دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۳۷۷۷۷
سه‌شنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۵

فکرشهر: قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به شرایط خاص استان، گفت: پارس جنوبی و نیروگاه اتمی جزو اولویت های پژوهشی در استان بوشهر باشد.

به گزارش فکرشهر به نقل از مهر، حیدر عزیزنژاد صبح سه‌شنبه در کارگاه تعیین اولویت‌های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به خاص بودن استان بوشهر در سطح کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما باید تحقیقات را طبق اولویت‌های استانی سطح‌بندی کنیم.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: مسائل پارس جنوبی و نیروگاه اتمی باید جزو اولویت‌های پژوهشی ما در استان باشد.

وی به ارتباط مستقیم پژوهش با اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: چیزی که بسیار مهم است پیوند خوردن مباحث پژوهش با اقتصاد کشور است، یعنی پژوهش زمانی ارزش دارد که آن را به تولید برسانیم، درواقع ارزش افزوده داشته باشیم.

عزیزنژاد افزود: با توجه به دستور وزارتخانه باید سه درصد از اعتبار کل دانشگاه به حوزه پژوهش اختصاص داده شود.

اولویت‌بندی برنامه‌های تحقیقاتی

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در این کارگاه گفت: با توجه به افق برنامه ۲۰ ساله کشور برخورداری از عدالت در سلامت و بهبود زندگی سالم، یکی از اهداف اصلی برای نیل به جامعه سالم در نظر گرفته است.

غلامرضا خمیسی‌پور افزود: در این راستا لازم است جهت‌گیری‌های همه فعالیت‌های بخش سلامت بر پایه پژوهش‌های هدفمند صورت بگیرد و از آنجا که منابع کشور در زمینه تحقیقاتی محدود است، باید به‌منظور استفاده بهینه از این منابع محدود، نیازها و برنامه‌های تحقیقاتی سلامت با توجه به بزرگی مشکل و اقلیم خاص هر منطقه اولویت‌بندی شوند.

وی افرود: در همین ارتباط وزارت بهداشت با ابلاغ شیوه‌نامه‌ای دانشگاه‌ها را ملزم به تشکیل کمیته راهبردی برای تعیین اولویت‌های پژوهشی و فناوری کرده است که این کمیته ضمن تعیین اولویت‌ها نحوه تعیین و اختصاص اعتبار پژوهشی به هر موضوع تحقیقاتی را نیز تعیین می‌کند.

خمیسی‌پور گفت: حداقل ۷۰ درصد اعتبارات به پژوهش‌های مرتبط با بهداشت و سلامت اختصاص یافته اما از طرح‌های پژوهشی و فناوری و کاربردی علوم پایه نیز حمایت می‌شود.

نتیجه تحقیقات ارتقای سلامت باشد

عبدالمحمد خواجه‌ئیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در این جلسه گفت: در دانشگاه تمامی حوزه‌ها باید با همدیگر در ارتباط نزدیک باشند.

وی به کاربردی بودن پژوهش اشاره کرد و افزود: معاونت بهداشتی آمادگی کامل برای هر گونه همکاری در زمینه پژوهش را اعلام می‌دارد به شرط اینکه از تحقیقاتی که در حوزه بهداشت انجام می‌شود بازخوردی به معاونت بهداشتی داده شود، که این امر بتواند کمکی در ارتقا سلامت کرده باشد.

استخراج مشکلات بخش سلامت

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر نیز گفت: در راستای تدوین سند جامع سلامت استان مسائل و مشکلات سلامت ۱۰ شهرستان استان احصاء شده است.

عیسی صفوی گفت: این مشکلات سلامت با روش شناسی و مستندات استخراج شده است و همچنین در شورای سلامت شهرستان های مربوطه مورد تایید قرار گرفته است.

وی افزود: تلاش شده است تا نظرات خانه مشارکت مردمی سلامت، اندیشگاه سلامت، و شورای پیام گزاران سلامت مد نظر قرار گیرد تا تمام مسئولین و پاسخگویان شهرستان بر مشکلات سلامت اجماع داشته باشند.

صفوی بیان کرد: رویکرد نظری برای استخراج این مشکلات عوامل اجتماعی و اقتصادی مرتبط با سلامت بوده است. استخراج این مشکلات کمک قابل توجهی به تعیین اولویت های پژوهشی خواهد کرد بدین معنا که ده شهرستان  استان بین پنجاه تا هشتاد مسئله خواهند داشت که به تناسب اهمیت می توانند در اولویت پژوهشی استان قرار گیرند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر