جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۱۲۷۱۱۸
شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶

فکرشهر: بر پایه گزارش موسسه تحقیقات جهانی ایپسوس، بیماری کووید-۱۹ همچنان نگرانی اولیه بهداشتی در سراسر جهان و سلامت روان اکنون برای اولین‌بار نسبت به سرطان در جایگاه نگرانی سلامتی بالاتری قرار گرفته است.
 
به گزارش فکرشهر، ایسنا به نقل از ویفروم نوشت: بیماری همه‌گیر موجب تمرکز بر کار قهرمانانه کارکنان مراقبت‌های بهداشتی شد و ضعف بسیاری از سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان را نیز برجسته کرد.
 
بر اساس نظرسنجی جدید موسسه ایپسوس (Ipsos) که به بررسی مهم‌ترین نگرانی‌های سلامتی حدود ۲۳ هزار و ۵۰۰ بزرگسال در ۳۴ کشور پرداخته است، اکنون از هر پنج نفر در سراسر جهان، سه نفر بر این باورند که سیستم مراقبت‌های بهداشتی کشورشان تحت فشار بسیاری قرار گرفته است و به آینده خوشبین نیستند اما اقداماتی وجود دارد که دولت‌ها می‌توانند برای بهبود سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی و آماده‌سازی آنها برای بحران‌های آینده انجام دهند.
 
پایش سالانه خدمات بهداشت جهانی ایپسوس نشان داد که کووید-۱۹ بزرگ‌ترین مشکل سلامتی است که مردم در سراسر جهان با آن مواجه هستند. با این حال، تنها ۴۷ درصد از مردم آن را در رتبه اول قرار دادند که نسبت به ۷۰ درصد در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.
 
بیماری کووید-۱۹ همچنین نگرانی‌های دیگری را برای سلامتی ایجاد کرده که افزایش نگرانی‌های سلامت روان پس از همه‌گیری ازجمله این موارد است.
 
دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی افزود: این بیماری همه‌گیر منجر به قطع خدمات بهداشت روان ضروری با توجه به نیاز بیشتر شد.
 
وی افزود: رهبران جهان باید سریع و قاطعانه برای سرمایه‌گذاری بیشتر در برنامه‌های سلامت روان اقدام کنند.
 
به گفته اعضای سازمان بهداشت جهانی (WHO)، خدمات مربوط به شرایط روانی، عصبی و مصرف مواد، بیشترین اختلال را در بین تمام خدمات بهداشتی ضروری داشتند. همچنین بسیاری از کشورها، اختلالات عمده در خدمات نجات جان برای سلامت روان، ازجمله برای پیشگیری از خودکشی را گزارش کردند به این معنی که سلامت روان برای اولین‌بار در این گزارش‌های سالانه، به‌عنوان یک نگرانی سلامت بالاتر از سرطان (۳۴درصد) رتبه‌بندی می‌شود.
 
بر اساس نتایج، ۲۶ درصد از افراد استرس را بالاتر از چاقی (۲۲درصد) به عنوان یک نگرانی اصلی برای سلامتی معرفی می‌کنند.
 
برای بازگرداندن خدمات به سطوح قبل از همه‌گیری و رسیدن به مراقبت، باید آنچه را که آموخته‌ایم درک کرده و بر اساس آن عمل کنیم که با سرمایه‌گذاری در نیروی کار سلامت، افزایش بودجه برای زیرساخت‌های سلامت آینده و حفظ اشکال نوآورانه ارائه خدمات امکان‌پذیر خواهد بود.
 
بودجه‌های بهداشتی به دلیل فشارهای سیاسی و تورم تحت فشار هستند اما کارشناسان بر این باورند که هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی نباید کاهش یابد.
 
شیام بیشن، رئیس بخش بهداشت و درمان در مجمع جهانی اقتصاد اظهار کرد که کشورها و دولت‌ها باید کمک‌های بهداشت روانی را برای شهروندان خود افزایش دهند و بر ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای انجام این کار تمرکز کنند و کارفرمایان در بخش خصوصی باید در حمایت از سلامت روانی افراد مشارکت داشته باشند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر