دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: کاهش مصرف نمک، قند و چربی پیشگیری از فشارخون، دیابت و سکته\n\nزندگی سالم تر با قند کمتر\n\n\n\n*    مصرف زیاد قند وشکر ومواد شیرین موجب اضافه وزن وچاقی می شود.\n\n*    کودکان چاق در بزرگسالی شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی –عروقی ،سرطان کولون،سرطان پستان وبیماریهای مفصلی استخوانی دارند.
کد خبر: ۱۷۷۱۳
سه‌شنبه ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۵

فکرشهر: کاهش مصرف نمک، قند و چربی پیشگیری از فشارخون، دیابت و سکته

\n\n

زندگی سالم تر با قند کمتر

\n\n

\n\n

*    مصرف زیاد قند وشکر ومواد شیرین موجب اضافه وزن وچاقی می شود.

\n\n

*    کودکان چاق در بزرگسالی شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی –عروقی ،سرطان کولون،سرطان پستان وبیماریهای مفصلی استخوانی دارند.

\n\n

*    برای پیشگیری از اضافه وزن وچاقی ،کل قند وشکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه باید کمتراز 6قاشق چایخوری باشد. این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل،مربا،بستنی،نوشابه وآب میوه ،شیرینی وشکلات هم می شود.

\n\n

*    با مصرف زیاد قند وشکر ،مواد قندی وشیرین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی افزایش می یابد.

\n\n

*    تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم نوشیدنی های شیرین به میزان 7وعده یا بیشتر در هفته نیز با افزایش خطر بیماری قلبی-عروقی همراه است.

\n\n

*    اگر هر روز یک قوطی نوشابه 300میلی لیتری به مدت یک سال مصرف شود،منجر به افزایش وزن حدود 7کیلوگرم در سال می شود.

\n\n

*    پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی از 2سالگی باید آغاز شود پس محدودیت مصرف قند وشکر ،مواد قندی وشیرین در همه دوران های زندگی ضروری است.

\n\n

*    مقادیر زیاد قند وشکر سمومی را در بدن تولید می کند که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود.

\n\n

*    یکی از مهمترین دلایل ابتلا به دیابت،مصرف زیاد قند ،شکر وموادشیرین است.

\n\n

*    مصرف بیش از حد موادقندی وشیرین ،کارایی انسولین در بدن را ضعیف وموجب ابتلای فرد به بیماری دیابت ویا انباشته شدن چربی در کبد می شود.

\n\n

*    به منابع پنهان قند در موادغذایی توجه کنید .انواع سس ها ،قهوه های فوری،نوشابه های گازدار،آب میوه های صنعتی،کمپوت ها،انواع شیرینی،شکلات ودسرهای آماده حاوی مقادیر زیادی قند هستند.

\n\n

*    مصرف زیاد قند وشکر وموادشیرین موجب پوسیدگی دندان ها می شود.

\n\n

*    به کودکان بیاموزید پس از مصرف موادقندی وشیرین ،دهان خود را با آب شستشو دهند.

\n\n

*    مصرف شکلات ،آب نبات وپاستیل که دارای مقدار زیادی قند هستند را کاهش دهید.

\n\n

 

\n\n

زندگی سالم تر با مصرف روغن  وچربی کمتر

\n\n

*     مصرف بیش از حد روغن ها علاوه بر ایجاد چاقی،خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی وبرخی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد.

\n\n

*    روغن های نیمه جامد وچربی های جامد ،حاوی اسیدهای چرب اشباع وترانس هستند که سلامت را تهدید می کنند.

\n\n

*    انواع روغن های مایع گیاهی به دلیل وجود اسیدهای چرب غیراشباع ،کمتر سلامتی را تهدید می کنند.

\n\n

*    بهتر است به جای سرخ کردن موادغذایی از روش های دیگر مثل بخارپز وآب پز استفاده کنید.

\n\n

*    درصورت تمایل به سرخ کردن موادغذایی،از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

\n\n

*    حداقل 2بار در هفته ماهی بخورید زیرا اسیدهای چرب مفید آن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

\n\n

*    با ورزش هایی مانند پیاده روی،شنا ودوچرخه سواری،چربی خون را کاهش دهید.

\n\n

*    از شیر ولبنیات کم چرب (5/1درصد چربی وکمتر) استفاده کنید.

\n\n

*    به جای سس چرب سالاد از روغن زیتون یا آب لیمو وسبزی های معطر استفاده کنید.

\n\n

*    مصرف غذاهای چرب وسرخ شده ،فست فودها وسس های چرب با اضافه دریافت انرژی موجب اضافه وزن وچاقی می شوند.

\n\n

*    ماهی ،زیتون ومغزها حاوی اسیدهای چرب اشباع مناسب ومطلوب هستند.

\n\n

*    برای تامین اسیدهای چرب ضروری،روغن زیتون یا کلزا را به غذای خود اضافه یا گردو را همراه صبحانه وزیتون کم نمک را همراه غذا مصرف کنید.

\n\n

*    برچسب موادغذایی رابخوانید وغذاهای با کلسترول پایین،اسیدهای چرب اشباع وترانس با درصد کم را انتخاب نمایید.

\n\n

نمک کمتر،زندگی بهتر

\n\n

*     فشار خون اصلی ترین عامل مرگ ومیر در جهان است.

\n\n

*     نمک اصلی ترین علت افزایش فشار خون است.

\n\n

*     کاهش مصرف نمک مقرون به صرفه ترین راه حل کاهش فشار خون است.

\n\n

*    مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.

\n\n

*    مصرف نمک در ایران بیش از دو برابر میزان مجاز است.

\n\n

*    مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

\n\n

*    میزان نمک مجاز مصرفی ،کمتراز 5گرم (کمتراز1 قاشق مرباخوری)در روز در افراد کمتراز 50سال است.

\n\n

*    نمک کمتریعنی فشارخون پایین تر وفشارخون پایین تر یعنی کاهش خطر سکته .

\n\n

*    سرسفره به غذا نمک نزنید ونمکدان رااز سفره ومیز غذای تان حذف کنید.

\n\n

*    به جای تنقلات شور،به فرزندان خود،میوه وآجیل خام بدهید.

\n\n

*    به برچسب تغذیه ای محصولات غذایی از نظر میزان نمک (سدیم) توجه کنید.

\n\n

*   برای طعم دادن به غذا،به جای نمک از چاشنی های دیگر مثل سبزی های معطر،سیر وآب لیمو استفاده کنید.

\n\n

*   تا حدامکان ،نمک مصرفی خود را کاهش دهید والبته نمک مصرفی شما باید از نوع تصفیه شده یددار باشد.

\n\n

*   افراد بالای 50سال وبیماران قلبی ومبتلا به فشار خون بالا باید کمتراز 3گرم(نصف قاشق مرباخوری)نمک مصرف کنند.

\n\n

شبکه بهداشت و درمان دشتستان

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر