شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
اختصاصی «فکرشهر»
فکرشهر: معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به ایجاد ایستگاه های هواشناسی نیز اشاره کر و افزود:علاوه بر اجرای طرح «سیاک»، در هر یک از مراکز 20 گانه خدمات کشاورزی در همه شهرستان های استان، ایستگاه های هواشناسی را نیز مشخص می کنیم که اطلاعات منطقه را ضبط و ثبت کند و درباره اطلاعات اقلیمی هواشناسی، اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار دهد...
کد خبر: ۸۰۰۹۵
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴

فکرشهر ـ آذر حسینی: معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر می گوید: طرحی در جهاد کشاورزی شروع شده با عنوان «سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی» که به صورت اختصاری به آن «سیاک» می گویند و با هدف تحقق اهداف دولت الکترونیک اجرا می شود.

مهدی اعتمادی در گفت و گو با «فکرشهر»، توضیح داد: هدف طرح این است که بتواند اطلاعات اراضی کشاورزی را در سطح کشور به صورت سامانه ای و الکترونیکی جمع آوری کند و فاز اول طرح که شروع شده، تعیین قطعات زمین های کشاورزی در سطح کل استان است.

وی در پاسخ به این سوال که « طرح سیاک با طرح کاداستر چه تفاوتی دارد؟»، گفت: کاداستر یک بخشی از کار بوده که محدوده اراضی را مشخص کرده؛ آن مناطقی که کاداستر کار و محدوده اراضی را مشخص کرده، از اطلاعات آن استفاده می کنیم و آن جایی که انجام نشده یا دقت لازم را نداشته و یا اطلاعات، کارایی لازم را نداشته است، همکاران ما در مراکز خدمات جهاد کشاورزی، نقاط یو تی ام اراضی را مشخص می کنند و اطلاعات را روی سامانه بارگذاری می کنند.

اعتمادی ادامه داد: هر جا که اطلاعات از طریق کاداستر موجود بوده آن را بررسی کرده اند و اگر مناسب بوده آن را بارگذاری کرده اند و اگر نیاز بوده، خودشان اطلاعات مربوطه را تهیه کرده و روی سامانه یکپارچه اطلاعات کشاورزی بارگذاری می کنند که تا حالا، غیر از چیزی که در کاداستر وجود داشته، 7300 قطعه از اراضی با مساحت 30 هزار و 130 هکتار را شناسایی کرده ایم و محدوده آن را مشخص و اطلاعات را روی سیستم بارگذاری کرده ایم و حدود 52 هزار و 500 قطعه با مساحت 340 هزار هکتار هم قبلا توسط کاداستر انجام شده بود که در مجموع حدود 60 هزار قطعه زمین کشاورزی استان بوشهر شناسایی شده است که 371 هزار هکتار را در بر می گیرد و بقیه اراضی نیز در حال شناسایی هستند و کار در حال انجام است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: مرحله بعد از مشخص کردن اراضی کشاورزی، بارگذاری اطلاعات است. در این مرحله، تمامی اطلاعات مربوط به زمین ها بارگذاری می شود که وضعیت زمین، محصولی که کاشت می شود، نام صاحب و مالک زمین، وضعیت بافت و خاک، وضعیت آبدهی (دیم است یا آبی) و اطلاعات خود کشاورز را شامل می شود و تمامی این اطلاعات و در لایه های مختلف در سیستم بارگذاری می شود و این تبدیل می شود به یک سیستم اطلاعاتی کامل که اطلاعات هر قطعه زمین کشاورزی و خود کشاورز روی آن قرار گرفته و در برنامه ریزی های بعدی ما می توانیم اطلاعات به روز بهره برداران کشاورزمان را در بخش های مختلف داشته باشیم.

وی درباره «زمان اتمام» این طرح نیز در پاسخ به «فکرشهر»، گفت: این طرح به تازگی شروع شده و طولانی مدت و زمان بر است و شاید اجرای کامل آن چند سال طول بکشد ولی مثل یک بانک اطلاعاتی است که به طور پیوسته به روز می شود و اطلاعات جدید روی آن قرار می گیرد و می تواند در اختیار دستگاه های مختلف هم برای برنامه ریزی ها قرار گیرد.

اعتمادی اضافه کرد: این طرح در سطح 10 شهرستان با 37 شهر و 876 آبادی شروع شده و بعد از اتمام و تهیه نقشه ها، مرحله بعدی که فاز دوم طرح است و آن هم بارگذاری اطلاعات است، انجام می شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر به ایجاد ایستگاه های هواشناسی نیز اشاره کر و افزود:علاوه بر اجرای طرح «سیاک»، در هر یک از مراکز 20 گانه خدمات کشاورزی در همه شهرستان های استان، ایستگاه های هواشناسی را نیز مشخص می کنیم که اطلاعات منطقه را ضبط و ثبت کند و درباره اطلاعات اقلیمی هواشناسی، اطلاعات لازم را در اختیار ما قرار دهد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر