يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
ادامه بی‎برنامه‎گی در کشاورزی ایران؛
فکرشهر: سازمان تعاون روستایی بخشی از خرمای مازاد سال گذشته و سال های قبل را معدوم و دفع کرده است...
کد خبر: ۱۸۰۹۸
دوشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵

فکرشهر: سازمان تعاون روستایی بخشی از خرمای مازاد سال گذشته و سال های قبل را معدوم و دفع کرده است.

\n\n

به گزارش فکرشهر، این مطلب را علی‌اصغر موسوی دبیر کل انجمن خرمای ایران در گفتگو با ایسنا اعلام کرده ولی گفته که از تناژ یا محل دفن آن ها اطلاع دقیقی ندارد.

\n\n

چندی پیش نیز براساس آنچه رسانه ها نوشتند، 1700 تن سیب زمینی در استان فارس که توسط سازمان تعاون روستایی خریداری شده بود، دفن شده و دلیل آن عدم ضربه قه تعادل قیمت ها عنوان شد. این علاوه بر مقادیری از سیب زمینی هایی بوده که به صورت رایگان در اختیار دستگاههای حمایتی قرار گرفت تا میان مددجویان توزیع شود.

\n\n

اتفاقاتی که ناشی از نبود راهبرد و برنامه ریزی مدونی در کشاورزی ایران است.

\n\n

\n\n

البته تیرماه امسال بود که نادر خدادای عضو اتاق بازرگانی بوشهر و فعال در زمینه تجارت خرما گفت: حدود 9 هزار تن خرمای استان که توسط تعاون روستایی از کشاورزان خریداری شده بود، به خاطر نگهداری در انبارهای فاقد سردخانه ازبین رفته و حتی به درد خوراک دام هم نمی خورد.

\n\n

حالا اگرچه دبیر انجمن ملی خرما آمار رسمی از تناژ خرمایی که به گفته وی معدوم شده را ندارد، ولی برخی خبرهای غیر رسمی میزان آن در کشور را قریب 30 تن برآورد می کند.

\n\n

به نوشته ی خلیج فارس، علی‌اصغر موسوی گفته: نمی‌دانم خرمایی که تعاون روستایی خریداری کرده بوده است در کجا معدوم شده، فقط می‌دانم به علت به فروش نرفتن خرمای خریداری شده خرما در مکانی نیست و نابود شده است.

\n\n

وی ادامه داد: شما به دنبال جای دفن و مقدار خرمای دفن شده نباشید چون این موارد یکی، دو تا نیست و در مورد محصولات کشاورزی دیگر هم اتفاق می‌افتد، اما تنها برخی از آنها خبرساز می‌شود.

\n\n

دبیر کل انجمن خرمای ایران گفت: الان مشکل ما مشکل دفن خرما نیست بلکه مشکل اصلی مازاد تولید است.

\n\n

موسوی در مورد تناژ خرمای معدوم شده هم اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: به دلیل صادراتی بودن خرمای خوزستان معمولاً خرمای تولیدی در این منطقه به فروش می‌رود اما خرما در مناطق سیستان و بلوچستان، فارس و بوشهر برای فروش دچار مشکل می‌شود. البته خرمای سالم مدفون نمی‌شود و قطعاً آن خرمایی که کرم‌زده و خراب شده باشد مدفون و یا نابود می‌شود.

\n\n

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت برنامه‌ای برای افزایش مصرف و صادرات خرما ندارد تولید خرما در کشور بیش از مصرف است.

\n\n

موسوی با اشاره به تولید سالانه یک میلیون تن خرما در کشور اظهار داشت: حدود 500 هزار تن از این محصول مازاد بر مصرف داخلی است و باید برای صادرات آن و افزایش مصرف آن برنامه‌ریزی شود.

\n\n

دبیرکل انجمن خرمای کشور بیان داشت: هم اکنون بخشی از خرمای موجود در سردخانه‌های کشور متعلق به سال 93 است و بیش از یک سال از تولید آن گذشته است.

\n\n

وی تصریح کرد: قیمت خرما قابل رقابت در بازارهای صادراتی نیست.

\n\n

موسوی با بیان اینکه سرانه مصرف خرما در کشور یک کیلوگرم است،‌ اظهار داشت: سرانه مصرف این محصول در عربستان 7.5 کیلوگرم است و باید دولت با آگاه‌سازی مردم از فواید خرما به کمک رسانه ملی سرانه مصرف خرما را افزایش دهد.

\n\n

دبیر کل انجمن خرمای ایران تصریح کرد: با آگاه‌سازی مردم می‌توان مصرف این محصول باارزش غذایی را افزایش داد تا بخشی از مازاد تولید به مصرف برسد.

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر