از درمانشان دست و پنجه نرم می‌کنند و متاسفانه هر روز وضعیت‌شان بدتر می‌شود.

70 هزار تومان بهزیستی کفاف نمی‌دهند/نیاز ماهانه بیماران 400 هزار تومان است

مدیرعامل انجمن حمایت از معلولین آسیب نخاعی اراک در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مشکلات انجمن به قدری افزایش یافته که کنترل شرایط به شدت دشوار شده است، گفت: در گذشته همواره تامین پوشک بیماران تحت حمایت انجمن از طریق بهزیستی استان میسر می‌شد، اما امروز که تولید و عرضه پوشک در کشور به مشکل برخورده است، بهزیستی نیز توان تامین نیاز این بیماران را ندارد.

شمسی طالبی افزود: در حال حاضر بهزیستی ماهانه به هر مددجو 70 هزار تومان هزینه خرید پوشک پرداخت می‌کند که با توجه به رشد عجیب قیمت‌ها این رقم به هیچ عنوان کمک‌کننده نیست چراکه قیمت هر بسته پوشک برای بزرگسالان به رقمی بیش از 70 هزار تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی حداقل نیاز ماهانه بیماران و معلولان دچار آسیب نخاعی به لوازم بهداشتی حدود 400 هزار تومان است، گفت: قبل از افزایش قیمت‌ها، هزینه خرید یک بسته پوشک مورد نیاز برای این بیماران حدود 22 هزار تومان بود، اما در حال حاضر این رقم به بیش از 50 هزار تومان رسیده است و حتی اگر توان پرداخت این رقم هم وجود داشته باشد، این کالا نایاب شده و  در بازار پیدا نمی‌شود.

مشکل پوشک، جایگزین مشکلات مسکن و اشتغال/خیرین هم کم آوردند

طالبی تصریح کرد: در گذشته همواره مشکلات انجمن و مددجویان مباحث مرتبط با مسکن و اشتغال بود، اما امروز بحث لوازم بهداشتی در اولویت قرار گرفته است. یکی از خانواده‌های بیماران می گفت اگر امروز بین 6 گونی برنج و یک کارتن پوشک حق انتخاب به من داده شود قطعا پوشک را انتخاب می‌کنم چراکه نیازهای بهداشتی مددجویان که یک نیاز روزانه است، در اولویت قرار دارد.

وی با تاکید براینکه مددجویان ما به شدت در تنگنا قرار دارند و با وضعیت موجود افزایش قیمت‌ها خیرین نیز توان مالی لازم برای کمک را ندارند، بیان کرد: انجمن حمایت از معلولان آسیب نخاعی اراک دارای 220 مددجوست که از این تعداد 170 نفر نیازمند لوازم بهداشتی هستند و از این تعداد 100 نفر نیاز مبرم به پوشک دارند و حتی برای استفاده از سوند اداری نیز با اجناس بی‌کیفیت مواجه هستیم.

کاهش تعداد حامیان

مدیرعامل انجمن حمایت از معلولین آسیب نخاعی اراک عنوان کرد: متاسفانه در این شرایط کمبود پوشک که کسی هم به فریاد این بیماران نمی‌رسد، خانواده‌ها به شدت در معذوریت قرار گرفته‌اند و دائما باید مشغول شست‌وشو و نظافت منزل باشند و حتی خانواده یکی از مددجویان گفت که در این شرایط چطور هزینه آب را پرداخت کنیم!

طالبی با بیان اینکه تازه اول راه هستیم و اگر این ماه را بگذارنیم ماه بعد را باید چه کنیم؟ گفت: متاسفانه وضعیت اقتصادی کشور، شرایط مالی خیرین را تحت تاثیر قرار داده و تعداد خیرین و حامیان انجمن نیز انگشت شمار شده است و انجمن هر مبلغ نقدی که از سمت خیرین دریافت کند را صرفا به تامین لوازم بهداشتی مددجویان اختصاص می‌دهد.

پوشک 118 هزار تومانی؛ 280 هزار تومان

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران آلزایمری استان مرکزی نیز به ایسنا گفت: سالمندان مبتلا به آلزایمر تحت حمایت انجمن، نیاز مبرمی به پوشک دارند که به شدت در این حوزه در مضیقه هستیم.

رضا پریور با بیان اینکه پوشک مورد نیاز برای این بیماران در بازار وجود دارد، افزود: در چند ماه گذشته هر کارتن پوشک حدود 118 هزار تومان بود ولی امروز قیمت آن به رقمی بین 280 تا 300 هزار تومان رسیده و انجمن به سختی امکان تامین این نیاز اصلی بیماران را دارد.

وی با تاکید براینکه افزایش سه برابری قیمت هر کارتن پوشک فشار مالی بالایی را به انجمن تحمیل کرده است، اما به دلیل ضرورت امر باید تامین شود، گفت: این افزایش قیمت پوشک وضعیت اقتصادی انجمن را برای تامین نیاز دارویی بیماران با مشکل مواجه کرده است بویژه اینکه تا به امروز تنها به کمک خیرین امکان تامین پوشک مورد نیاز بیماران را داشته‌ایم.

پوشک گران و دارو کم است/پوشک نباشد، سوند می‌زنیم

پریور تصریح کرد: در کنار وضعیت پوشک برخی از داروهایی اعصاب و روان مانند اُلانزاپین در بازار کم شده و مجبور به تغییر داروی بیماران هستیم، این شرایط به شدت چالش‌زا شده و تنها امیدواریم وضعیت بهتر شود.

وی تعداد بیماران تحت حمایت انجمن را 80 نفر عنوان کرد که از این تعداد 10 بیمار نیاز مبرم به پوشک دارند و بیان کرد: هر بیمار در شبانه‌روز 3 پوشک نیاز دارد و این شرایط فشار بالایی به مرکز وارد کرده است.

مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران آلزایمری استان مرکزی با بیان اینکه برای برخی بیماران به صورت مقطعی سوند استفاده می‌شود، گفت: در حال حاضر تمام تلاش خود را بکار بسته ایم تا با استفاده از پوشک نیاز بیماران را رفع کنیم، اما اگر این وضعیت کمبود و عدم دسترسی و افزایش قیمت‌ها ادامه یابد مجبوریم از سوند استفاده کنیم که قطعا مشکلاتی و عواقب خاص خود مانند عفونت را بدنبال خواهد داشت و البته مشکل را به طور کامل رفع نمی کند.

هرجا مراجعه کردیم، پوشک نبود/دپوی مرکز یک ماه دیگر تمام می‌شود

مسئول مرکز شبانه‌روزی سالمندان اراک نیز با انتقاد از وضعیت بازار پوشک و عدم امکان تامین آن برای سالمندان این مرکز عنوان کرد: در حال حاضر به هیچ عنوان نمی‌توانیم نیاز خود را از بازار تامین کنیم و حتی به تمامی نمایندگی های پخش شرکت‌های تولیدکننده پوشک و فروشگاه‌های سطح شهر مراجعه کردیم که پوشک نداشتند.

موسوی با بیان اینکه قیمت هر بسته پوشک در ماه های گذشته حدود 40 هزار تومان بود، اما به حدود 100 هزار تومان رسیده است، گفت: این مرکز دارای 100 سالمند است که از این تعداد 40 نفر وابسته به تخت هستند و روزانه به 3 عدد پوشک نیاز دارند ولی در حال حاضر تنها از دپوی انجام شده از ماه های قبل این نیاز را تامین می‌کنیم.

وی بیان کرد: این دپو تنها تا یک ماه دیگر نیاز مرکز را پاسخگو خواهد بود و اگر این دپو تمام شود واقعا نمی‌دانیم باید چه کنیم چراکه از سوند هم نمی‌توان استفاده کرد، یا باید از خانواده‌ها بخواهیم که بیماران خود را ببرند یا از روش باصطلاح لاستیکی کردن بیماران که همان استفاده از کهنه است استفاده کنیم.

موسوی در خصوص کمک خیرین گفت: امکان استفاده از توان خیرین را داریم، اما پوشک در بازار وجود ندارد که خیرین تهیه کنند به عنوان مثال یکی از خیرین ما چند روز پیش تنها توانست 2 بسته پوشک 6 عددی برای مرکز تهیه کند.

تولیدکننده کالا را به بازار عرضه نمی‌کند

خانواده یک بیمار مبتلا به ام اس که نیازمند پوشک است به ایسنا گفت: پوشک به اندازه دارو برای بیماران واجب است، تقریبا از ابتدای سال و با بروز مشکلات ارزی در کشور قیمت پوشک‌ به شدت افزایش یافته است چراکه به گفته تولیدکنندگان، مواد سلولزی این پوشک‌ها وارداتی است.

صالحی با اشاره به توضیحات تولیدکننده پوشک بیان کرد: تولیدکننده می‌گوید تا قبل از نوسانات قیمت، مواد  اولیه مورد نیاز برای تامین مواد سلولزی با ارز 3700 تومان وارد می‌شد و پوشک با قیمت حدود 20 هزار تومان به بازار عرضه می شد، اما الان با ارز 11 هزار تومان واردات خود را انجام می‌دهم و همین امر باعث افزایش قیمت چند برابری پوشک در بازار شده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه شرایط به شکلی است که تولیدکننده داخلی کالای خود را به بازار عرضه نمی‌کند در حالی که پوشک وارداتی از ترکیه با برند جولی در بازار به وفور موجود است ولی به دلیل قیمت بالا و البته تعداد کم پوشک‌ها نسبت به نمونه داخلی نمی‌توان آنرا خرید، اما ایزی‌لایف که تعداد مناسبی در هر بسته دارد افزایش قیمت زیادی پیدا کرده و به سختی پیدا می‌شود.

تهیه پوشک معضل شده/تولیدکننده ارز 4200 می‌خواهد

صالحی با بیان اینکه تولیدکننده می‌گوید درخواست کنید که به تولید پوشک در کشور نیز ارز دولتی 4200 تومانی داده شود، افزود: برخی از بیماران مبتلا به ام‌اس، آلزایمر، پارکینسون، بیماران ضایعات نخاعی و اعصاب و روان به شدت نیازمند این پوشینه‌ها هستند، اما در کنار آن هزینه درمان بالایی نیز دارند که افزایش قیمت پوشک مزید برعلت شده و خانواده‌ها به شدت تحت فشار هستند.

وی با تاکید بر اینکه تهیه پوشک از ابتدای سال تاکنون به یک معضل تبدیل شده است، گفت: شرایط به گونه ای است که یکی از خانواده‌های دارای بیمار آلزایمری از ارومیه پوشک تهیه کرد چراکه در اراک نتوانست بخرد.

صالحی بیان کرد: یک کارتن 6 بسته‌ای پوشک ایزی‌لایف که نیاز یک ماه بیمار من است را قبلا با رقم 120 هزار تومان تهیه می کردم، اما امروز 250 هزار تومان خریداری کردم و حتی 2 هم بسته از قم به همراه هزینه حمل و ارسال خریداری کردم تا حداقل استرس تامین پوشک نداشته باشم. در واقع مجبورم برای رفع نیاز بیمارم هزینه بیشتری پرداخت کنم.

وی خواستار تخصیص ارز 4200 تومانی به تولیدکنندگان شد تا حداقل قیمت و هزینه تولید کاهش یابد و خانواده بیماران نیازمند به پوشک کمتر در استرس تامین هزینه‌ها باشد، افزود: اگر این ارز پرداخت نشود و تولیدکننده با ارز 11 هزار تومانی مواد اولیه خود را وارد کند، قیمت هر بسته به 90 هزار تومان می‌رسد و برای تامین نیاز یک ماهه بیمار و خرید یک کارتن 6 بسته‌ای باید 360 هزار تومان پرداخت کنم. این هزینه به هزینه‌های دارو و دیگر نیازهای بیماران افزوده می‌شود که قطعا تامین آن در توان من و بسیاری از خانواده‌ها نخواهد بود.

پیگیر انعقاد قرارداد با تولیدکننده هستیم

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر بهزیستی به مددجویان تحت حمایت خود ماهانه بین 70 تا 100 هزار تومان هزینه تامین پوشک پرداخت می کند که به دلیل افزایش قیمت به هیچ عنوان کفایت نمی کند.

زهرا امینی تصریح کرد: بهزیستی استان با توجه به اهمیت موضوع در صدد است که قراردادی با شرکت تولیدکننده پوشک در شهرستان ساوه منعقد کند که نیاز مددجویان تامین شود و اعتبار آن نیز از محل مشارکت های اداره کل در نظر گرفته می شود، اما مشکل اینجاست که کارخانه فروش ندارد و باید رایزنی لازم در این راستا انجام شود.

معطلی کالا و تجهیزات در گمرک/ارز دولتی برای واردات کافی نبود

مدیرعامل شرکت زرین تولیدکننده انواع پوشک در ساوه نیز به ایسنا گفت: مشکل کنونی در تولید، یک وقفه بزرگ به نام گمرک است.

حیدر میزبان تصریح کرد: این شرکت برای تولید خود ارز دولتی دریافت کرد، اما به میزانی نبود که کلیه نیاز خود را خریداری و وارد کند، اما به هر شکل که بود با ارز دولتی و آزاد مواد اولیه مورد نیاز خریداری شد که بخشی از آن وارد شده و بخشی هنوز نرسیده است.

وی با تاکید بر اینکه در همین لحظه یکی از اقلام مورد نیاز تولید در گمرک معطل مانده که همین امر منجر به وقفه در کار شده است، افزود: برای تولید پوشک چیزی در حدود 13 قلم مواد اولیه نیاز است که اگر یک قلم نباشد عملا تولید متوقف می‌شود، گمرک در توضیح عدم ترخیص کالا بیان می‌کند که کد رهگیری کالای مربوطه از سوی بانک مرکزی اعلام نشده! در این شرایط تکلیف شرکت به عنوان تولیدکننده چیست؟

درگیر تحریم داخلی هستیم/نرخ ارز کم شود، ما هم ارزان می‌کنیم

میزبان با بیان اینکه ما با تحریم خارجی مواجه نیستیم بلکه درگیر تحریم داخلی هستیم، عنوان کرد: زمانی که تصمیم گرفته می شود که گمرک برای 22 روز بسته شود و اجازه ترخیص داده نمی‌شود باید درگیر چنین مشکلاتی شویم. در واقع شرایط امروز حاصل تصمیمات غلط است.

وی در خصوص افزایش قیمت ها بیان کرد: من به عنوان یک تولیدکننده که به تنهایی توان تامین نیاز کشور به پوشک را به صورت کامل و 100 درصدی دارم، افزایش سه برابری قیمت‌ها را نمی‌پذیریم، اما با توجه به اینکه در سال گذشته با دلار 3700 و یورو 4000 هزار تومانی تولید انجام می‌شد و امروز باید با دلار 4200 و یورو 5000 هزار تومانی تولید شود و البته بخشی از تامین مواد اولیه هم با ارز آزاد انجام می‌شود، مسلما افزایش هزینه تولید افزایش قیمت کالا را در پی دارد و این رشد قیمت امام شده به بازار منعکس می‌شود.

وی گفت: این افزایش قیمت تدریجی انجام شد، مواد اولیه مانند کارتن، پلاستیک، حمل و نقل کالا به ایران و اقلام جانبی تولید نیز افزایش یافت، درکنار آن ارز گران شد و همه این عوامل دست به دست هم داد که قیمت بالا برود. ما تابع بانک مرکزی هستیم، اگر بانک نرخ ارز را کاهش دهد قطعا تولید هم کاهش قیمت خواهد داشت.

رشد 150 درصدی کالای داخلی/چرا از پتروشیمی ها سوال نمی‌کنید

این تولیدکننده پوشک در کشور با اشاره به افزایش 150 درصدی قیمت کالاهای داخلی مورد نیاز چرخه تولید پوشک اظهار کرد: پتروشیمی در روزهای اخیر برای مدت 2 هفته کالاهای خود را به بورس عرضه نکرد و همین امر باعث شده است که من نگران عدم دسترسی به کیسه برای تولیدات خود باشم، در روزهای اخیرا تنها به بازار و تولیدکنندگان پوشک حمله شد در حالی که هیچ صحبتی از پتروشیمی‌ها نشد، مواد اولیه ما از خارج از کشور وارد می‌شود، اما چرا کسی از شرکت‌های داخلی که یارانه دولت، آب، برق و گاز را مصرف می‌کنند، سوال نمی‌پرسد.

وی عنوان کرد: اخیرا برای دریافت ارز نیمایی به یکی از پتروشیمی‌ها مراجعه کردم، اما صحبتی که شنیدم عجیب بود، پتروشیمی گفت ما به اندازه خرج ریالی خود فروش داریم! و مسلما همین روند شرایط بازار را این گونه کرده است.

تولید پوشک را به سخره گرفتند

میزبان اضافه کرد: بارها در مراجعه به ادارات، بانک مرکزی و گمرک خواستار تسریع در ترخیص کالاها برای تولید بودم، اما همواره شنیدیم که پوشک که مهم نیست، اگر نباشد چه اتفاقی می‌افتد، از کهنه استفاده می‌کنیم! عملا نگرانی های ما به سخره گرفته شد و همان به مسخره گرفتن ها باعث بروز چنین مشکلات در شرایط کنونی شده است.

وی با اشاره به اختصاص خط 2 شرکت به تولید پوشاک بزرگسالان گفت: برای این کار تخصیص ارز نیمایی را در نظر گرفتند، منتظر ماندیم، اما هیچ ارزی تخصیص نیافت و امروز می‌گویند به جای ارز 5 هزار تومانی ارز 9500 تومانی دریافت کنید، من به عنوان تولیدکننده از کجا بیاورم؟ من آماده تولید هستم و اگر تجهیزات لازم و ماشین‌آلاتی که از ایتالیا خریداری شده و آماده حمل است وارد کشور شود تولید خواهم کرد، اما باید ارز را دریافت کنیم.

مدیرعامل شرکت زرین با بیان اینکه درصدد دریافت وام از یک بانک خصوصی هستیم تا کار سرعت گیرد، تاکید کرد: بانک‌های دولتی هیچ همکاری با ما ندارند. برای مثال بانکی که 5 سال پیش وام 20 میلیارد تومانی از او دریافت می‌کردیم امروز وام را به هفت میلیارد کاهش داده است.

کمبود تولید نداریم، مردم حرص خرید دارند

وی با تاکید براینکه تولید شرکت کاهش نیافته و حتی طی 5 ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید نیز داشتیم، گفت: اگر مشکلات گمرکی و مقرراتی وجود نداشت و بانک مرکزی ارز ثانویه مورد نیاز ما را تامین می‌کرد، امروز بیشتر از میزان کنونی هم تولید در شرکت انجام می‌گرفت.

میزبان بیان کرد: شرکت به تنهایی توان تامین نیاز کشور را دارد، اما کمبود فعلی در کشور حاصل مشکل دیگری است. کالاهای تولیدی در حال توزیع است ولی درگیر حرص خرید شده‌ایم، اخیرا فیلمی از 2 فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در کشور را شاهد بودم که مردم برای خرید در صف ایستاده‌اند، این شرایط غیرطبیعی است و با وجود 2 برابر شدن قیمت‌ها مردم حتی در صورت عدم نیازشان بیشتر خرید می‌کنند چراکه درگیر حرص خرید شده‌اند.

در تولید پوشک بزرگسالان کمبود هست/با رفع مشکلات، 3 ماهه کمبودها جبران می‌شود

وی تصریح کرد: تولیدکننده سرباز خط مقدم جنگ اقتصادی است هرکس در کار تولید اخلال کند خیانتکار به کشور است، تولید امروز ما با کیفیت بالا انجام می‌شود و تلاش ما تولید استاندارد در سطح جهانی است، امروز مشکلی به نام کمبود تولید پوشک در کشور وجود ندارد و مردم نیز نباید حرص خرید داشته باشند. باید اجازه دهند افرادی که به معنای واقعی نیاز دارند، مصرف کنند.

مدیرعامل شرکت زرین گفت: صادرات خود را متوقف کردیم تا در شرایط حساس نیاز داخل را رفع کنیم، البته در مورد تامین پوشک بزرگسالان کمبود در کشور وجود دارد و اگر کمک بانک مرکزی و گمرک را داشته باشیم می‌توانیم ظرف 3 ماه آینده خط تولید پوشک بزرگسالان را آماده کنیم که در این صورت ظرفیت تولید 150 درصد افزایش می‌یابد و تضمین می‌دهم با رفع این مشکلات تمام کمبودها را جبران کنیم.

 اقشار مختلف مردم در هر موقعیت اجتماعی بیمارانی دارند که بزرگسالند و پوشک نیاز اساسی آنهاست. در این گزارش به برخی از این بیماران اشاره شد اما شاید بیماران دیگری هم هستند که این کالا نیاز اساسی آنهاست و پرداختن به درد دل آنان در این مجال فرصت نشد که از میان آنها و شاید یکی از مهمترین آنها جانبازانی هستند که پس از تحمل سالها درد و رنج ناشی از زخم نبرد حالا باید درد بزرگتر نبود کالایی همچون پوشک را متحمل شوند! کالایی که به گفته این تولیدکننده اگر موانع برطرف شود قابلیت تولید آن با حجم بسیار زیاد وجود دارد.

به نظر می رسد در حال حاضر آنچه خودتحریمی نامیده می شود، به شکلی اساسی گریبان تولید را گرفته و در این میان بسیارند آنانکه از این آب گلالود ماهی های بزرگ می گیرند و از سویی باز به نظر می رسد، حداقل براساس آنچه این تولیدکننده می گوید رفع مشکل آنقدرها هم سخت نیست و مسئولان مربوطه از جمله گمرک و بانک مرکزی باید برای افزایش تولید این کالا که حال به یک کالای اساسی تبدیل شده گام های بیشتری را به سمت تولیدکنندگان برداشته و در عین حال نظارت بسیار اساسی تری بر بازار عرضه و توزیع داشته باشند.

از سویی علیرغم آنچه همواره در شعارها گفته می شود ، تولیدکنندگان همچنان گرفتار بروکراسی اداری هستند و حتی در شرایطی که نبود کالایی همچون پوشک که برخی به گفته این تولیدکننده نگرانی برای نبود آنرا به سخره گرفته اند، می تواند به ایجاد بحران در کشور بینجامد هم این فرایند قصد تغییر ندارد یا شاید اراده ای برای تغییر آن وجود ندارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر