جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: استفاده از کود مرغ یکی از معضلاتی است که طی یکی دو سال گذشته و به واسطه استفاده برخی کشاورزان در کنگان، مردم این شهر را از بوی بسیار متعفن آن حسابی کلافه و ناراحت کرده است.به گزارش فکرشهر، استفاده از کود مرغ نارضایتی‌های شدیدی را در بین مردم کنگان ایجاد کرده است چرا که استفاده از این نوع کودها علاوه بر بوی نامطبوع، باعث هجوم مگس‌ها نیز می‌شود و این موضوع کلافگی شهروندان را دو چندان کرده است.
کد خبر: ۶۴۳۱
شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۷

فکرشهر: استفاده از کود مرغ یکی از معضلاتی است که طی یکی دو سال گذشته و به واسطه استفاده برخی کشاورزان در کنگان، مردم این شهر را از بوی بسیار متعفن آن حسابی کلافه و ناراحت کرده است.

به گزارش فکرشهر، استفاده از کود مرغ نارضایتی‌های شدیدی را در بین مردم کنگان ایجاد کرده است چرا که استفاده از این نوع کودها علاوه بر بوی نامطبوع، باعث هجوم مگس‌ها نیز می‌شود و این موضوع کلافگی شهروندان را دو چندان کرده است.

هر چند طی یکی دو سال اخیر اقدامات خوبی از جانب نهادهای مربوطه برای جلوگیری از استفاده کشاورزان از کود مرغی صورت گرفته ولی همچنان برخی از کشاورزان بر استفاده از این نوع کود اصرار ورزیده و هیچ توجهی به اخطار نهادهای مربوطه ندارند.

کشاورزانی که از این نوع کود استفاده می‌کنند عمدتا غیر بومی بوده و در حال کشاورزی در زمین‌های کنگان هستند. استفاده از این نوع کود شرایط مساعدی برای تکثیر و تداوم عوامل بیماری‌زا مهیا می‌کند و این عوامل توسط باد، آب و پرندگان به سایر نقاط منتقل شده و موجب بروز و شیوع بیماری می‌شود.

پشه‌های موزی که به واسطه این کودها به وجود می آیند، می توانند موجب بیماری‌هایی از جمله سالک نیز بشوند.

از طرفی بوی بد این کودها باعث شده مردم انتقاد شدیدی از جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و محیط زیست به خاطر سوء استفاده یک عده افراد سود جو از این کودها داشته باشند.

به نظر می رسد علاوه بر ترغیب کشاورزان به استفاده از کودهای توصیه شده، توقیف کامیون‌های حمل کننده کود مرغی فله‌ای مرطوب و بدون مجوز در مبادی ورودی شهر و راه‌های مواصلاتی به منطقه استان و کنترل و نظارت مستمر نهادهای مربوطه و الزام اخذ مجوزهای بهداشتی برای حمل و نقل و تخلیه کود مرغی در زمین‌های کشاورزی، محدود کردن تسهیلاتی که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و ارجاع متخلفان بهداشتی به مراجع ذی صلاح، مهم‌ترین راهکارهای مقابله با مسئله کودهای مرغی هستند.

به هر حال همه می دانیم که استفاده کنندگان از کودهای مرغی از هیچ نهاد، سازمان یا افراد ذی نفوذی برای این کار استفاده نمی‌کنند، بنابراین باید قبول کرد که آن همت و جدیت در کار نهادهای مربوطه برای جلوگیری از این مشکل تا کنون وجود نداشته است .

باید یادآور شد که نمی توان موفقیت دائمی و صد درصد برای این معضل بدون همکاری جهاد کشاورزی و پلیس راهور استان متصور بود و لذا این دو نهاد در سطح استان نقش کلیدی این ماجرا هستند.

 کودهای مرغی ایجاد مشکل می کند

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کنگان در خصوص این موضوع گفت: استفاده از کودهای مرغی در سیستم کشاورزی باید به نحوی مدیریت بشود که مشکلی پیش نیاید و اگر احیانا کود غیر متعارفی استفاده می شود، باید جایگزین آن معرفی شود تا هم کار کشاورزان انجام بگیرید و عقب نماند و هم اینکه مشکلی برای هشهریان پیش نیاید.

احمد آذریار اظهار داشت: کودهای مرغی به این شکلی که کشاورزان ما از آن استفاده می کنند، ایجاد مشکل می کند. همین کودها به صورت اصلاح شده و بسته بندی شده موجود است و هیچ مشکلی نیز برای محیط زیست ایجاد نمیکند و هدف کشاورز را در تغذیه زمین نیز برآورده می کند.

وی اضافه کرد: آخرین جلسه ما در جهاد کشاورزی و با حضور کشاورزان و صاحبان زمین ها  بوده که مسائل و مشکلات استفاده از این نوع کودها به آن ها تذکر داده شد. در این خصوص هر هفته با جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت و درمان در ارتباط هستیم.

برخورد با کشاورزان متخلف از طریق مراجع قضایی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کنگان ابراز داشت: با توجه به اینکه بارها به کشاورزان تذکر داده شده و اینکه دوست داشتیم این موضوع به صورت مسالمت آمیز حل شود ولی متاسفانه برخی از کشاورزان بدون توجه به تذکر و اخطارهای ما، کار خودشان را مانند سابق انجام می دهند؛ لذا بنا شد به همراه جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان، کشاورزانی را  که به تذکرات ما توجه نکرده اند به دادگستری معرفی کنیم.

 آذریار گفت: در این خصوص شکوایه‌ای تنظیم شده و هر سه نهاد محیط زیست، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان آن را امضا خواهند کرد و به دادگستری تحویل داده می شود.

وی با بیان این موضوع که مشکلات استفاده از این نوع کود به تایید کارشناسان هر سه نهاد رسیده است، عنوان کرد: این موضوع  هم یک مشکل زیست محیطی و هم یک مشکل بهداشتی است و هم اینکه جهاد کشاورزی باید به عنوان متولی ورود کند.

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کنگان خاطرنشان کرد: امسال موضوع بوی بد و هجوم مگس ها به واسطه استفاده کشاورزان از کود مرغی به نسبت سال گذشته تا حدودی کنترل شده ولی برای پیشگیری استفاده از این نوع کودها در سال بعد، به ناچار از طریق مراجع قضایی با کشاورزان خاطی برخورد خواهیم کرد.

 کشاورزان متعهد به عدم استفاده از این نوع کودها شدند

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان نیز در خصوص این موضوع گفت: هر موضوعی که سلامتی مردم و جامعه را به خطر بیندازد، ما موظف هستیم آن را پیگیری کرده و وارد عمل شویم.از همان سال گذشته بازدیدکنندگان ما در خصوص استفاده کشاورزان از کودهای غیر استاندارد مرغی که مضراتی را برای سلامتی مردم ایجاد می کند به ما گزارش داده اند که در همان زمان( سال گذشته) چندین جلسه در شورای سلامت شهرستان برای رفع مشکل گرفتیم.

محمود میر حاجی با اشاره به این مطلب که پس از جلسات متعدد سال گذشته، تصمیماتی گرفته شد که در مرحله اجرا به صورت ناقص انجام گرفت، افزود: قرار بود جهاد کشاورزی به کشاورزان آموزش های لازم را بدهد، راهنمایی رانندگی نیز مبادی ورودی شهرستان را کنترل کند تا کودهای غیر استاندارد وارد شهرستان نشود، کشاورزان نیز متعهد به عدم استفاده از این نوع کودها شدند؛ ولی متاسفانه طی بازدیدهای امسال متوجه شدیم که استفاده از کودهای مرغی توسط کشاورزان همچنان ادامه دارد.

متخلفین را به دادگستری معرفی خواهیم کرد

وی اظهار داشت: کمیته های تخصصی را فعال کردیم و بازرسی های مستقیم و مشترک با دو نهاد دیگر یعنی محیط زیست و جهاد کشاورزی را در دستور کار قرار دادیم. نهایتا طی جلسه ای که با حضور زمین داران و کشاورزان و نهادهای مربوطه برگزار شد، با کشاورزان اتمام حجت کردیم و به آن ها گفتیم که در صورت عدم انجام تذکرات و توصیه های انجام شده، بناچار متخلفین را به دادگستری معرفی خواهیم کرد.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان تاکید کرد: از روز چهارشنبه تیم مشترک شورای سلامت از زمین های کشاورزی شهرستان بازرسی و بازدید خواهد کرد و در صورت مشاهده موردی که قبلا تذکر داده شده بود، آن کشاورزان به دادستانی معرفی خواهند شد.

میرحاجی با عنوان این مطلب که برای جلوگیری از تکرار این مشکل در سال های بعد چند پیشنهاد را ارائه شد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهرستان های دیگر نیز از این مشکل رنج می برند، لذا این موضوع را باید از طریق استان پیگیری کرد. اکثر کودهای غیر استاندارد از همدان و نهاوند وارد استان می شوند و لذا جهاد کشاورزی استان باید از مبدا بارگیری این کودها، جلوی کار را بگیرند.

وی افزود: مورد پیشنهادی دیگر این بود که راهنمایی و رانندگی استان، ورودی های استان را با دقت کنترل کند و در صورت مشاهده ورود کامیون های حامل این نوع کود، اجازه ورود به آن ها را ندهند.

محدودیت استفاده از تسهیلات کشاورزی برای کشاورزان متخلف

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان مورد پیشنهادی دیگر را اینگونه عنوان کرد: کشاورزانی که به هر نحو به تذکرات و توصیه های جهاد کشاورزی توجه نمی کنند، توسط این نهاد در محدودیت استفاده از تسهیلات جهاد قرار بگیرند. محدودیت در تامین سوخت برای کشاورزان متخلف و دیگر مزایای اینچنینی می تواند کشاورز را وادار به رعایت اصول تعیین شده می کند.

میرحاجی افزود: پیشنهاد دیگری که ارائه شد این بود که جهاد کشاورزی، کشاورزان را متقاعد به کاشت محصولاتی مانند گندم و غیره که نیاز زیادی به کود ندارد، بکند.

وی تصریح کرد: به هر حال بحث سلامتی و رضایت مردم برای ما خیلی مهم است و تاکید زیادی روی آن داریم به شرطی که کشاورزان با ما همکاری کنند و البته لطمه ای نیز به کار کشاورزان وارد نشود.

  در بازدیدهای روزانه تذکرات و اخطارهای لازم داده شده است

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان کنگان نیز ضمن تایید استفاده کشاورزان شهرستان از کودهای مرغی و نارضایتی شدید مردم از این موضوع به خبرنگار مهر گفت: در هر قسمتی که بتوان به این موضوع کمک کرد حتی اگر وظیفه ما نیز نباشد، حاضر به پیگیری تا حصول نتیجه هستیم.

سید محمد جعفر هاشمی خاطرنشان کرد: در این رابطه جلسه ای با حضور مالکان، مستاجران زمین ها، نماینده محیط زیست، بهداشت و درمان و دامپزشکی برگزار شد و تمام توصیه ها به کشاورزان ارائه شد؛ ضمن اینکه در بازدیدهای روزانه تذکرات و اخطارهای لازم نیز به آن ها داده شده است.

وی افزود: توصیه و مشاوره طبق قانون بر عهده جهاد کشاورزی است ولی طرح دعوی در این مورد بر عهده بهداشت و درمان است ولی با این حال حاضر به همکاری مشترک به اتفاق محیط زیست و شبکه بهداشت هستیم.

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان کنگان گفت: قرار شد تا با همکاری مشترک جهاد کشاورزی، محیط زیست و بهداشت و درمان شهرستان پس از بازرسی نهایی از زمین های کشاورزی در روز چهارشنبه ( 16 مهر ) در صورت مشاهده تخلف از جانب هر کشاورزی، وی را به دادگستری معرفی کنیم.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر