پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۰۲۴۸۴
سه‌شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰

فکرشهر:  رئیس سازمان پدافندغیرعامل کشور گفت: با توجه به اینکه تهدیدهای سایبری دانش پایه و براساس فناوری‎‌های نو شکل گرفته است، دانشگاه‌ها پایگاه اصلی مقابله با این تهدیدها محسوب می‌شوند.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، سردار غلامرضا جلالی روز سه‏‌شنبه در ارتباط ویدئو کنفرانسی با همایش ملی امنیت سایبری در دانشگاه خلیج فارس بوشهر افزود: دانشگاه باید تهدید و فناوری مهاجمان را دقیق شناسایی و راه حل‌‎های کنترل و مدیریت آن را ارائه کنند و سپس در قالب الگوهای عملیاتی احصا و آموزش‎‌های مرتبط با آن به نیروهای مرتبط ارائه شود.

وی بیان کرد: اکنون در سازمان پدافند غیرعامل به دنبال مسیر یاد شده الگوی پدافند ترکیبی سایبری زیرساختی تنظیم شده که حرکت در این مسیر گام به گام در همکاری با دستگاه‌‎های مختلف در دست انجام است.

جلالی ادامه داد: فقدان تئوری، مدل، الگوی برنامه پدافندی و فناوری‌‎های پیش رو نیز یک چالش جدی است که باید به آن پرداخته شود زیرا دانشگاه نسبت به این موضوع‌ها عقب است و باید تلاش‌‎های بیشتری داشته باشند.

وی با بیان این که پدیده‌‏هایی مانند جنگ شبکه اجتماعی اکنون در دنیا رواج پیدا کرده است، ادامه داد: اما در فضای دانشگاهی و عمومی بخوبی در مقاله‎‌ها به این مهم پرداخته نشده و عوام‌زدگی خاصی بر این موضوع حاکم است که دانشگاه‎‌ها باید همراهی بیشتری در این بخش داشته باشند.

جلالی افزود: یکی از مولفه‌‏های تهدید سایبری زیرساختی و در حوزه صنعتی است که با استفاده از ابزارهای مختلف مانند سلاح‌‏های سایبری، ویروس‌‏ها و عنصرهای کاشته شده از قبل انجام می‎‌شود.

وی عنوان کرد: اثر این تهدید نیز به میزان خدمتی که آن مجموعه و یا صنعت به جامعه ارائه می‌کند، بستگی دارد که برای نمونه سامانه سوخت منجر به قطع سوخت رسانی و یا سامانه بانکی منجر به عدم ارائه خدمات بانکی به مشترکان می‏‌شود.

جلالی افزود: جنگ سایبری نظامی از دیگر تهدیدها برای کشور محسوب می‏‌شود که با استفاده از ادوات نظامی مانند کشتی، هواپیما و بالگرد جنگی در فضای سایبر طراحی و بکارگیری می‌‏شوند.

وی با اشاره به ترویج جنگ شبکه اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌‏ها عنوان کرد: در جریان حادثه آبان  سال ۹۸ که در کشور رخ داد این رویکرد با بکارگیری، سازماندهی و هدایت عنصرهای مردمی و درگیر کردن آنان با حکومت رخ داد.

جلالی یادآور شد: بکارگیری مردم سوریه توسط سایت‌های اجتماعی برای مقابله با حکومت سوریه و ایجاد جنگ داخلی و شهری از دیگر نمونه‎‌های بکارگیری عنصرهای مردمی است که بعد سایت های امریکایی نیز به این موضوع اذعان کردند.

جلالی افزود: در این راستا رویکردهای متفاوتی از جمله رویکرد پیشگیرانه شامل رصد، پایش و کنترل تشخیص یا تهدید است که قبل از انجام تهدید صورت می‏‌گیرد.

وی عنوان کرد: در رویکرد پیش‌دستانه نیز باید قبل از حمله سایبری اقدام‌های دفاع فعال انجام شود تا اثرات ناشی از آن به حداقل برسد.

جلالی ادامه داد: در لایه‌‏های سایبری سه لایه ایمنی، امنیت و دفاع و جنگ است که الگوها و ساختارها در این سه لایه متفاوت است.

وی ادامه داد: تهدیدهایی که امروز علیه کشور انجام می شود چند ویژگی دارد که این تهدیدها مردم محور هستند و چون در قالب شبکه اجتماعی بیگانه ساماندهی شدند، در محور جنگ قرار گرفتند.

جلالی یادآور شد: عنصر دوم در تهدیدها علیه کشور فضای سایبری است که پیوند دهنده لایه های تهدید ترکیبی است.

وی افزود: عنصرهای اصلی در جنگ ترکیبی متفاوت و بسته‏‌ای و مولفه‏‌ای نقطه‌‎های قوت و ضعف است و می‎‌تواند مورد استفاده در جنگ سایبری قرار گیرد.

همایش ملی امنیت سایبری با محوریت "امنیت زیر ساخت‌های حیاتی" روز سه شنبه در دانشگاه خلیج فارس بوشهر گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، در این همایش ۲ روزه رئیسان سازمان‌ پدافند غیرعامل و قرارگاه سایبری کشور، نمایندگان ویژه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه امنیت فاوا، وزارت دفاع و پشتبانی نیروهای مسلح و نظام بانکی و پرداخت کشور و و رئیس دانشگاه خلیج فارس سخنرانی می‌کنند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر