جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۵۹۷۵۰
پنجشنبه ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲

فکرشهر: معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: اهمیت و بها دادن به نیروی انسانی منجر به توسعه اقتصاد دانش بنیان می‌شود و این اصل نشان می‌دهد دانش و فناوری تنها با پول درست نمی‌شود.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، سورنا ستاری روز چهارشنبه در نشست با فعالان شرکت‌های دانش بنیان استان بوشهر افزود: در صورتی‌ که  امکان تولید تکنولوژی و دانش از پول وجود داشت امروز کشورهای همسایه از بهترین امکانات به ویژه در بخش اقتصاد دانش بنیان برخوردار بودند.

وی بیان کرد: براین اساس دانشگاه‌ها نیز با تکیه بر بودجه و اعتبارات دولتی نمی توانند نیروی انسانی خلاق و شایسته را تربیت کند.

ستاری تاکید کرد: پول در آیتم اقتصاد دانش بنیان دنیا جزو آیتم‌های پنجم و ششم است و باید اکوسیستمی درست کرد که دانشگاه‌ها فارغ از تمرکز بر بودجه به سمت دانشگاه‌های کارآفرین حرکت کنند که این تغییرات در استان بوشهر به‌خوبی مشهود است.

وی اضافه کرد: دانشگاهی که بخواهد با پول دولت کار کند سقف آرزوهای آن مشخص است همانند کارمندی که براساس پول آخر ماه سقف هدف‌های  خود را نیز مشخص می‌کند.

ستاری ادامه داد: در کشور صنایعی داریم که خط تولید خود را از خارج می‌آورند چنین واحدهایی به شرکت و دانشگاه نیاز ندارند و از ارزش افزوده قابل توجهی نیز بهره‌مند نیستند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: دانش، طراحی و بازاریابی از جمله شاخص‌هایی است که می‌تواند ارزش افزوده ایجاد کند برهمین اساس امروز در کشور به صنعت نیاز داریم و کارخانه نمی خواهیم چرا که کارخانه خود به تنهایی باعث ایجاد ارزش افزوده نمی‌شود.

وی یادآور شد: ۱۰۰ سال حکومت نفت در کشور ساختارهایی درست کرد که معنی آن واردات است و برای غربی‌ها نیز هیچ چیزی به این اندازه مهم نیست تا در قبال فروش نفت به آنها کالاهای تولیدشان را خریداری کنیم در این راستا می‌طلبد از حرکت ایجاد شده در جوانان با فعالیت در شرکت‌های  دانش بنیان حمایت کرد.

ستاری ادامه داد: براساس ساختاری مشکلات زیادی داریم و ساختار واردات در سیستم جای خود را باز کرده است که باید برای اصلاح آنها گام‌های موثری برداشته شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: در این راستا می‌طلبد ارزش یک جوان کارآفرین که برای چندین نفر اشتغالزایی داشته در مقایسه با جوان استخدام شده در بدنه دولت بیشتر دیده شود.

ستاری ادامه داد: برای اشتغال افراد باسواد نیازمند صنعت هستیم که می‌تواند ارزش افزوده قابل توجهی داشته باشند.

وی اظهار کرد: اقتصاد دانش بنیان براساس ارزش افزوده فوق العاده دانش شکل می‌گیرد و در این راستا تحقق پارک زیست فناوری به عنوان یکی از مطالبه‌های  مهم بوشهری‌ها پیگیری می‌شود.

ستاری تاکید کرد: استان بوشهر ظرفیت‌های زیادی بویژه در بخش زیست فناوری دریایی دارد که در راستای شکوفایی این ظرفیت‌ها حمایت‌های ویژه‌ای پیش بینی شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: در دنیا دولت‌ها پارک‌های علم و فناوری را نمی‌سازند بلکه بخش خصوصی این مهم را اجرایی می‌کند و اکنون نیز نمونه‌ای از این فرایند در برخی از استان‌های کشور همانند فارس و اردبیل درحال اجراست.

وی گفت: امروز در کشور احداث پارک‌های علم و فناوری از سوی دولت آغاز شده و بخش خصوصی نیز متوجه شده است از این سرمایه گذاری بیش از سکه و دلار سود می‌برد.

ستاری ادامه داد: امروز ایران بزرگ ترین سیستم استارتاپی و دانش بنیانی را در منطقه دارد و تهران برای دومین سال با رتبه ۴۱ جزو ۵۰ شهر بزرگ فناوری دنیا معرفی شده است.

وی  افزود: ایران در برخی از  شاخص‌های فناوری رتبه های ۲ و ۳ دنیا را دارد که این نشان از توانمندی‌های قابل توجه کشور در این بخش است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با توجه به اینکه ایران رشد قابل توجهی در عرصه بیوتکنولوژی دارد گفت: ایران قدرت نخست منطقه در عرصه بیوتکنولوژی است به گونه‌ای که در زمان حاضر ۹۷ درصد داروی کشور در داخل تولید می‌شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر