پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
امام جمعه تنگستان:
کد خبر: ۱۲۹۸۷۶
يکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۵

فکرشهر: امام جمعه شهرستان تنگستان گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر و جاری شدن آب‌های سطحی در رودخانه، لایروبی سد اهرم برای نگهداشت و ذخیره این آب‌ها لازم و ضروری است.

به گزارش فکرشهر، حجت‌الاسلام حبیب پهلوزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بازدید و بررسی‌های میدانی صورت گرفته از وضعیت سد انحرافی اهرم، بیان کرد: به دلیل لایروبی نشدن سد انحرافی اهرم، به جای ذخیره آب در این سد، حجم زیادی خاک انباشته شده است. این وضعیت نشان می‌دهد که هیچ‌گونه ذخیره و برداشت آبی از این سد برای آبیاری نخیلات صورت نمی‌گیرد و عملاً سد انحرافی بلاتکیف مانده است.

امام جمعه شهرستان تنگستان (اهرم) افزود: حجم ذخیره سد اهرم ۳۰ هزار متر مکعب است، این حجم ذخیره سد برای آب، متأسفانه در حال حاضر با خاک پر شده است و باید برای حفظ نخیلات منطقه، در اسرع وقت لایروبی انجام شود تا در بازه زمانی باقی‌مانده در فصل بارندگی‌ها بتوان حداقل میزان آب باران و سطحی را ذخیره کرد.

وی عنوان کرد: سه کانال به این سد متصل است که سه محله را بالغ بر ۱۲۰ هزار اصله نخل خرما را تحت پوشش دارد. اما این در حالی است که به دلیل لایروبی نشدن آن گونه که باید و شاید برداشتی از سد صورت نگرفته است. طی ۲- ۳ سال اخیر و بارش‌هایی که صورت گرفته می‌بایست حجم ذخیره سد بالا باشد اما متأسفانه به دلیل لایروبی نشدن به موقع تنها ۱۵ درصد از ظرفیت کل سد انحرافی اهرم ذخیره آب داشته است.

حجت‌الاسلام پهلوزاده با اشاره به اینکه تنگستان دومین تولید کننده خرما در استان بوشهر است، تصریح کرد: کاربری سد انحرافی اهرم برای آبیاری نخیلات است به گونه‌ای که از آب ذخیره شده پشت سد برای آبیاری نخیلات استفاده می‌شود. از مسئول منابع آب شهرستان درخواست لایروبی این سد صورت گرفت تا بتوانند از استان مجوز لایروبی را دریافت کند. مجوز دریافت شده و به معاون عمرانی فرمانداری تحویل داده شده است. همچنین با شهرداری، جهاد، مجموعه راه‌آهن و کارگاه‌های اطراف که برای برداشت، خاک لازم دارند هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است.

امام جمعه تنگستان (اهرم) در پایان افزود: فصل بارندگی‌ها ۲ ماه است و اگر در این بازه زمانی کوتاه این لایروبی صورت نگیرد و در اجرای آن تأخیر وجود داشته باشد، باز هم حجم آبی که می‌بایست ذخیره نمی‌شود و هدر می‌رود. این تأخیرها و تعلل‌ها در اجرای کارها باعث می‌شود تا در فصل بهار و تابستان و کاهش بارندگی‌ها، آب کافی برای آبیاری و سیراب کردن نخیلات وجود نداشته باشد و مردم و نخل‌داران در این بین متضرر شوند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر