جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر:  عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهرگفت: خرما می تواند یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی و صادرات غیر نفتی باشد که تحقق این مهم نیازمند عزم عمومی و اراده جمعی است.به گزارش فکرشهر، فرزاد کرمپور روز چهارشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: با وجود ارزش غذایی بالا باید به جای پفک، چیپس و انواع کالاهای لوکس، فانتزی غیر ضروری و بیماری زا، خرما و فراورده هایش در رسانه ملی و نشریات کشور تبلیغ و معرفی شوند. 
کد خبر: ۷۱۴۱
پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۴:۲۹

فکرشهر:  عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهرگفت: خرما می تواند یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی و صادرات غیر نفتی باشد که تحقق این مهم نیازمند عزم عمومی و اراده جمعی است.

به گزارش فکرشهر، فرزاد کرمپور روز چهارشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: با وجود ارزش غذایی بالا باید به جای پفک، چیپس و انواع کالاهای لوکس، فانتزی غیر ضروری و بیماری زا، خرما و فراورده هایش در رسانه ملی و نشریات کشور تبلیغ و معرفی شوند. 

وی اضافه کرد: هرساله پس از برداشت حاصل دسترنج باغداران سرزمین های خرماخیز کشور، به یاد بازاریابی، قیمت تضمینی، تلاش تعاونی روستایی و دخالت محبت آمیز دولت می افتیم این درحالی است که باید در طول سال برای برداشت درست، بسته بندی، بازاریابی و بازار رسانی محصولشان چاره اندیشی شود.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: با توجه به اینکه همه 170 هزار تن خرمای تولیدی استان بوشهر در مدت یک یا دو ماه قابل بازار رسانی مستقیم، فروش سریع و یا مصرف تازه خوری دربین جمعیت ساکن این استان نیست ومستلزم نگهداری برای زمان نیاز مجدد بازار است.

وی گفت: با وجود اینکه خرما به عنوان گنج شیرین خدادادی می تواند سال های سال ما و خانواده مان را از گرسنگی و بی چیزی نجات داده و در شرایط تحریم اقتصادی یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی و صادرات غیرنفتی کشور باشد اما در استان بوشهر که بخش عمده خرمای کشور را تولید می کند، هیچ انبار مناسب و سردخانه دار برای نگهداری این محصول ایجاد نشده است.

وی با بیان اینکه ده ها و بلکه صدها سال است که تولید و فروش خرما و صنایع تبدیلیش در یک تسلسل راکد می چرخند افزود: برای شناساندن ویژگی های طبی، صنعتی، ارگانیک و ضمانت تندرستی افراد جامعه با مصرف روزانه خرما و مشتقاتش، بویژه کبکاب که سرشار از قند کم خطر و سریع الهضم ساکاروز، انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان، مواد معدنی است، چقدر تبلیغ و سرمایه گزاری شده است؟

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: خرما باید مانند سایر میوه ها در سبد مصرف غذای روزمره ایرانیان و گل سرسبد بازارمیوه بیگانگان دور و نزدیک قرار گیرد برای این کار نیاز بع تلاش و حمایت همگانی و بخش های دولتی، خصوصی و تعاونی است.

وی بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیون تن خرما در کشور تولید می شود اما تاکنون فقط یک کنفرانس یا همایش بین المللی نه چندان موفق در سال 1383 دربندرعباس در باره خواص همه جانبه خرما، تولید، بسته بندی، نگهداری، انبارمانی و صنایع تبدیلی آن درایران آن هم برگزار شده است که هیچ مسوول عالی وزارتی و خارجی در آن حضور نداشتند.

وی گفت: هم اکنون با وجود تاریخچه غنی از کشت و کار خرما و تولیدات گوناگون از آن در جنوب ایران و حضور پژوهندگان و استادان خرماشناس ایرانی، محققان و دست اندرکاران این علم، دستاوردهای تحقیقاتی و اقتصادی خود را با هزینه های گزاف شخصی در کشور امارت عربی که هر دو سال یک بار کنفرانس بین المللی خرما با شرکت دانشمندان متخصص دانش خرماشناسی بیش از 44 کشور جهان برگزار می شود و همه هزینه آنها را کشور میزبان و یا کشور خودشان تقبل می کند، ارایه می کنند.

کرمپور اضافه کرد: کشور امارات متحده عربی در سال های اخیر بازار خرمای اتحادیه اروپا و بخش هایی از بازارهای هدف در کشورهای مصرف کننده شمال ایران را قبضه کرده و شاید بزودی محصولات گوناگون خرمایش را به ایران نیز صادر کند. 

وی گفت: مسوولان اجرایی خرما و میوه های گرمسیری کشور در وزارت مربوطه باید به وظیفه مهم خود در این زمینه عمل کنند.

این پژوهشگر بوشهری خواستار برگزاری همایش های دوره ای ملی و بین المللی خرما در کشور، ایجاد ارتباط علمی با ممالک صاحب دانش و داد و ستد تجارب عملی دراین زمینه، راه اندازی پژوهشگاه خرمای کشور و پژوهشکده های استانی آن با همت نمایندگان مردم درمجلس شورای اسلامی، تلاش استانداران استان های خرماخیز با پشتیبانی دولت تدبیر و امید شد تا ایران در این زمینه نیز در صدر ممالک منطقه و بلکه دنیا قرار گیرد. 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر