دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۲۸۲۸۹
سه‌شنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶

فکرشهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: براساس ابلاغ قانون جوانی جمعیت، الزام انجام آزمایش‌های غربالگری ژنتیک برداشته شده اما این آزمایش‌ها حذف نشده است.

به گزارش فکرشهر، دکتر قاسم برجویی فرد روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تا پیش از این آزمون غربالگری ژنتیک یکی از الزماتی بود که در مراجعه‌های بهداشتی وجود داشت و بانوان باردار باید آن را انجام می‌دادند البته با توجه به شرایط اگر مادر بارداری تصمیم می گرفت که این کار را انجام ندهد، اجباری وجود نداشت.

وی اظهار کرد: آزمون‌های غربالگری ریسک بیماری‌ها و احتمالات را مشخص می‌کنند و براین اساس قانون‌گذار در چند مورد خاص از بیماری‌ها و با توجه به تصمیم گیری مادر به پزشکان اجازه سقط جنین داده می شد.

برجویی فرد با بیان اینکه براساس قانون موارد سقط جنین برای قاضی تصمیم گیر مشخص شده است گفت: براساس قانون جدید هیچ الزامی به انجام غربالگری ژنتیک وجود ندارد اما خانواده‌ها می‌توانند با اختیار خود غربالگری‌ها را انجام دهند.

وی یادآور شد: در کنار غربالگری‌ها حتی آزمایش‌های ژنتیک دقیق‌تر و به صورت جزئی تری وجود دارد که اگر بیمار شامل موارد قانونی برای بحث غربالگری و از لحاظ درمانی قرار باشد سقطی اتفاق افتد قانون‌گذار این اجازه را می‌دهد.

برجویی فرد ادامه داد: براین اساس قانون این اجازه را داده است که اگر لازم باشد از لحاظ درمانی سقطی اتفاق افتد این کار براساس فرایند مشخص شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.

وی اظهار کرد: این موارد خاص شامل بیماری تالاسمی ماژور(دو زوج مینور اگر صاحب فرزندی با تالاسمی ماژور شوند قانون به آنها اجازه سقط می‌دهد)، برخی از بیماری‌هایی که تعداد کوروموزم کم یا زیاد هستند ( مونوزومی یا تریزومی‌ها) و اگر قسمت مغز جنین شکل نگرفته باشد که مخل حیات است و سلامت مادر نیز به خطر می افتد قانون گذار اجازه سقط جنین می‌دهد.

کبد چرب یکی از معضلات بهداشتی

برجویی فرد اضافه کرد: کبد چرب یکی از معضلات بهداشتی است که به دلیل نوع زندگی و تغذیه با کالری بالا، فعالیت کم، کم تحرکی و ورزش نکردن به اندازه کافی و از طرفی مصرف زیاد غذاهای چرب برای کبد رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: شرایط یاد شده باعث نارسایی کبد شده که شامل چهار یا پنج سطح است.

برجویی فرد گفت: در مادران بارداری که در واقع شرایط کبد چرب دارند توصیه می‌شود قبل از بارداری به طور حتم فعالیت بدنی مناسبی داشته و زیر نظر پزشک شرایط خود را به وضعیت با ثباتی که قابلیت بارداری باشد، برسانند.

وی تاکید کرد: اگر مادر در شرایط و مراحل درجه بندی بالای کبد چرب باشد ممکن است به دنبال بارداری دچار نارسایی کبد شود و کار در این شرایط سخت می‌شود که بیمار باید به مراکز فوق تخصصی کبد و پیوند مراجعه کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: البته توصیه اکید ما پیشگیری است که باید افراد در نوع تغذیه و سبک زندگی خود تجدید نظر داشته باشند.

ویروس کرونا از بین نرفته؛ پیشگیری ضروری است

برجویی فرد در باره وضعیت استان بوشهر از نظر اپیدمی کرونا گفت: هرچند افت محسوسی در مراجعه‌های سرپایی و بستری ناشی از کرونا در سراسر دنیا هستیم اما هنوز برخی از کشورها شرایط ناپایداری در این زمینه دارند و سازمان بهداشت جهانی هنوز به این نتیجه نرسیده که پایان پاندمی را بعد از ۲سال و اندی اعلام کند و امروز ویروس کرونا مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا وجود دارد و نباید نادیده گرفته شود.

وی ادامه داد: در بحث آنفلوآنزا هر سال با شروع فصل پائیز این بیماری تجربه می‌شد هرچند طی ۲سال و نیم گذشته به دلیل شیوع کرونا و با توجه به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و تعطیلی مراکز آموزشی میزان ابتلا به این ویروس کم است اما از پایان مهر و اوایل آبان در استان بوشهر با حجم بالایی از بیماران سرپایی مبتلا به ویروس آنفلوآنزا روبرو شدیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: اما با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شاهد کاهش حجم مراجعه سرپایی و بستری در این استان هستیم و تلاش شده که برخی از افرادی که دارای ریز فاکتورهایی از جمله بیماری فشار خون و نقص ایمنی باشند واکسن انفلوآنزا دریافت کرده و در شرایط کنونی حجم بیماری کاهش نشان می‌دهد.

وی با تاکید براینکه می‌طلبد بیماری آنفلوآنزا را جدی گرفت گفت: این بیماری نیاز به درمان حمایتی و استراحت در منزل دارد تا زنجیره قطع و بیماری پشت سر گذاشته شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر