يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۱۱۵۱۳۶
جمعه ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳

فکرشهر: عربستان سعودی قصد دارد سالانه یک میلیارد دلار برای تحقیقات ضد پیری هزینه کند.

به گزارش فکرشهر از ایسنا و به نقل از آی‌ای، نبرد با پیری، اگر نگوییم قدیمی‌ترین، یکی از قدیمی‌ترین تلاش‌هایی است که بشر همواره در تاریخ تاکنون به دنبال آن بوده است. همه غرایز در بدن ما برای یک روز بیشتر زندگی روی زمین تکامل یافته و تنظیم شده است و این غریزه‌ای است که ما در آن پیشرفت قابل توجهی داشته‌ایم.

انسان‌ها در حال حاضر به لطف اکتشافات و پیشرفت‌های پزشکی، طولانی‌تر از اجداد خود زندگی می‌کنند و طول عمر بیشتری دارند. اما پیری داستان متفاوتی دارد. مهم نیست چقدر سالم باشیم و سالم زندگی کنیم، به هر حال نمی‌توانیم روند پیری را متوقف کنیم، اما آیا می‌توانیم سرعت آن را کاهش دهیم؟

این چیزی است که عربستان سعودی با اقدام جدید خود برای سرمایه گذاری سالیانه یک میلیارد دلاری روی تحقیقات ضد پیری در تلاش است تا به آن پی ببرد.

بر اساس گزارش پایگاه "MIT Technology Review"، خانواده سلطنتی عربستان سعودی یک سازمان غیرانتفاعی به نام "هوولوشن فوندیشن"(Hevolution Foundation) تاسیس کرده‌اند که بر روی تحقیقات متمرکز بر زیست‌شناسیِ پشتِ پیری سرمایه‌گذاری خواهد کرد و به دنبال راه‌هایی برای افزایش تعداد سال‌های خوب و سالم در زندگی یک فرد یا به اصطلاح "دامنه سلامت" خواهد بود.

اگرچه هنوز هیچ تحقیقی اعلام نشده است، اما محققان ضد پیری امیدوارند که ثروت نفتی گسترده عربستان سعودی بتواند به پروژه‌های تحقیقاتی در مقیاس بزرگ در درمان‌های ضد پیری منجر شود.

"محمود خان" متخصص غدد درون ریز سابق در کلینیک "مایو" که در سال ۲۰۲۰ به عنوان مدیرعامل این سازمان استخدام شد، در یک مصاحبه گفت: هدف اولیه ما، افزایش طول عمر سالم است. مشکل پزشکی بزرگتری از این روی کره زمین وجود ندارد.

آیا می‌توان روند پیری را معکوس کرد؟

بشر هنوز شواهد چندانی درباره این موضوع در اختیار ندارد، به همین دلیل است که این سازمان تازه تاسیس به دنبال تحقیقات اساسی در مورد آن است، از جمله وعده تامین بودجه مطالعات دارویی با هدف صریح این که ببیند آیا برخی از داروهای خاص، پیری را کُند می‌کنند یا نه.

یکی از این مطالعات که در سال‌های اخیر برای یافتن پشتیبان تلاش کرده است، "هدف‌گیری پیری با متفورمین" یا آزمایش "TAME" است. این اولین کارآزمایی بالینی بزرگ یک دارو با هدف مشخص آزمایش کُند کردن روند پیری در انسان است.

"نیر بارزیلای" از دانشکده پزشکی "آلبرت اینشتین" در نیویورک و مبتکر آزمایش "TAME" در آوریل سال جاری اعلام کرد که سازمان "هوولوشن فودیشن" موافقت کرده است تا بخش قابل توجهی از هزینه‌های این آزمایش را تامین کند.

امید است که ابتدا با یافتن راهی برای کُند کردن روند پیری بتوانیم بررسی کنیم که آیا پیری، برگشت‌پذیر است یا خیر. سال‌ها طول می‌کشد تا هر مطالعه‌ای که امسال یا سال آینده راه‌اندازی شود، به نتیجه برسد، اما این اولین گام در مسیری طولانی است که اگر می‌خواهیم بدانیم آیا پیری قابل گریز است یا نه، باید برداشته شود.

آیا "جف بزوس" روی جاودانگی سرمایه‌گذاری می‌کند؟

بسیاری از حامیان ثروتمند برای تحقیقات ضد پیری وجود دارند که البته منطقی هم هست، چرا که افراد ثروتمند به دلیل در اختیار داشتن امکانات مالی، به دنبال دیرتر پیر شدن هستند. افراد ثروتمند نمی‌خواهند بمیرند، زیرا از زندگی خود لذت می‌برند، بنابراین طبیعی است که بخواهند آن را تا حد امکان طولانی کنند.

"جف بزوس" بنیان‌گذار شرکت "آمازون" و شرکت فضایی خصوصی "بلو اوریجین" قطعاً یکی از این سرمایه‌گذاران است که در سال ۲۰۲۱ به آزمایشگاه "Altos" که روی معکوس کردن روند پیری کار می‌کند، کمک کرد و همچنین پیش از آن در سال ۲۰۱۸ به شرکت "Unity Technologies" که یک شرکت بیوتکنولوژی است که روی داروها و درمان‌های ضد پیری کار می‌کند کمک مالی کرد.

در حالی که "بزوس" هیچ سرمایه‌گذاری گزارش شده‌ای در سازمان تازه تاسیس "هوولوشن فوندیشن" نکرده است، اما این سرمایه‌گذاری‌ها بخشی از یک جنبش گسترده‌تر در میان ثروتمندان جهان برای دستیابی به این هدف، یعنی فریب دادن مرگ است.

البته بسیار بهتر بود که این مقدار پول برای بیماری‌های شایع و بسیار کشنده مانند مالاریا که همچنان مناطق فقیر جهان را درمی‌نوردد و قربانی می‌گیرد، هزینه شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر