يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۳۴۵۲۸
يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱

فکرشهر: سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: در ایام ماه مبارک رمضان نظارت بر کارگاه‌های تولید مواد غذایی و مراکز عرضه در شهرستان بوشهر تشدید شد.

کارگاه پخت شیرینی سنتی‎

به گزارش فکرشهر به نقل از مهر، حسن فخرایی اظهار داشت: در راستای سلامت غذایی شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان و حساسیت و امنیت مواد غذایی، تعداد هفت صنف حساس شیرینی‌فروشی و نان فانتزی متخلف شناسایی و طی مراحل قانونی و قضایی پلمپ شدند.

وی افزود: سلامت غذایی شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان از اولویت‌های مهم و رسالت اساسی مرکز بهداشت بوده و این تکلیف همواره در دستور کار بازرسین بهداشت محیط قرار گرفته است.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: به‌منظور تأمین سلامت مصرف‌کنندگان و ارتقای شاخص‌های کیفی غذایی، همه مراکز عرضه مواد غذایی مورد نظارت و پایش قرار می‌گیرند.

فخرایی اظهار داشت: در راستای اجرای قانون اصلاحیه ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و بر اساس نظارت‌های بازرسین بهداشت محیط در ایام ماه مبارک رمضان و حساسیت و امنیت مواد غذایی، تعداد هفت صنف حساس شیرینی‌فروشی و نان فانتزی متخلف شناسایی و طی مراحل قانونی و قضایی پلمپ شدند.

وی بیان داشت: فعالیت صنوف حساس (کارگاه‌های زولبیا، بامیه، نان فانتزی، آش و حلیم فروشی) تابع شرایط خاص بهداشتی هستند و در همین ارتباط ضوابط بهداشت فردی، دستکش و کلاه، لباس کار، بهداشت ساختمانی، لوازم و تجهیزات در محل کار، چیدمان وسایل و بهداشت مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت رؤیت موارد متخلف، با افراد خاطی برخورد جدی به عمل می‌آید.

کنترل ۱۰۰۰ مرکز مواد غذایی

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: برنامه کنترل شیرینی فروشی، زولبیا و بامیه و آش و حلیم فروشی با هدف تامین  سلامت مصرف کنندگان وارتقای شاخص‌های  بهداشتی تشدید شد که در ایام ماه مبارک رمضان  در ساعات اداری و غیر اداری و به‌ویژه روزهای تعطیل طرح ویژه تشدید بازرسی در قالب چهار اکیپ با حضور فعال  بازرسین بهداشت محیط  مرکز بهداشت شهرستان بوشهر و ملبس به یونیفرم  بهداشت ۱۹۰ اجرا شد.

فخرایی اضافه کرد: در این برنامه تعداد ۶۰۷ کارگاه قنادی و شیرینی فروشی و تعداد ۲۰۸ مراکز تهیه وفروش اختصاصی زولبیا، بامیه و شیرینی فروشی سنتی و نیز تعداد ۳۰۴ مراکز فروش آش وحلیم فروشی بازرسی و آیتم بهداشت فردی، لوازم و تجهیزات مورد استفاده، چیدمان، نظافت، فضای فیزیکی و دمای نگهداری مورد پایش قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: آب مصرفی مراکز عرضه مواد غذایی پایش شده که در این راستا  تعداد ۷۰۶ نمونه کلرسنجی و همچنین در برنامه کنترل وامنیت مواد غذایی، تعداد ۴۱مورد  نمونه‌برداری  مواد غذایی انجام شده است.

پایش کیفی غذایی

فخرایی یادآور شد: در برنامه بازرسی به‌منظور پایش کیفی غذایی، محیط فیزیکی مکان کسب با استفاده از تجهیزات پرتابل، آیتم های شوری، ph، دما، رطوبت مواد غذایی مصرفی و tpm روغن مورد سنجش دقیق قرار گرفته که تعداد این موارد کنترلی ۹۵ مورد بوده است.

وی افزود: توجه ویژه به کنترل روغن در شیرینی‌فروشی‌ها (زولبا وبامیه) و استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی و سلولزی (آش وحلیم فروشی) از موارد حائز اهمیت بوده است.

فخرایی اضافه کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه مشکل  بهداشتی در صنوف حساس و اماکن عمومی یا در صورت بروز موارد مسومیت غذایی، موضوع را به سامانه  رسیدگی شکایات  وزارت بهداشت با شماره تماس ۱۹۰ برای پیگیری  اعلام کنند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر