جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: عمارت تاریخی شیرینه شهر خورموج یکی ازمهمترین آثارتاریخی وگردشگری شهرستان دشتی راه دسترسی مناسب ندارد.\r\n
کد خبر: ۷۳۳
يکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲

به گزارش فکرشهر به نقل از ایرنا، عمارت شیرینه یکی از آثارتاریخی و فرهنگی کم نظیر در منطقه ای گردشگری در نزدیکی شهرخورموج واقع است که به دلیل نداشتن راه آسفالت و هموار فقط با خودروهای کمک دارمی توان به این مکان دسترسی پیدا کرد.

این عمارت درفاصله پنج کیلومتری شرق شهر خورموج و در دامنه کوه بیرمی توسط محمدخان دشتی حاکم و شاعر و فاضل قرن نوزدهم و بیش از100 سال پیش بنا شده است.

منطقه گردشگری شیرینه خورموج به دلیل داشتن چشمه آب شیرین وباغ مرکبات لیمو، خرما، انجیر و بادام زیبا و منحصربه فرد و بکر دارای چشم اندازی خیره کننده برای هرگردشگری است.

فرمانداردشتی گفت: کار تسطیح راه دسترسی عمارت شرینه که ازمنطقه گردشگری بنگه می گذرد به طول پنج کیلومتر ازسال گذشته آغاز شده است وتاکنون دو کیلومترآن تسطیح وآماده آسفالت است.

سید علی هاشمی افزود: امسال دو میلیارد و100 میلیون ریال اعتبار برای احداث وآسفالت این راه اختصاص یافته که امیدواریم هرچه زودترتکمیل وبه بهره برداری برسد. 

وی تاکید کرد: منطقه گردشگری بنگه وعمارت تاریخی شیرینه یکی ازبهترین وزیبا ترین مناطق گردشگری درشهرستان دشتی واستان بوشهراست وبه دلیل مجاورت در دامنه کوه زیبای بیرمی ونزدیکی به شهرخورموج موقعیت بسیارمناسبی برای تبدیل به یک قطب گردشگری است که امیدواریم با تامین اعتبارراه این عمارت وسایرمشکلات این منطقه گردشگری برطرف شود.

یک پژوهشگر تاریخ شهر خورموج گفت: عمارت شیرینه دردو طبقه ازمصالح سنگ وگچ ساخته شده و طبقه زیرین به دو بخش تقسیم می شود، بخش مرکزی که به صورت یک سالن به ابعاد 24 متر مربع است، درگاه هایی به شکل هلالی به طور قرینه در دیوارهای شرقی و غربی ایجاد کرده اند که از طریق این درگاه ها به دهلیزی که به صورت کمربندی همه سالن را دور می زند راه پیدا می کند. 

هادی اخلاقی افزود: سالن مرکزی درمجموع هشت درگاه قوسی شکل دارد که به دهلیز ارتباط پیدا می کند، دالان مجاور سالن دارای سه متر عرض و شش دریچه نور گیر به صورت قرینه در سقف آن ایجاد کرده اند که نور لازم را در این بخش تامین کرده است و ورودی دهلیز با سه پله به داخل بنا راه داشته و درجانب غربی دهلیز ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: طبقه دوم که در حقیقت شاه نشین است دارای تزئینات و الحاقات مخصوص به خود است و در این قسمت قرینه سازی و تعادل و منظر سازی بسیار ماهرانه و استادانه به کار بسته شده بویژه در شاه نشین مقرنس کاری و کاربندی و قرینه سازی در هلالی های گچبری بخوبی اجرا شده است.

عوامل تزئینی این بنا علاوه بر کاربندی ها و قاب های تزئینی زیر قوس های سقف و طاق نماهای تزئینی و طاقچه های متعدد که به صورت قرینه در دیوارهای جانبی شاه نشین بکار گرفته شده از انواع بدیع طاق و طاق نما از جمله کلمبو که مخصوص آب انبارها و کاروانسراهاست. /ص

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر